Chodite na Spoved?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

chodíte na spoveď?

áno
64
32%
nie
26
13%
pár krát som bol ale už nechodím
51
26%
v živote som nebol
59
30%

Celkom hlasov: 200

Exxon
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Exxon »

netvrdim, ze nemam hriechy, na spoved prilezitostne chodim, ale rozpravat usmievajucemu sa chlapovi napriklad co robim s priatelkou... to nie.
za prve: nema to preco byt hriech, lebo nikomu neublizujem(nepoviem taka kradez to je nieco ine, z toho by som sa spovedal)
za druhe: keby to aj bol hriech (akoze to to vsetci "kompetentni" tvrdia), stale je to nasa vec, do ktorej nikoho nic nieje
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

na spovedi som bol raz aj to iba na prvom svätom prijímaní.......
Napr. - to že nadávam a klamem vôbec nelutujem, takže by som klamal aj fararovi, a klamal by som aj seba sameho.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Spoveď? Pre niekoho povinnosť, pre iných vyslobodenie z trapenia sa za spáchaný hriech, možnosť začať odznova. Pre mňa je to však zbabelý spôsob zbavovania sa zodpovednosti za spachane činy, hriechy.
Zlo som páchal tu dole [na zemi] tak tu ho musím aj odčiniť. Preto sv. spoveď neuznávam. Len zlomok ľudí, ktorých žere svedomie za to, čo spravili to aj napravia a idú na spoveď aby im odpustil aj Boh, v ktorého veria. Ostatní to iba zneužívajú.
frederick123
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frederick123 »

tak spoved je nieco ako ocistenie pred sviatostou a reto chodim len pred sviatkamy, ale tak viac menej si myslim, ze nie je dolezita spoved samotna, ale vztah k bohu, ono mozem chodit do kostola kazdy den, aj na spoved, a potom sa ozrat a robit nake kraviny, alebo to mozem robit tak ako to robim, idem na spoved ě az šx do roka, do kostola v nedelu a verim viac v boha ako v cirkev
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

ked som chodil na zakladku(cirkevnu) tak sme spoved pred sviatkamy mali tam pocas vyucovania tak to bolo v poho,ale teraz ked musim slapat az do kostola tak sa mi velmy nechce ale dnes som bol po dlhom premahani sa :D
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

nie som veriaci, takze nechodim.
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Ehm...V kostole som bol akurat na dovolenke ked mama zahlasi vetu "jeee ten kostol je krasny podme sa pozriet dnu" to su asi jedine prilezitosti kedy som bol v kostole....na spovedi alebo svatom prijmani som nebol :roll:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Chodim na spoved kazdy mesiac niekedy aj dva krat do mesiaca.
A vsimol som si ze sa tu obuvate do fararov. Ale mali by ste si uvedomit ze sa spovedate Panu Bohu a farar je len sprostredkovatel.
Ked nechces chodit na spoved nechod, nikto ta nenuti.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Tak ja sa obujem do cirkvy.. Ja na to aby som veril v Boha nepotrebujem cirkev.. ja sa snazim spravat tak aby som dodrziaval zasady ludskosti a iste i krestanske hodnoty ale na to aby som si uvedomil svoje hriechy a vyspovedal sa s nich nepotrebujem ani knaza ani cirkev.. je o tom co citis ako sa spravas ako zijes a nie ci sa rano ukazes v nedelu v kostole ..
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ikovan napísal:Tak ja sa obujem do cirkvy.. Ja na to aby som veril v Boha nepotrebujem cirkev.. ja sa snazim spravat tak aby som dodrziaval zasady ludskosti a iste i krestanske hodnoty ale na to aby som si uvedomil svoje hriechy a vyspovedal sa s nich nepotrebujem ani knaza ani cirkev.. je o tom co citis ako sa spravas ako zijes a nie ci sa rano ukazes v nedelu v kostole ..
ak neveris v Boha a nechodis do kostola tak ti staci riadit sa svedomim.... :wink:
geoge046
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa geoge046 »

Ja nechodim ani len do kostola... :P ... Ale za to v boha verim... Na spoved som zatial nikdy nesiel, neviem mozno niekedy pojdem. Sak som ani len krsteny neni... :cry:

//audiotrack: nepíš w namiesto v
Baciiik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baciiik »

audiotrack a to uz preco nemas to jedno bud v alebo w si nejaku puntickar :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja som bol na birmovke (2 years ago) naposledy... vtedy som musel cely rok chodit kazdy mesiac... a ked sa ma farar pytal ci so svojou priatelkou sexujem stacilo mi,ale to by som este zvladol, ale ked chcel palit daku hudbu a pootm vyhlasil ze nepalovanie je vlastne kradez a to je hriech tak som sa na to vybodol...
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

chodil som , ked som bol maly-mama ma nutila. teraz uz som veeeliky a pokladam to za zbytocne..
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

bol som parkrat v zivote skor z povinnosti ako z presvedcenia... zistil som ze mi to nic nedava a tak som sa na to vykaslal... na omsu sice prilezitostne zajdem avsak spoved to je nieco ine... keby som chcel hovorit k bohu tak si sam niekde sadnem a poviem to rovno jemu a nie skrz nejakeho zakomplexovaneho tepleho maniaka v spovednici... navyse rozhodne nepokladam za hriech vsetko co je tak kategorizovane podla písma svateho... :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nechodil som.. so svojimi skutkami som sa stále vysporiadal so svojim svedomím.

Ale také zamyslenie.. keď je niekto veriaci a chodieva do kostola, mal by sa stále správať podľa desatora.. a tým pádom nepotrebuje žiadnu spoveď.. nie!!!

Obdivujem jedného známeho.. strašne pobožný.. ale strašne kradne čo sa dá.. a potom si ide v nedeľu na spoveď.. a je čistý jak ľalia. Takže ak boh existuje.. koho si bude vážiť viac? Človeka, ktorý v neho verí, chodí sa pravidelne zo svojich skutkov vyspovedať, ale inak je to zlodej? ..alebo človeka, ktorý možno pochybuje, do kostola nechodí.. ale správa sa slušne.. nekradne.. a tak??? :)
Error
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Error »

pHysIQ napísal:Chodim na spoved kazdy mesiac niekedy aj dva krat do mesiaca.
A vsimol som si ze sa tu obuvate do fararov. Ale mali by ste si uvedomit ze sa spovedate Panu Bohu a farar je len sprostredkovatel.
Ked nechces chodit na spoved nechod, nikto ta nenuti.
az jeden? som veriaci a preto chodim, snazim sa pravidelne ale nie vzdy vyda. s physiqom suhlasim, kto nechce nech nejde...
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

nechodim, neviem preco by mi to malo pomoct. akoze odcinim si to tym, ze poviem 3x zdravas maria? tak to je vazne blbost
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

brm napísal:Takže ak boh existuje.. koho si bude vážiť viac? Človeka, ktorý v neho verí, chodí sa pravidelne zo svojich skutkov vyspovedať, ale inak je to zlodej? ..alebo človeka, ktorý možno pochybuje, do kostola nechodí.. ale správa sa slušne.. nekradne.. a tak??? :)
jasne ze slusneho... :roll:
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Od mojej poslednej skusenosti uz nechodim.
Pridem do tej kacarky co tam Pan Farar ma poviem Pochvalen. Klaknem si a zabudnem text. Musel mi pomoct sa ozbehnut lebo by som sa zosypal. Po uspesnom zvladnuti tejto casti sa ma cteny Pan Farar spytal ze preco nechodim na omse a spovede. Ako-tak som z toho vykluckoval ale z otazky : "A vies mi povedat kedy boa poslaedna spoved ?" sa mi zial vykluckovat nedalo. Dostal som kazen na 5 minut ake je to dolezite atd. Od vtedy som si povedal ze do kostola ma uz nedostanu.
Fakt nechapem zmysel vymielania mozgov neustalym opakovanim toho isteho v kostoloch.
OT : Preco si cirkev dava na svoju stranu ludi od 1 roku ich zivota kedy za seba nerozhoduju sami ale niekto blizky ... ? (konkretne myslim krst)
Napísať odpoveď