LCD alebo Plazma

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rastignac
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rastignac »

tak akoze tych 60000 hodin kym mi kalkulacka sluzi :D tak to je cca 7 rokov cistej prevadzky ...co znamena ze ked telka pojde 8 hodin denne tak vydrzi 21 rokov...taze akoze otazka vydrze je myslim doriesena...len som jelen z ineho..plazmy niektore modely maju rozlisenie 1024*768 co vsak nie je pomer stran 16:9 ale telka zobrazuje 16:9..mozte mi to vysvetlit :(
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

No ak je to s tými 60000h rovnako ako s tým, že sa dá baterka nabíjať 1000 krát... :(

1024x768 - 16:9
Pomer strán pixela nemusí byť 1:1 (tu by bol 1:0,75)
dreamax2607
Amateur
Amateur

plazma

Príspevok od používateľa dreamax2607 »

tak ako ku tej plazme bol som v jednej vyrobni tv a konkretne som sa pytal na tie vypalene body u plazmi a jeden technik mi povedal ze moze byt vypalenych 7 bodov cize pixelov a plazma ide normalne do predaja .........cize to nemusi byt az take strasne stym vypalovanim
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Kto ma zaujem nech si pozrie tieto dve sajty:

Kód: Vybrať všetko

http://www.plazma-lcd.cz/cz/
http://technologie.etrend.sk/71879/digitalna-domacnost/lcd-verzus-plazma-myty-a-pravda
rastignac
Expert
Expert

no tak ta prva sajta vravi ze jednoznacne plazma..a ta druha nehovori viacej v prospech nikoho..takze ono to velmi nepomohlo..ale diky objasnnych mam viacej faktov teda osobne nadobudam dojem ze plazma je asi lepsia
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

rastignac napísal:no tak ta prva sajta vravi ze jednoznacne plazma..a ta druha nehovori viacej v prospech nikoho..takze ono to velmi nepomohlo..ale diky objasnnych mam viacej faktov
http://forum.zive.sk/viewtopic.php?t=48 ... crt+plazma
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

kazdy mame iny pohlad napr na farby, detaily, celkove ponimanie obrazu - teda si musis jednoznacne zobrat oblubene filmy, zajst napr do nay, tpd, datartu a nechat si predviest favoritov vo vybere... ktory sa ti bude najviac pacit kupis. teoretizovat o subjektivnych veciach je zbytocne.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

a preto si to treba ist pozriet nazivo do NAY-ka ako som to tu velakrat pisal,a porovnat si to priamo,a uvidite,ze nic sa nevyrovna LCD televizorom
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

canopus netrep zas <>viny, barsjaka plazma od 90k + strci LCDcko do teplych krajin. Co sa tyka vypalovania bodov, nasi maju 3 roky staru plazmu Viera a nic tam neni vypalene. Odvtedy technologia postupila o dost velky krok, takze to by bolo najmenej, coho by som sa obaval.
chrono
VIP
VIP

S tým vypaľovaním bolo myslené nie úplné poškodenie jedného bodu, ale postupné zníženie jasu (teda aspoň ja som to tak myslel). Čo do vernosti farieb sú na tom oveľa lepšie plazmové TV (ale niekomu sa môže viac páčiť LCD).

Ako už bolo odporúčané, porovnať v obchode.
mihaaaal
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihaaaal »

Heh takze ak mozem tak sem daco napisem :D .... Ucil som sa o CRT, LCD a Plazme .... len povrchne ale ucil ... takze ak ma Lcd vypaleny bod t.j. ta mala "ziarovka" co svieti tak TV sa preda.... Tv sa nepreda aj je VEDLA SEBA 5 A VIAC VYPALENYCH BODOV... Plazma je preto taka draha lebo sa to stava casto a chyba sa uz neda napravit... PRIKLAD: cize kupis jednu plazmu ale zaplatis za 5dalsich co neboli funkcne 8) hadam ste ma pochopili

Plazma:
1.Jas a kontrast je ovela vyssi ako u beznych obrazoviek a je minimalne ovplyvneny okolitym osvetlenim
2.Hrubka plazmy 8 az 10 cm
3.Uhlopriecka moze byt ovela vacsia ako u beznych TV. Obmedzena je len cenou
4.Pozorovaci uhol je AZ 160 stupnov

LCD:
1.Uhol pohladu: vyrobcovia udavaju 150stupnov v skutocnosti ovela menej-mierna zmena tmavosti pri kazdom pohybe...Tento maly zorny uhol vadi napr. pri sledovani videa v skupine ludi.
2.Obraz: a)Ziadny LCD display neposkytuje dokonale plinuly obraz (naznaky flakov). Jednotlive body su ovela pomalsie chvilu trva kym sa zaznu a chilu trva kym zhasnu. Vo vacsine situaci to nevadi trochu to vidiet v akcnych scenach filmov
b)Velka ostrost obrazu
c)Neblikaju aj ked maju prekreslovaciu frekvenciu 60 az 70 Hz
d)LCD monitory maju vysoky svetelny vykon ...mozu sa pouzivat aj v miestnosti v ktorej svieti slnko

Tak to je asi vsetko zatial :D Dufam ze si to aj precitate a keby daco nebolo jasne staci sa spytat (informacie som ziskal zo zosita tretieho rocniaka radioelektronika na SOUE-Vrable) :)
rastignac
Expert
Expert

mihaaaal napísal:Heh takze ak mozem tak sem daco napisem :D .... hovadiny... :)
ako prepac ale tak tie parametre co si popisal ono ked si popozeras na nete najdes nieco uuuuplne ine ono uz len ta skola ze je ucilistie viem ze mozno ma tu viaceri pokarmujete dole ale nemam velku mienku o tych skolach a ty to len potvrdzujes.. ale k mojej teme..vyzera to tak ze na normalny prijem je aj tak najlepsie CRT a na filmy v lepsej kvalitnejsej podobe je plazma...k tomu som sa dostal ked som presurfil net ale piste dalej urcite je vela co som nenasiel :)
mihaaaal
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Vies co? Ked sa ti nepaci co ti sem niekto napise naco si vlastne zalozil tuto temu? Aj tak si vsetko hladas sam na nete nie? Inac temu mas porovnanie plazmy a LCD o CRT si tam nepisal ... a jednoznacne ti viem povedat ze by som bral hned plazmu ale to ESTE nema zmysel na Slovensku :shock: ak si si hladal informacie tak si urcite nasiel aj to ze tzv. digitalne vysielanie na Slovensku je este len v plienkach cize pozerat analogovy prijem na HD TV je len za trest....
Kamarat si objednal digiTV alebo ako sa to vola a hovori ze to ma dost daleko od digitalnej kvality... takze ja by som ti radil dve moznosti ...
Pockat cca rok ze co sa stane alebo
Risknut to a kupit jeden HD TV ...pravdaze by sa nasla tretia moznost ze kupis obycajny CRT ale no neviem
mihaaaal
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

http://technologie.etrend.sk/71879/digi ... y-a-pravda skus tuto stranku ak ju uz nemas :P tam je toho dost popisaneho ja som to cital len okrajovo ale uhlu na tom LCD aj tak neverim :D tusi to mozes porovnat
rastignac
Expert
Expert

mihaaaal napísal:http://technologie.etrend.sk/71879/digi ... y-a-pravda skus tuto stranku ak ju uz nemas :P tam je toho dost popisaneho ja som to cital len okrajovo ale uhlu na tom LCD aj tak neverim :D tusi to mozes porovnat
si si precital komentare k tomu clanku....lebo ja by som to po zhliadnuti infa v komentaroch za doveryhodne nepovazoval
chrono
VIP
VIP

rastignac napísal:si si precital komentare k tomu clanku....lebo ja by som to po zhliadnuti infa v komentaroch za doveryhodne nepovazoval
Veľmi ma napr. pobavilo "životnosť v súčasnosti dosahuje okolo 20 miliónov hodín" (mimochodom to je takmer 2300rokov).
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Zalezi to od toho na co sa bude tv vyuzivat.
PLAZMA je vhodna na "vecerne pozeranie filmov", pretoze kvalita technologie plazma sa ukaze pri malom osvetleni izby.
LCD je skor vhodny na vseobecne sledovanie televizneho vysielania a aj filmov, ale tie si nevychutnas tak ako na plazme.

Urcite by som si vsak zvolil LCD, pretoze plazma je teraz na vrchole technologickeho vyvinu, zatial co LCD ma este velku buducnost.
rastignac
Expert
Expert

som cital o plazme ze panely 9. generacie-takze technologia uz dosiahla vrchol?
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Na plazme sa uz toho vela vylepsovat neda, takze ano.
O par rokov bude jasne dominovat LCD, mozno aj nejaka ina technologia, ako je OLED a podobne.
izmo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa izmo »

stano napísal:
Urcite by som si vsak zvolil LCD, pretoze plazma je teraz na vrchole technologickeho vyvinu, zatial co LCD ma este velku buducnost.
neviem co ti vylepsia na LCD co mas uz kupene doma.jasne,ze stale bude nieco nove ,ale on chcel poradit a asi to chcel kupit teraz.
Napísať odpoveď