LCD alebo Plazma
LCD alebo Plazma
ktore televizoriky su lepsie lebo ako teraz plazma zaznamenala slusny progres...tak akoze hovori sa o tom vela aj pise....viacej sa priklana na stranu plazmy a vase nazory su ake?
-
fikus-kukis
Guru wannabe
canopus napísal:to rozlisenie sa neda porovnat LCD pochova plazmu
ty si dajaky mudry pocuvaj....plazma terajsie modely maju 1024*768 a lcd maju 1366*768 co uz je ako tak porovnatelne a este to ze asi s vyhladom do buducnosti je lepsie lcd ale teraz ma lepsie zobrazenie plazma... a ako ze straca farbu nechapem...ved vraj plazmy od panasonicu to bolo povedane ze maju vydrzat cca 15 az 20 rokov...ja sa pytam na take co mate podlozene dacim
-
Eagle60
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Kvalita obrazu je najlepšia pri CRT (predsa len, TV vysiela obraz prekladane, a LCD ani plazma na to stavané nie sú).
LCD majú najhorší kontrast, sú relatívne pomalé (oproti CRT).
Plazma nemá rada statické obrazy (trpí "vypaľovaním" bodov). Má vysokú spotrebu elektrickej energie a niekedy má problém s vernosťou farieb.
Zhrnutie:
Na pozeranie analógového TV vysielania je najlepšie CRT (a to dokonca iba 50Hz).
Na pozeranie digitálneho HDTV (v podstate akéhokoľvek digitálneho signálu [teda aj napr.: dvd]) je najlepšia plazma (ale tá má malú životnosť).
LCD majú najhorší kontrast, sú relatívne pomalé (oproti CRT).
Plazma nemá rada statické obrazy (trpí "vypaľovaním" bodov). Má vysokú spotrebu elektrickej energie a niekedy má problém s vernosťou farieb.
Zhrnutie:
Na pozeranie analógového TV vysielania je najlepšie CRT (a to dokonca iba 50Hz).
Na pozeranie digitálneho HDTV (v podstate akéhokoľvek digitálneho signálu [teda aj napr.: dvd]) je najlepšia plazma (ale tá má malú životnosť).
momentalne ma plazma zivotnost cca 60000hodin tak si to prepocitaj a s tym vypalovanim to je len ak by si ju mal ako monitor tak by ti mozno vypalilo ikonky alebo nieco co sa nepohne dost dlhy cas (nie hodinu a ani dve)rastignac napísal:no dobre to ze plazma je momentalne lepsia som sa docital.ale ako to je zo zivotnostou to som nedocital-len to ze sa nevypaluju body som sa docital
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
nie... ten bod sa ti moze odpalit na hociktorej casti televizie... aj vstrede napr.rastignac napísal:takze prakticky pri pouziti ako televizor sa mozu vypalit len tie body kde je logo televizie...tak?
tie body ked sa vypaluju... to je uplne maly bodik.. velikosti jedneho pixela... cize to ani nezbadas
ja som myslel na plazme nie lcd.ten znak neviem,ale napr. ked budes pozerat 24hod. film 16:9 tak moze "vypalit" tie pasy co su hore a dole tie cierne .mam znameho co ma plazmu uz cca 5-6 rokov a to boli uplne zaciatky a nieje s nou ziadny problem nic vypalene ziadna strata farieb proste nic. ja som za plazmu tak je to uz len na tebeŠu-Do napísal:nie... ten bod sa ti moze odpalit na hociktorej casti televizie... aj vstrede napr.
tie body ked sa vypaluju... to je uplne maly bodik.. velikosti jedneho pixela... cize to ani nezbadas
Pri častom pozeraní toho istého programu áno, ale pravdu povediac to nie je až taký problém. O niečo väčší problém by bol napr. pri veľmi častom pozeraní teletextu (ale ani to nie je až taký problém). 
Pre toho kto má dvd prehrávač s digitálnym výstupom, je plazmový tv určite najlepšie riešenie (a tv nekupuje na veľa rokov).
Pre toho kto má dvd prehrávač s digitálnym výstupom, je plazmový tv určite najlepšie riešenie (a tv nekupuje na veľa rokov).
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Tie čierne pásy sa vypália menej, a ostatná časť bude o čosi tmavšia (ale je to vidieť iba pri rovnomernej farbe [a pri veeeľmi dlhom používaní]).fikus-kukis napísal:Keď má pixel svietiť na čierno, tak žiadna zložka (R, G, B) nesvieti - čiže sa nemá ako "vypáliť".
PS: izmo
Plazma má pomer 16:9, takže čierne pásy nebudú hore a dole, ale skôr (pri 4:3 a vhodnom nastavení) vľavo a vpravo. Ale máš pravdu, nie je to až tak hrozné.