Saddam Husajn (rozsudok- obesenie)

Diskusie na politické témy...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

dve reakcie z jednej stranky:
To je takova skoda, ze tam amici lezli. To ten stary Bush, to byl takovy hnup, ten se jiz nechal zatahnout k "osvobozeni" Kuwaitu. Ti sejkove mu lezli do riti a presvedcili ho, aby jim to vratil. Ja bych radsi, kdyby Saddam kontroloval jak Kuwait, tak Saudskou Arabii. Saddam je Sunni a tim by tam byla protivaha vuci Iranu. Ted to vsechno schramstne ten Ahmadinerad. Po par letech bude mit atomovky a napadne Israel, 51 stat USA. A mame treti svetovou valku.
Nebylo by lepe tam mit kruteho Saddama? Krutost, to je jedine co na ty nerady arabsky plati. A ani nebyl moc nabozensky zalozeny. Natlouci jim do hlavy zakladni vzdelani a vymlatit z nich to jejich potrhle nabozenstvi. A pak snad mohou mit demokracii, tak za sto let. Ted nejsou pripraveni. Jako praclovek nemohl mit demokracii. Chlap s nejvetsim kyjem byl nacelnik. To si vezme dloholete usili pripravit narody na demokracii. Vsak to sami doma vidite. Spousta lidi stale touzi po velkem kyji. Ze pry byl poradek a nemuseli premyslet. Vse bylo jasne dano!
Prosím vás, všimli jste si, že od pádu SSSR používá západ na ničení světa stejnou taktiku? Jugoslávie - podpora nacionalistů, separatistů a teroristů pod záminkou svobody, až se podařilo rozeštvat lidi natolik, že byla záminka humanitárně vybombardovat Srby, kteří se tou propagandou nechali ovlivnit ze všech nejméně. A Tito, který věděl koho zavřít aby byl klid, to byl krvavý pes, stejně jako za komunistů.
Československo - podpora nacionalistů slovenských i moravských, Romů a kdekoho, kdo by mohl vnést chaos. Nás před humanitárním bombardováním zachránilo, že jsme jim sami vlezli do prdele. A do vlastní prdele si bomby prozatím nestrkají.
Irák - v rekordní době se podařilo docílit, že se nejrůznější směry a frakce rvou jako psi. A Saddám, který věděl, koho zavřít, aby byl klid, je krvavý pes.
Jo, abych nezapomněl: Krvavost Saddámova je dílem propagandy. A moderní propaganda, jak řekl Orwell, mívá se skutečností ještě méně společného než obyčejná lež.
ja s tym uplne suhlasim
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Saddám vyzýva Iračanov na zjednotený boj proti okupantom
28.12.2006 7:28 - BAGDAD
Bývalý iracký diktátor Saddám Husajn čaká na smrť bez strachu a jeho poprava by mala podľa jeho slov byť chápaná ako obeť za národ a za Irak.
V zverejnenom liste, ktorý napísal krátko po vynesení rozsudku smrti, Saddám zároveň vyzýva Iračanov, aby sa zjednotili v boji proti americkým a koaličným vojskám. "Upriamte svoje nepriateľstvo voči okupantom. Nedovoľte im, aby vás rozdelili," vyzýva Saddám Iračanov.

Zároveň však na nich apeluje, aby "necítili nenávisť voči národom krajín, ktoré sa dopustili na nás agresie", ale aby "rozlišovali medzi obyčajnými ľuďmi a tými, ktorí majú v rukách moc a rozhodovanie". Svoj odkaz tlmočil Saddám v liste, ktorý napísal 5. novembra - krátko po tom, ako ho iracký tribunál odsúdil na trest smrti. List bol zverejnený v utorok, keď rozsudok smrti potvrdil aj odvolací súd, a dnes sa objavil na internetovej stránke jeho bývalej vládnucej strany Baas.

Autentickosť rukou písaného listu v rozsahu dve a pol strany potvrdil člen Saddámovho právnického tímu Issám Ghazzawí v Ammáne. "Vaša jednota stojí proti upadnutiu do servilnosti... Vyzývam vás, aby ste sa vyhli nenávisti, pretože nenávisť nenecháva človeku žiadny priestor pre spravodlivosť a nedovoľuje mu spravodlivo súdiť. Zaslepuje jeho úsudok a zatvára všetky cesty k uvažovaniu," odkázal Saddám Iračanom.

Jeho poprava bude podľa jeho slov obeťou a Saddám čaká na svoju smrť bez strachu: "Ponúkam seba ako obeť. Ak si to všemohúci boh želá, moja duša ma vezme tam, kde prikáže - medzi mučeníkov, a ja budem pred ním stáť pokojný," napísal Saddám v ručne písanom liste, ktorý získala agentúra Reuters od jeho právnikov v Ammáne.

"Poznáte svojho brata a vodcu tak, ako poznáte svoju vlastnú rodinu. Nesklonil sa pred tyranmi a zostal voči nim pevný ako meč," prihovára sa v závere svojmu ľudu. "Ó, veľký ľud, vyzývam ťa, aby si zachoval hodnoty, ktoré ti umožnili byť hodným niesť vieru a byť svetlom civilizácie." Na záver sa Saddám so svojím ľudom emotívne lúči: "Drahý môj ľud, dávam ti zbohom, no odchádzam k milostivému bohu, ktorý pomáha tým, ktorí uňho hľadajú útočisko, a nikdy nesklame nijakého čestného veriaceho."

Na základe utorkového verdiktu odvolacieho súdu Saddáma popravia obesením do 30 dní od potvrdenia rozsudku.
Zdroj : TASR, Foto: TASR
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

s tym sa da suhlasit..
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Saddáma Husajna popravia možno už dnes

Príspevok od používateľa canopus »

http://www.bleskovky.sk/cl/11/136150/Sa ... no-uz-dnes

co si o tom myslite?

// Tomasito: Temy spojene.
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

neviem ..ale viem jedno..Nikdy nebude 100% iste ze to bol pravy Saddam ,ma tolko dvojnikou ze ajajaj... (niekde som o tom cital)
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

myslím si o tom to, že je to pekné svinstvo. totiž vraj má byť odsúdený za niečo na začiatku 80 rokov, tuším za tú vybitú dedinu - ale práve vtedy, a aj potom spolupracoval s USA vládou, takže oni na to kašlali - a teraz zrazu niesú kamaráti, tak ho zato idú súdiť - zdá sa mi to trošku hanebné od američanov. pretože týmto ukázali svetu, že žiadny ich spojenec si nemôže byť istý nezávislosťou vlastnej krajiny a ani vlastným životom.
klasika
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa klasika »

tak mu treba :mnam:
vobec mi to zily netrha o jedneho typka menej :wink:
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato.x »

ze vraj do mesiaca... a mozno zajtra rano bude uz po smrti... ma prekvapila ta rychlost
Sp1d3Rm4N_2 napísal:neviem ..ale viem jedno..Nikdy nebude 100% iste ze to bol pravy Saddam ,ma tolko dvojnikou ze ajajaj... (niekde som o tom cital)
testy DNA nespochybníš :wink:
das fas
Star
Star

Príspevok od používateľa das fas »

Daky blby stroskotanec volade v pi.i mi moze byt ukradnuty, takze si myslim ze ho nemuseli zabijat.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Pocul som o tom v dnesnych sparavach a vobec s tym nesuhlasim. Radsej by som bol keby si odsedel dozivotie. Teraz bude vyzerat ako dalsi ich mucenik.
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

pHysIQ napísal:Pocul som o tom v dnesnych sparavach a vobec s tym nesuhlasim. Radsej by som bol keby si odsedel dozivotie. Teraz bude vyzerat ako dalsi ich mucenik.
asi tak. Aj ja schvaľujem viac doživotný trest... predsa len sedieť v miestnosti 2x2 metra do konca života... no ale trest smrti si oni sami povolili a my sa nemáme čo starať do ich vnútroštátnických vecí...
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

mato.x napísal:ze vraj do mesiaca... a mozno zajtra rano bude uz po smrti... ma prekvapila ta rychlost

testy DNA nespochybníš :wink:
Ne, lenze kto ti zaruci ze to su "fér" testy? :wink:
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

Sp1d3Rm4N_2 napísal:neviem ..ale viem jedno..Nikdy nebude 100% iste ze to bol pravy Saddam ,ma tolko dvojnikou ze ajajaj... (niekde som o tom cital)
ved mu určite museli robiť testy DNA a pod. to by zistili, že to nieje Saddam a tie fer testy
ako mysliš fer ved oni su radi že ho chytili :roll:a prečo by ho potom chytali :?:
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

a tak co z toho budu mat?
Jednu mrtvolu co budu musiet zakopat :slap:
Aj tak tym ludom co on pripravil o zivot to uz nepomoze, ale no budis, bol zly, tak od toho ich " santu " dostal popravu :)
Celkom pekny darcek :hehe:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

otazne ale je - odkial zoberies tu prvotnu vzorku s ktorou porovnas jeho DNA? ked zoberies, kde je ta istota ze ano toto je jeho prava vzorka? Ono totiz v DNA sa nenachadza zapis "My name is Saddam Husajn, from Iraq" :)

... a co sa amikov tyka.. ten co si fakt zasluzi trest smrti, tak zrejme spachal riadne zlociny voci ludstvu.. Nie je teda smrt pre neho vlastne vykupenim? Ked uz zomriet, tak nech trpi ako ti, ktori trpeli kvoli nemu. Ale pochybujem ze by sa nasiel niekto normalny kto by mal na to zaludok. Takze dozivotie - najlepsie s trpkou prichutou - v mizenych podmienkach kde zase az tak dlho zit nebude...
mato.x
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Sp1d3Rm4N_2 napísal:Ne, lenze kto ti zaruci ze to su "fér" testy? :wink:
No tak myslim ze Americania by toto nespravili... mne sa zda ze tych dvojnikov monitoruju... :?
ToMb_rAiDeR

Príspevok od používateľa ToMb_rAiDeR »

nespravia to
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

ToMb_rAiDeR napísal:nespravia to
preco akoze by to nemaly spravit ?
ved bush si stym zvysi svoje ego ( no tu by si mohol karmu, ale to by mu ju kazdy stiahol dole ) :D
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

no comment co robia americania....
k teme... este viac to rozburi jeho "privrzencov" :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

KoCi napísal:otazne ale je - odkial zoberies tu prvotnu vzorku s ktorou porovnas jeho DNA? ked zoberies, kde je ta istota ze ano toto je jeho prava vzorka? Ono totiz v DNA sa nenachadza zapis "My name is Saddam Husajn, from Iraq"
asi nepochopis agentov,ktori tam boli skoro 20 rokov a sledovali ho,a z testov svojich synov co ich zabili sa daju zistit ci su rodina,nemyslis?a este ma tesi fakt,ze ked chcel umriet,tak jedinu smrt co nechcel bola obesenim,tejto sa strasne bal
Napísať odpoveď