Sluchadla a poškodenie sluchu

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ShanDo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Sluchadla a poškodenie sluchu

Príspevok od používateľa ShanDo »

Už dlhsie rozmyslam ze si kupim MP3 prehravac ale stale ma odradza denne pouzivanie sluchadiel, pretoze sa bojim trvaleho zhorsenia sluchu. Nechcem povedat ze to moze byt rapidne ale je tam taky divny pocit.
Docital som sa ze sluchadla by sa mali pouzivat tak max 1hod denne na hlasitosti max 60%. Lenze hodina je dost malo:D preto sa pytam ci ste spozorovali nejake zhorsenie sluchu pri pouzivani sluchadiel(a teraz myslim sluchadla-špunty do usi), pripadne ako sa snazite co najmenej sluch "namahat".

//t0m4s3 - kontrolujte po sebe pravopisne chyby...
//ShanDo-pravopisne alebo aj morfologicke, semanticke, lexikalne... hmmm
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

neboj nic nestratis... budes mat sluch fit stale... ale zalezi na tom ako hlasno mas tu hudbu :P
ja som cital ze PSX by som mal hrat hodinu a potom 15 minut prestavka... mal som v p*** a nedaval som si ziadne prestavky... a nic mi neni... ziadne okuliare ziadne poskodenie nicoho... nemusis sa teda bat ani ty :wink:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Isteze pouzivanie sluchatiek je ovela ovela narocnejsie pre nase usi nez repraky... Zalezi ako to budes mat na hlas... Napriklad ja tomu pecem vacsinou na 100% a to uz trase kotrbu hore dole, asi rok v kuse, mozno trosku slabsie pocujem ale co uz, chcem pocuvat hudbu... Urcite sa to na tvojom sluchu prejavi, ibaze zistit o kolko, ako atd... Je takmer nemozne, mozu to ovplyvnit aj ine veci, napr. velmi rusne prostredie a pod. Tak ale ked chces byt taky moc opatrny, urcite si to nedavaj tak, aby cely bus pocul, ze ty pocuvas. Nastav hlasitost tak, aby si akurat pocul > aby si tak velmi mierne pocul aj okolny ruch... :wink:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

asi tak hudba mi vacsinou na 120% hlasitosti :D drbe do hlavy uz asi 2 rok nonstop kazdy bozi den vkuse a mam taky pocit ze niekedy pocujem lepsie ako rovestnici :D neviem cim to je mozno ma to aj precistuje :D
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

hmm.. ja som si uz sluchadlami usi dodrbkal.. ked si vezmem ze ako ich pocuvam dnes, a zdaju sa mi ozaj ze nahlas.. a predtym som pocuval pomaly raz tak hlasno.. brr.. ale spunty nepouzivam, lebo sa mi priam hnusi nieco do ucha pchat :)

ale ako jeden spominal - xcem pocuvat hudbu - pri nizkej hlasitosti si sice hudbu vypocujem, ale len tak okrajovo.. ja si ju rad vychutnavam.. a je mnozstvo zvukov ktore clovek na slabej hlasitosti bud vobec nevnima, alebo ich nevnima az tak vyrazne...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Inak z toľkých výskumov ohľadom počúvania hudby ešte vyzdvihnem jeden výskum ohľadom špuntov do uší. Vraj 1hod denne zvyšuje počet nečistôt v uchu niekoľkonásobne.. :D ..takže chlapci.. pravidelne si čisťte uši.. :D
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Nepúšťaj si to na plné gule a bude všetko OK.
covax
Expert
Expert

Príspevok od používateľa covax »

Ja osobne som mal spunty do usi (mp3 mam cca3roky). Rok som to tak pocuval najviac nahlas ako to slo a po par dnoch ma zacali boliet usi a slabsie som pocul, nedal sa nic pocuvat lebo by to bolo len horsie.
Tak som si kupil take v tvare @ co si zavaesm na usi ale nie do ucha ako su teraz tie nove. S nimi je vsetko OK. Este sa mi nestalo ze by som musel prestat pocuvat... A este podla mna zalezi aj aku hudbu dotycni pocuva.
Precalen je rozdiel nejaky Rytmus alebo nejaky Heavy metal oproti tahavim Lovesongom donemoty.
Rytmus a je len priklad :D
ShanDo
Medium Star
Medium Star

no aj pocuvam len klasicku hudbu... v beznom zivote nepocuvam hudbu nahlas, a ak som aj pocuval walkman tak som sa snazil na co najtichsie...
uvidim este
dakujem za doterajsie nazory, ale mozte pisat dalej:D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ked pocuvate prilis nahlas.. tym rychlejsie pridete o baterky :P
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Šu-Do napísal:ked pocuvate prilis nahlas.. tym rychlejsie pridete o baterky :P
No to sú mi veci :lol: .
Pochopiteľne, že áno.

ShanDo napísal:no aj pocuvam len klasicku hudbu... v beznom zivote nepocuvam hudbu nahlas, a ak som aj pocuval walkman tak som sa snazil na co najtichsie...
Tak veru, pekne potichu, akurát na pozadie - je to vhodné ako podmaz, ktorý navyše zlepšuje náladu.

Už len kvôli tej Klasickej hudby by som nebral špunty.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

tiez to mam na plne gule a to mam koss plug a ver tomu ze tie hucia poriadne!:D Ale ja sam nepozorujem nejake poruchy sluchu, skor zraku z tohto fora a celeho PC! :D
ShanDo
Medium Star
Medium Star

fikus-kukis napísal:Už len kvôli tej Klasickej hudby by som nebral špunty.
no lenze tam ide dost o to ze ja by som rad vyuzil mp3 na prednaskach ked su nudne :oops: a myslim ze take koss porta pro budu dost napadne:D
qwerty-xyz

Re: Sluchadla a poškodenie sluchu

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ShanDo napísal:Už dlhsie rozmyslam ze si kupim MP3 prehravac ale stale ma odradza denne pouzivanie sluchadiel, pretoze sa bojim trvaleho zhorsenia sluchu. Nechcem povedat ze to moze byt rapidne ale je tam taky divny pocit.
Docital som sa ze sluchadla by sa mali pouzivat tak max 1hod denne na hlasitosti max 60%. Lenze hodina je dost malo:D preto sa pytam ci ste spozorovali nejake zhorsenie sluchu pri pouzivani sluchadiel(a teraz myslim sluchadla-špunty do usi), pripadne ako sa snazite co najmenej sluch "namahat".

//t0m4s3 - kontrolujte po sebe pravopisne chyby...
dva roky v kuse mp3 na usiach a co som spozoroval? no caskte piskanie v uchu,dalej uz nepocujem basy a v urcityhc pripadoch nepocujem zvuk az na takej urovni ako by som mal. Ale vzdy ked zaspim a rano vstanem tak je to uz vsetko v pohode okrem tych basov.
:oops:
oggy111
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa oggy111 »

moze sa ti stat to co mne, ludia po mne kricia a ja ich nepocujem, alebo nepocujem zvonit telefon, alebo nepocujem ze niekto klope. ale pocujem stale rovnako silno, akurat ze menej zvukov
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No vy dvaja nadomnou ste ma vystrasili...
Ja pocuvam casto hudbu nahlas a mam rad basovy zvuk ktory mi moje sennheisery bohato dodavaju, ale ako pozeram tak by som sa mal pohrat s ekvalizerom :(
Ja som si za ten rok co mam mp3 (predtym som mal discman ale ten som az tolko nepocuval) nevsimol zmeny v mojom sluchu, a dufam, ze ani nenastanu.
oggy111
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa oggy111 »

no, mne uz zacalo aj obcas piskat v usoch
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato.x »

bola taká doba, že som počúval aj 5 hodín denne a potom som nemohol zaspať jak ma boleli uši... už som sa normálne bál, ale po takých 3-4 dňoch bez počúvania sa to vrátilo do normálu.
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

vpohodka sa neboj cez skolu ficim na mp3 a poobede na sluchadlach a to uz peknee 2 roky a vpoho all
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

oggy111 napísal:moze sa ti stat to co mne, ludia po mne kricia a ja ich nepocujem, alebo nepocujem zvonit telefon, alebo nepocujem ze niekto klope. ale pocujem stale rovnako silno, akurat ze menej zvukov
presne tak. To sa aj mne stava ze nepocujem uz urcite zvuky.Dobra poznamka.
:)
Napísať odpoveď