Disk nejde sformatovat.

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
krtko42
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Disk nejde sformatovat.

Príspevok od používateľa krtko42 »

vcera sa mi podarila taka vec ze mi u kamarata padol reprak vedla mojho prenosneho disku lenze ten repraky maju magneticke pole no a teraz ten disk nejde(logicky) lenze on nejde ani naformatovat ani nic. co s nim mam urobit???
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no ak nejde ani naformátovať, tak sa bojím že ho už nerozbeháš.. jedine kúpiť nový
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

re

Príspevok od používateľa Gyrxiur »

asi sa ti tym magnetom poskodila nulta stopa na disku, od ktorej je zavisla funkcnost disku, viem, ze existuje software na jej opravu, ale momentalne som ziadny nenasiel. ked tak to skus vyreklamovat, ze zrazu prestal ist
vilko
Light Professional
Light Professional

Re: problem s hdd

Príspevok od používateľa vilko »

krtko42 napísal:vcera sa mi podarila taka vec ze mi u kamarata padol reprak vedla mojho prenosneho disku lenze ten repraky maju magneticke pole no a teraz ten disk nejde(logicky) lenze on nejde ani naformatovat ani nic. co s nim mam urobit???
to bol co za velky reprak?? ja mam vedla externeho disku reprak polozeny a peckujem naplno :D nie je skor mozne, ze sa poskodil narazom :?:
chrono
VIP
VIP

Re: problem s hdd

Príspevok od používateľa chrono »

vilko napísal:to bol co za velky reprak?? ja mam vedla externeho disku reprak polozeny a peckujem naplno :D nie je skor mozne, ze sa poskodil narazom :?:
To je pravdepodobnejšie. Disk býva zvyčajne, aspoň tie moje sú všetky, v kovovom obale. Preto by mu bežné magnetické pole namalo vadiť.
krtko42
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krtko42 »

no hej ale ten reprak padol vedla neho, je sice mozne aj tym narazom kedze vtedy pracoval. ale uz nemusite pisat uz ho aj tak reklamujem
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Jasne ze to nieje magnetickym polom... Disky su zapuzdrene v kove, cize magnet na ne nema vplyv... je to obdoba Faradayovej klietky. Skor ten naraz... byt tebou, disk zapojim a nahodim nejaky diagnosticky soft a pokusim sa precitat SMART zapisy na nom... mozes na to pouzit napriklad program SPEEDFAN alebo tusim aj sandru.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Jj, platne su chranene od mag. pola silnym kokovym obalom. Skor sa ti tym narazom poskodla mechanika diskov, co je uz dost horsie > a v podstate nerozbehatelne. BTW disk sa toci? Ak ano tak nevydava nejake divne zvuky ala "tuk tuk" ako sliepka ked drkoce? BIOS ti ho zdetekuje? Ak ano, Windoze ti ho najdu ako novy HW? Ak ti ho aspon BIOS zdetekuje tak skus Partition Magic, pripadne opravit MBR tabulku, ale mam taky blby pocit, ze s tym diskom nic nespravis > padom sa poskodila jemna citliva mechanika... :?
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

no ja si tiez myslim ze mas po disku.to je velmi citliva vec
Napísať odpoveď