GAINWARD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
skura3
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

nano55 napísal:no ja by som chcel taku grafiku co je najlepsia na hry. a prosim vas o aticku mi nerozpravajte nic. ja mam s nimi skoro furt problemy. ja len geforce. takze len na hry. a je to agp.
do agp sa neoplati investovat...lebo "vykonne" agp karty jak napr.7900gs su neskutocne predrazene....kup 7600GS ale s DDR3 pamätami a este sa celkom slusne zahrajes:P ...bol by si magor keby ze kupis do stareho pc kartu za 9000sk
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

nano55 napísal:no ja by som chcel taku grafiku co je najlepsia na hry. a prosim vas o aticku mi nerozpravajte nic. ja mam s nimi skoro furt problemy. ja len geforce. takze len na hry. a je to agp.
Aha ja som si myslel ze tych 10 000 chces dat za graficku na excel :D
Napis zvysok zostavy ci sa do grafickej oplati vobec vrazat akti to neutiahne procik...

Mozeskupit napriklad toto
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8937610
Ale su to starasne velke peniaze za neadekvatny vykon radsej nasetri a prejdi na PCIe neoplati sa to ale ak siloumocou chces investovat vela penazi do AGP ktore ti da ovela nizsi vykon jak PCIe za 5k tak ok.... :) Ale aj tak sa X1950pro pre AGP oplati 100x viac jak toto,v AGP uz vela na vyber neni :roll:

Ale najprv sem napis svoju zostavu

edit:este toto by som ti doporucil do AGP nvidia,ma to kusok lepsi pomer cena-vykon http://www.alza.sk/graficka-karta-leadt ... d65972.htm
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

zaujimave, co sa tu deje. :roll: sledujete vyvoj cien, ale o tom nemate ani sajnu, kedy pride nastupca 7600-vky. zatial sa uvazuje len o nastupcovi 7300-vky, zalozenej na novom jadre G84. ta bude predstavena na cebite 2007. ten je v marci!!! staci pri kupe iba trocha rozmyslat. preco by som daval takmer 11 papierov za 7900GT, ked mozem mat tuto GAINWARD Nvidia GF 7900GS 512MB/256b, GDDR3, 2xDVI, ale PCI-E!!! kupit za necelých 7800 SKK aj s DPH. a nemusím cakat mozno takmer pol roka, kym pride nastupca 7600GT, ktora bude mat aj tak iba porovnatelny vykon s tou, na ktorej ja uz pol roka hram!!!
za spominanych 10 000,- dostanem toto: MSI GeForce 7900GTO. je to iba preznacena 7900 GTX. len treba mat pri nej trocha stastia, lebo je to uzkoprofilovy tovar. je na kazdom z nas ci sa budeme pol roka v hrach pozerat na pohyblive obrazky, alebo plynule hrat na high detail. ja mam pomaly rok 6800 GS Golden Sample od Gainwardu a na rozliseni 1024x768 ide vsetko na HIGH. (monitor 17") a viete este kolko vody pretecie tym kosikom, kym ja budem hrat s touto kartou na low detailoch?
2 nano55 takze AGP. nvidia 7600GT, alebo ATI X1950PRO.
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

krija napísal:.........
MSI 7900GTO uz nekupis jedine v bazari pretoze MSI kupovala lacno pokazene 7900GTX a opravila ich a predavala ako 7900GTO lenze uz niesu,a MSI ich nebude dodavat....Inak mam podobny nazor
creb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa creb »

pischta si dobry ja som podobne nieco pisal ze je zbytocne cakat na radu 8 od GF ked to bude takmer to iste vykonovo az na DX10 ktory najblizsich 7-10mesiacov nikdo nevyuzije takze si myslim ze uz by sa to mohlo uzavriet :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

skura3 napísal:tak ty si ma fakt pobavil vidno ze sa "vyznas" ked vinde 8600gt tak bude stat priblizne 7000sk bude minimalne rovnako vykona ako tato a navyse bude podporovat ditrectX10...takze mi teraz povec ze co sa viac oplati na nove hry...mudrc :?
ale ja chcem hrat teraz a nie potom ;-)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

seci tu cakate na nove a nove... stale bude nieco nove... tak ako napisal tomase... xcem hrat teraz a nie az potom...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pishta napísal:MSI 7900GTO uz nekupis jedine v bazari pretoze MSI kupovala lacno pokazene 7900GTX a opravila ich a predavala ako 7900GTO lenze uz niesu,a MSI ich nebude dodavat....Inak mam podobny nazor
no neviem kde si dospel k informacii, ze MSI lacno kupovala pokazene 7900GTX. vsimni si tabulku, su to identicke karty, iba na gto bola v biose GPU nastavena nizsia frekvencia pamati, ale obe maju rovnaku latenciu = 1.1 ns. len z tohoto dovodu sa z nej pretaktovanim stane ver. GTX.
Obrázok
spominane preznacovanie kariet sa vacsinou robi len z jedneho dovodu. z vysokeho stavu na sklade vyrobcu a obava z toho, ze sa nepredaju.

//opravene, dik t0m4s3 :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

krija napísal:no neviem kde si dospel k informacii, ze MSI lacno kupovala pokazene 7900GTX. vsimni si tabulku, su to identicke karty, iba na gto bola v biose GPU nastavena nizsia frekvencia pamati, ale obe maju rovnake casovanie 1.1 ns. len z tohoto dovodu sa z nej pretaktovanim stane ver. GTX.

spominane preznacovanie kariet sa vacsinou robi len z jedneho dovodu. z vysokeho stavu na sklade vyrobcu a obava z toho, ze sa nepredaju.
1.1ns je latencia :-) Ak uz mame byt presni. Mam pocit ze GTO dosahovala vykony GTX po pretaktovani vdaka tomu, ze mala sice nizsie frekvencie pamati, ale zato ostrejsie casovanie. (nie latenciu ;-) )
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jo jo, pomylil som sa. dik :wink: ale ak by som ju mal, tak by som sa s tym moc nehral. flash biosu z GTX a pokoj.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

7900GTO su 7900GTX len podtaktovane.. ziadne ine rozdiely medzi nimi netreba hladat. Pouzity cip, pamate dokonca aj chladic bol totozny.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

creb napísal:pischta si dobry ja som podobne nieco pisal ze je zbytocne cakat na radu 8 od GF ked to bude takmer to iste vykonovo az na DX10 ktory najblizsich 7-10mesiacov nikdo nevyuzije takze si myslim ze uz by sa to mohlo uzavriet :)
len pre tvoju info v prvom stvrt roku uz maju vijst prve dx10 hryUT2007,Alane Wake,Halo2.....je ich este viac(nechcelo sa mi to vipisovat)..akurat som to cital v PCspace 12/2006(to len zeby si mi veril) :P
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:7900GTO su 7900GTX len podtaktovane.. ziadne ine rozdiely medzi nimi netreba hladat. Pouzity cip, pamate dokonca aj chladic bol totozny.
v biose, ale zmeny nastat mohli. a je pravdepodobne, ze aj nastali. pri nizskej frekvencii pamäti je mozne nastavit im agresívnajsie casovanie. povodne 1320 MHz. pretaktovanim ich vyzenies na frekvenciu okolo 1650 MHz. GTX=1600 MHz. ale GTX idu taktovat niekde okolo 1800 MHz. tam GTO dostanes, len ak jej flashnes bios povodnym z GTX verzie, alebo editovanim vlastneho BIOSU nastavením menej agresivneho casovania.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

moz byt ze aj bios :) ale podstata je ta, ze po HW stranke su identicke ;)

.. btw ked zobereme do uvahy kolki si trufnu modifikovat bios ... tak z toho aj nadalej vo vacsine pripadov ostava 7900GTO a nie GTX :)
Napísať odpoveď