LCD alebo Plazma
tak akoze tych 60000 hodin kym mi kalkulacka sluzi
tak to je cca 7 rokov cistej prevadzky ...co znamena ze ked telka pojde 8 hodin denne tak vydrzi 21 rokov...taze akoze otazka vydrze je myslim doriesena...len som jelen z ineho..plazmy niektore modely maju rozlisenie 1024*768 co vsak nie je pomer stran 16:9 ale telka zobrazuje 16:9..mozte mi to vysvetlit 
-
dreamax2607
Amateur
plazma
tak ako ku tej plazme bol som v jednej vyrobni tv a konkretne som sa pytal na tie vypalene body u plazmi a jeden technik mi povedal ze moze byt vypalenych 7 bodov cize pixelov a plazma ide normalne do predaja .........cize to nemusi byt az take strasne stym vypalovanim
Kto ma zaujem nech si pozrie tieto dve sajty:
Kód: Vybrať všetko
http://www.plazma-lcd.cz/cz/
http://technologie.etrend.sk/71879/digitalna-domacnost/lcd-verzus-plazma-myty-a-pravdahttp://forum.zive.sk/viewtopic.php?t=48 ... crt+plazmarastignac napísal:no tak ta prva sajta vravi ze jednoznacne plazma..a ta druha nehovori viacej v prospech nikoho..takze ono to velmi nepomohlo..ale diky objasnnych mam viacej faktov
-
mihaaaal
Novice
- Kontaktovať používateľa:
Heh takze ak mozem tak sem daco napisem
.... Ucil som sa o CRT, LCD a Plazme .... len povrchne ale ucil ... takze ak ma Lcd vypaleny bod t.j. ta mala "ziarovka" co svieti tak TV sa preda.... Tv sa nepreda aj je VEDLA SEBA 5 A VIAC VYPALENYCH BODOV... Plazma je preto taka draha lebo sa to stava casto a chyba sa uz neda napravit... PRIKLAD: cize kupis jednu plazmu ale zaplatis za 5dalsich co neboli funkcne
hadam ste ma pochopili
Plazma:
1.Jas a kontrast je ovela vyssi ako u beznych obrazoviek a je minimalne ovplyvneny okolitym osvetlenim
2.Hrubka plazmy 8 az 10 cm
3.Uhlopriecka moze byt ovela vacsia ako u beznych TV. Obmedzena je len cenou
4.Pozorovaci uhol je AZ 160 stupnov
LCD:
1.Uhol pohladu: vyrobcovia udavaju 150stupnov v skutocnosti ovela menej-mierna zmena tmavosti pri kazdom pohybe...Tento maly zorny uhol vadi napr. pri sledovani videa v skupine ludi.
2.Obraz: a)Ziadny LCD display neposkytuje dokonale plinuly obraz (naznaky flakov). Jednotlive body su ovela pomalsie chvilu trva kym sa zaznu a chilu trva kym zhasnu. Vo vacsine situaci to nevadi trochu to vidiet v akcnych scenach filmov
b)Velka ostrost obrazu
c)Neblikaju aj ked maju prekreslovaciu frekvenciu 60 az 70 Hz
d)LCD monitory maju vysoky svetelny vykon ...mozu sa pouzivat aj v miestnosti v ktorej svieti slnko
Tak to je asi vsetko zatial
Dufam ze si to aj precitate a keby daco nebolo jasne staci sa spytat (informacie som ziskal zo zosita tretieho rocniaka radioelektronika na SOUE-Vrable) 
Plazma:
1.Jas a kontrast je ovela vyssi ako u beznych obrazoviek a je minimalne ovplyvneny okolitym osvetlenim
2.Hrubka plazmy 8 az 10 cm
3.Uhlopriecka moze byt ovela vacsia ako u beznych TV. Obmedzena je len cenou
4.Pozorovaci uhol je AZ 160 stupnov
LCD:
1.Uhol pohladu: vyrobcovia udavaju 150stupnov v skutocnosti ovela menej-mierna zmena tmavosti pri kazdom pohybe...Tento maly zorny uhol vadi napr. pri sledovani videa v skupine ludi.
2.Obraz: a)Ziadny LCD display neposkytuje dokonale plinuly obraz (naznaky flakov). Jednotlive body su ovela pomalsie chvilu trva kym sa zaznu a chilu trva kym zhasnu. Vo vacsine situaci to nevadi trochu to vidiet v akcnych scenach filmov
b)Velka ostrost obrazu
c)Neblikaju aj ked maju prekreslovaciu frekvenciu 60 az 70 Hz
d)LCD monitory maju vysoky svetelny vykon ...mozu sa pouzivat aj v miestnosti v ktorej svieti slnko
Tak to je asi vsetko zatial
ako prepac ale tak tie parametre co si popisal ono ked si popozeras na nete najdes nieco uuuuplne ine ono uz len ta skola ze je ucilistie viem ze mozno ma tu viaceri pokarmujete dole ale nemam velku mienku o tych skolach a ty to len potvrdzujes.. ale k mojej teme..vyzera to tak ze na normalny prijem je aj tak najlepsie CRT a na filmy v lepsej kvalitnejsej podobe je plazma...k tomu som sa dostal ked som presurfil net ale piste dalej urcite je vela co som nenasielmihaaaal napísal:Heh takze ak mozem tak sem daco napisem.... hovadiny...
-
mihaaaal
Novice
Vies co? Ked sa ti nepaci co ti sem niekto napise naco si vlastne zalozil tuto temu? Aj tak si vsetko hladas sam na nete nie? Inac temu mas porovnanie plazmy a LCD o CRT si tam nepisal ... a jednoznacne ti viem povedat ze by som bral hned plazmu ale to ESTE nema zmysel na Slovensku
ak si si hladal informacie tak si urcite nasiel aj to ze tzv. digitalne vysielanie na Slovensku je este len v plienkach cize pozerat analogovy prijem na HD TV je len za trest....
Kamarat si objednal digiTV alebo ako sa to vola a hovori ze to ma dost daleko od digitalnej kvality... takze ja by som ti radil dve moznosti ...
Pockat cca rok ze co sa stane alebo
Risknut to a kupit jeden HD TV ...pravdaze by sa nasla tretia moznost ze kupis obycajny CRT ale no neviem
Kamarat si objednal digiTV alebo ako sa to vola a hovori ze to ma dost daleko od digitalnej kvality... takze ja by som ti radil dve moznosti ...
Pockat cca rok ze co sa stane alebo
Risknut to a kupit jeden HD TV ...pravdaze by sa nasla tretia moznost ze kupis obycajny CRT ale no neviem
-
mihaaaal
Novice
http://technologie.etrend.sk/71879/digi ... y-a-pravda skus tuto stranku ak ju uz nemas
tam je toho dost popisaneho ja som to cital len okrajovo ale uhlu na tom LCD aj tak neverim
tusi to mozes porovnat
si si precital komentare k tomu clanku....lebo ja by som to po zhliadnuti infa v komentaroch za doveryhodne nepovazovalmihaaaal napísal:http://technologie.etrend.sk/71879/digi ... y-a-pravda skus tuto stranku ak ju uz nemastam je toho dost popisaneho ja som to cital len okrajovo ale uhlu na tom LCD aj tak neverim
tusi to mozes porovnat
-
Rammer
Light Professional
Zalezi to od toho na co sa bude tv vyuzivat.
PLAZMA je vhodna na "vecerne pozeranie filmov", pretoze kvalita technologie plazma sa ukaze pri malom osvetleni izby.
LCD je skor vhodny na vseobecne sledovanie televizneho vysielania a aj filmov, ale tie si nevychutnas tak ako na plazme.
Urcite by som si vsak zvolil LCD, pretoze plazma je teraz na vrchole technologickeho vyvinu, zatial co LCD ma este velku buducnost.
PLAZMA je vhodna na "vecerne pozeranie filmov", pretoze kvalita technologie plazma sa ukaze pri malom osvetleni izby.
LCD je skor vhodny na vseobecne sledovanie televizneho vysielania a aj filmov, ale tie si nevychutnas tak ako na plazme.
Urcite by som si vsak zvolil LCD, pretoze plazma je teraz na vrchole technologickeho vyvinu, zatial co LCD ma este velku buducnost.