Sluchadla a poškodenie sluchu
Sluchadla a poškodenie sluchu
Už dlhsie rozmyslam ze si kupim MP3 prehravac ale stale ma odradza denne pouzivanie sluchadiel, pretoze sa bojim trvaleho zhorsenia sluchu. Nechcem povedat ze to moze byt rapidne ale je tam taky divny pocit.
Docital som sa ze sluchadla by sa mali pouzivat tak max 1hod denne na hlasitosti max 60%. Lenze hodina je dost malo:D preto sa pytam ci ste spozorovali nejake zhorsenie sluchu pri pouzivani sluchadiel(a teraz myslim sluchadla-špunty do usi), pripadne ako sa snazite co najmenej sluch "namahat".
//t0m4s3 - kontrolujte po sebe pravopisne chyby...
//ShanDo-pravopisne alebo aj morfologicke, semanticke, lexikalne... hmmm
Docital som sa ze sluchadla by sa mali pouzivat tak max 1hod denne na hlasitosti max 60%. Lenze hodina je dost malo:D preto sa pytam ci ste spozorovali nejake zhorsenie sluchu pri pouzivani sluchadiel(a teraz myslim sluchadla-špunty do usi), pripadne ako sa snazite co najmenej sluch "namahat".
//ShanDo-pravopisne alebo aj morfologicke, semanticke, lexikalne... hmmm
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
neboj nic nestratis... budes mat sluch fit stale... ale zalezi na tom ako hlasno mas tu hudbu 
ja som cital ze PSX by som mal hrat hodinu a potom 15 minut prestavka... mal som v p*** a nedaval som si ziadne prestavky... a nic mi neni... ziadne okuliare ziadne poskodenie nicoho... nemusis sa teda bat ani ty
ja som cital ze PSX by som mal hrat hodinu a potom 15 minut prestavka... mal som v p*** a nedaval som si ziadne prestavky... a nic mi neni... ziadne okuliare ziadne poskodenie nicoho... nemusis sa teda bat ani ty
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Isteze pouzivanie sluchatiek je ovela ovela narocnejsie pre nase usi nez repraky... Zalezi ako to budes mat na hlas... Napriklad ja tomu pecem vacsinou na 100% a to uz trase kotrbu hore dole, asi rok v kuse, mozno trosku slabsie pocujem ale co uz, chcem pocuvat hudbu... Urcite sa to na tvojom sluchu prejavi, ibaze zistit o kolko, ako atd... Je takmer nemozne, mozu to ovplyvnit aj ine veci, napr. velmi rusne prostredie a pod. Tak ale ked chces byt taky moc opatrny, urcite si to nedavaj tak, aby cely bus pocul, ze ty pocuvas. Nastav hlasitost tak, aby si akurat pocul > aby si tak velmi mierne pocul aj okolny ruch... 
hmm.. ja som si uz sluchadlami usi dodrbkal.. ked si vezmem ze ako ich pocuvam dnes, a zdaju sa mi ozaj ze nahlas.. a predtym som pocuval pomaly raz tak hlasno.. brr.. ale spunty nepouzivam, lebo sa mi priam hnusi nieco do ucha pchat 
ale ako jeden spominal - xcem pocuvat hudbu - pri nizkej hlasitosti si sice hudbu vypocujem, ale len tak okrajovo.. ja si ju rad vychutnavam.. a je mnozstvo zvukov ktore clovek na slabej hlasitosti bud vobec nevnima, alebo ich nevnima az tak vyrazne...
ale ako jeden spominal - xcem pocuvat hudbu - pri nizkej hlasitosti si sice hudbu vypocujem, ale len tak okrajovo.. ja si ju rad vychutnavam.. a je mnozstvo zvukov ktore clovek na slabej hlasitosti bud vobec nevnima, alebo ich nevnima az tak vyrazne...
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Ja osobne som mal spunty do usi (mp3 mam cca3roky). Rok som to tak pocuval najviac nahlas ako to slo a po par dnoch ma zacali boliet usi a slabsie som pocul, nedal sa nic pocuvat lebo by to bolo len horsie.
Tak som si kupil take v tvare @ co si zavaesm na usi ale nie do ucha ako su teraz tie nove. S nimi je vsetko OK. Este sa mi nestalo ze by som musel prestat pocuvat... A este podla mna zalezi aj aku hudbu dotycni pocuva.
Precalen je rozdiel nejaky Rytmus alebo nejaky Heavy metal oproti tahavim Lovesongom donemoty.
Rytmus a je len priklad
Tak som si kupil take v tvare @ co si zavaesm na usi ale nie do ucha ako su teraz tie nove. S nimi je vsetko OK. Este sa mi nestalo ze by som musel prestat pocuvat... A este podla mna zalezi aj aku hudbu dotycni pocuva.
Precalen je rozdiel nejaky Rytmus alebo nejaky Heavy metal oproti tahavim Lovesongom donemoty.
Rytmus a je len priklad
-
fikus-kukis
Guru wannabe
No to sú mi veciŠu-Do napísal:ked pocuvate prilis nahlas.. tym rychlejsie pridete o baterky
Pochopiteľne, že áno.
Tak veru, pekne potichu, akurát na pozadie - je to vhodné ako podmaz, ktorý navyše zlepšuje náladu.ShanDo napísal:no aj pocuvam len klasicku hudbu... v beznom zivote nepocuvam hudbu nahlas, a ak som aj pocuval walkman tak som sa snazil na co najtichsie...
Už len kvôli tej Klasickej hudby by som nebral špunty.
-
qwerty-xyz
Re: Sluchadla a poškodenie sluchu
dva roky v kuse mp3 na usiach a co som spozoroval? no caskte piskanie v uchu,dalej uz nepocujem basy a v urcityhc pripadoch nepocujem zvuk az na takej urovni ako by som mal. Ale vzdy ked zaspim a rano vstanem tak je to uz vsetko v pohode okrem tych basov.ShanDo napísal:Už dlhsie rozmyslam ze si kupim MP3 prehravac ale stale ma odradza denne pouzivanie sluchadiel, pretoze sa bojim trvaleho zhorsenia sluchu. Nechcem povedat ze to moze byt rapidne ale je tam taky divny pocit.
No vy dvaja nadomnou ste ma vystrasili...
Ja pocuvam casto hudbu nahlas a mam rad basovy zvuk ktory mi moje sennheisery bohato dodavaju, ale ako pozeram tak by som sa mal pohrat s ekvalizerom
Ja som si za ten rok co mam mp3 (predtym som mal discman ale ten som az tolko nepocuval) nevsimol zmeny v mojom sluchu, a dufam, ze ani nenastanu.
Ja pocuvam casto hudbu nahlas a mam rad basovy zvuk ktory mi moje sennheisery bohato dodavaju, ale ako pozeram tak by som sa mal pohrat s ekvalizerom
Ja som si za ten rok co mam mp3 (predtym som mal discman ale ten som az tolko nepocuval) nevsimol zmeny v mojom sluchu, a dufam, ze ani nenastanu.
-
qwerty-xyz