Disk nejde sformatovat.
-
krtko42
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Disk nejde sformatovat.
vcera sa mi podarila taka vec ze mi u kamarata padol reprak vedla mojho prenosneho disku lenze ten repraky maju magneticke pole no a teraz ten disk nejde(logicky) lenze on nejde ani naformatovat ani nic. co s nim mam urobit???
-
audiotrack
VIP
-
Gyrxiur
Expert
re
asi sa ti tym magnetom poskodila nulta stopa na disku, od ktorej je zavisla funkcnost disku, viem, ze existuje software na jej opravu, ale momentalne som ziadny nenasiel. ked tak to skus vyreklamovat, ze zrazu prestal ist
Re: problem s hdd
to bol co za velky reprak?? ja mam vedla externeho disku reprak polozeny a peckujem naplnokrtko42 napísal:vcera sa mi podarila taka vec ze mi u kamarata padol reprak vedla mojho prenosneho disku lenze ten repraky maju magneticke pole no a teraz ten disk nejde(logicky) lenze on nejde ani naformatovat ani nic. co s nim mam urobit???
Re: problem s hdd
To je pravdepodobnejšie. Disk býva zvyčajne, aspoň tie moje sú všetky, v kovovom obale. Preto by mu bežné magnetické pole namalo vadiť.vilko napísal:to bol co za velky reprak?? ja mam vedla externeho disku reprak polozeny a peckujem naplnonie je skor mozne, ze sa poskodil narazom
Jasne ze to nieje magnetickym polom... Disky su zapuzdrene v kove, cize magnet na ne nema vplyv... je to obdoba Faradayovej klietky. Skor ten naraz... byt tebou, disk zapojim a nahodim nejaky diagnosticky soft a pokusim sa precitat SMART zapisy na nom... mozes na to pouzit napriklad program SPEEDFAN alebo tusim aj sandru.
-
misokgb
King
Jj, platne su chranene od mag. pola silnym kokovym obalom. Skor sa ti tym narazom poskodla mechanika diskov, co je uz dost horsie > a v podstate nerozbehatelne. BTW disk sa toci? Ak ano tak nevydava nejake divne zvuky ala "tuk tuk" ako sliepka ked drkoce? BIOS ti ho zdetekuje? Ak ano, Windoze ti ho najdu ako novy HW? Ak ti ho aspon BIOS zdetekuje tak skus Partition Magic, pripadne opravit MBR tabulku, ale mam taky blby pocit, ze s tym diskom nic nespravis > padom sa poskodila jemna citliva mechanika...