LCD alebo Plazma

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rastignac
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

LCD alebo Plazma

Príspevok od používateľa rastignac »

ktore televizoriky su lepsie lebo ako teraz plazma zaznamenala slusny progres...tak akoze hovori sa o tom vela aj pise....viacej sa priklana na stranu plazmy a vase nazory su ake?
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato.x »

ja som za LCD myslim ze je to praktickejsie. Ale zase ani plazma nie je zla. Podla mna je buducnost v LCD.
Dusan
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dusan »

Plazma - krajsi obraz oproti LCD ale aj vacsia spotreba elektriny..
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Plazma stráca po čase farebnosť.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

to rozlisenie sa neda porovnat LCD pochova plazmu
rastignac
Expert
Expert

canopus napísal:to rozlisenie sa neda porovnat LCD pochova plazmu

ty si dajaky mudry pocuvaj....plazma terajsie modely maju 1024*768 a lcd maju 1366*768 co uz je ako tak porovnatelne a este to ze asi s vyhladom do buducnosti je lepsie lcd ale teraz ma lepsie zobrazenie plazma... a ako ze straca farbu nechapem...ved vraj plazmy od panasonicu to bolo povedane ze maju vydrzat cca 15 az 20 rokov...ja sa pytam na take co mate podlozene dacim
Eagle60
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eagle60 »

podla mna je best obycajne crt, ked mate daky poriadny 22palec, ale ked uz, tak uz lcd, da sa za rozumnu cenu kupit...cena/vykon,vacsi uhol, ktory je pri plazme aj tak malokto vyuzije....
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Kvalita obrazu je najlepšia pri CRT (predsa len, TV vysiela obraz prekladane, a LCD ani plazma na to stavané nie sú).

LCD majú najhorší kontrast, sú relatívne pomalé (oproti CRT).

Plazma nemá rada statické obrazy (trpí "vypaľovaním" bodov). Má vysokú spotrebu elektrickej energie a niekedy má problém s vernosťou farieb.

Zhrnutie:
Na pozeranie analógového TV vysielania je najlepšie CRT (a to dokonca iba 50Hz).
Na pozeranie digitálneho HDTV (v podstate akéhokoľvek digitálneho signálu [teda aj napr.: dvd]) je najlepšia plazma (ale tá má malú životnosť).
chrono
VIP
VIP

Práve som našiel digizone
rastignac
Expert
Expert

ale ved nepisali ze plazma uz "detske" choroby vypalovania bodov a zivotnosti ma za sebou?
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Zalezi na co to to xces a kolko si ochotny do toho vrazit ....
Ak to xces ako TV nezabudni kupit model ktory budem mat Digitalny tuner a hdmi rozhranie a HDTV certifikaciu .. :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

jednoznacne ak sa rozhodujes medzi LCD a PLAZMOU tak plazmu....
rastignac
Expert
Expert

no dobre to ze plazma je momentalne lepsia som sa docital.ale ako to je zo zivotnostou to som nedocital-len to ze sa nevypaluju body som sa docital
izmo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa izmo »

rastignac napísal:no dobre to ze plazma je momentalne lepsia som sa docital.ale ako to je zo zivotnostou to som nedocital-len to ze sa nevypaluju body som sa docital
momentalne ma plazma zivotnost cca 60000hodin tak si to prepocitaj a s tym vypalovanim to je len ak by si ju mal ako monitor tak by ti mozno vypalilo ikonky alebo nieco co sa nepohne dost dlhy cas (nie hodinu a ani dve)
rastignac
Expert
Expert

takze prakticky pri pouziti ako televizor sa mozu vypalit len tie body kde je logo televizie...tak?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

rastignac napísal:takze prakticky pri pouziti ako televizor sa mozu vypalit len tie body kde je logo televizie...tak?
nie... ten bod sa ti moze odpalit na hociktorej casti televizie... aj vstrede napr.
tie body ked sa vypaluju... to je uplne maly bodik.. velikosti jedneho pixela... cize to ani nezbadas :wink:
izmo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa izmo »

Šu-Do napísal:nie... ten bod sa ti moze odpalit na hociktorej casti televizie... aj vstrede napr.
tie body ked sa vypaluju... to je uplne maly bodik.. velikosti jedneho pixela... cize to ani nezbadas :wink:
ja som myslel na plazme nie lcd.ten znak neviem,ale napr. ked budes pozerat 24hod. film 16:9 tak moze "vypalit" tie pasy co su hore a dole tie cierne .mam znameho co ma plazmu uz cca 5-6 rokov a to boli uplne zaciatky a nieje s nou ziadny problem nic vypalene ziadna strata farieb proste nic. ja som za plazmu tak je to uz len na tebe :D
chrono
VIP
VIP

Pri častom pozeraní toho istého programu áno, ale pravdu povediac to nie je až taký problém. O niečo väčší problém by bol napr. pri veľmi častom pozeraní teletextu (ale ani to nie je až taký problém). :)

Pre toho kto má dvd prehrávač s digitálnym výstupom, je plazmový tv určite najlepšie riešenie (a tv nekupuje na veľa rokov).
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Keď má pixel svietiť na čierno, tak žiadna zložka (R, G, B) nesvieti - čiže sa nemá ako "vypáliť" :lol: .
chrono
VIP
VIP

fikus-kukis napísal:Keď má pixel svietiť na čierno, tak žiadna zložka (R, G, B) nesvieti - čiže sa nemá ako "vypáliť" :lol: .
Tie čierne pásy sa vypália menej, a ostatná časť bude o čosi tmavšia (ale je to vidieť iba pri rovnomernej farbe [a pri veeeľmi dlhom používaní]).

PS: izmo
Plazma má pomer 16:9, takže čierne pásy nebudú hore a dole, ale skôr (pri 4:3 a vhodnom nastavení) vľavo a vpravo. Ale máš pravdu, nie je to až tak hrozné.
Napísať odpoveď