3D MAX 9 - segmenty (pomoc)
-
Fata! ChaoS
Star
- Kontaktovať používateľa:
3D MAX 9 - segmenty (pomoc)
Ahojte potreboval by som poradiť s jednou primitívnou vecičkou ak som už nejaký model konvertoval do Editable poly a zmenil som čo som chcel. Lenže teraz chcem zmeniť počet segmentov toho objektov a neviem kde to mám spraviť.
Už som to hladal všade len tam nie kde to treba, lebo ak sa vrátim do Crate---Geaometry tak tam môžem už jedine zadávať parametre nového objektu pls podrobne mi napíšte kde to zmením
Už som to hladal všade len tam nie kde to treba, lebo ak sa vrátim do Crate---Geaometry tak tam môžem už jedine zadávať parametre nového objektu pls podrobne mi napíšte kde to zmením
-
Fata! ChaoS
Star
-
JAnci3D
Medium Star
pana boha . . . tak to si sa s tým asi moc nehral keď ti tam vadí že nemáš jednu hranu . . . použi slice plane a máš to napoli . . použi remove a máš o jedno menej . . použi čo chceš . .. to je MAX tam sa dá všetko . . spýtaj sa radšej na konkrétny problém a ti poviem ako to spraviť a nie také pakárny
-
Fata! ChaoS
Star
-
Fata! ChaoS
Star
Teraz by som potreboval poradiť ohľadom texturovania, lebo z jedného kvádra som vymodeloval prt a vtom je aj nechcet. chcem to spraviť tak nech nechet je inak vytexturovaný ako prst? Ako to mám zvlášť vytexturovať? Lebo sa mi darí len celý prst texturovať. Skúšal som Polygonmi, ale nepodarilo sa mi nič. Tak pls poraď.
-
blazer
Professional
Oznac si polys toho nechtu a najjednoduchsi sposob je ze stlacis M, kde uz mas pripraveny material toho nechtu, a drag&drop ho tam hodis (tahas a pustis). Potom invertnes selekciu polygonov, takze bude oznaceny prst bez nechtu a zase material koze drag&drop do scenyFata! ChaoS napísal:Teraz by som potreboval poradiť ohľadom texturovania, lebo z jedného kvádra som vymodeloval prt a vtom je aj nechcet. chcem to spraviť tak nech nechet je inak vytexturovaný ako prst? Ako to mám zvlášť vytexturovať? Lebo sa mi darí len celý prst texturovať. Skúšal som Polygonmi, ale nepodarilo sa mi nič. Tak pls poraď.
-
Fata! ChaoS
Star
-
Fata! ChaoS
Star
A kde to nájdem? Prosím napíš mi to presne aby som vedel, lebo som to pozeral v Tools, ale tam nič nebolo a takisto ani v modifikátoroch a ani inde som to nenašiel tak pls, napíš podrobne kde to je.JAnci28 napísal:Attachale ten ti zmení textúry . . tak atachni to do kopy a potom daj molti-sub-object material . .
-
JAnci3D
Medium Star
tam to určite nenájdeš . . označ si objekt . . mal by si ho mať ediatable poly . . a hneď v základnej ponuke ediatable poly máš attach . . no a tam to klikneš . a potom už len na object krorý chceš attachovať a mášFata! ChaoS napísal:A kde to nájdem? Prosím napíš mi to presne aby som vedel, lebo som to pozeral v Tools, ale tam nič nebolo a takisto ani v modifikátoroch a ani inde som to nenašiel tak pls, napíš podrobne kde to je.
-
Fata! ChaoS
Star
aha dík našiel som to lenže sme sa asi zle pochopili.Viď obrázok.JAnci28 napísal:tam to určite nenájdeš . . označ si objekt . . mal by si ho mať ediatable poly . . a hneď v základnej ponuke ediatable poly máš attach . . no a tam to klikneš . a potom už len na object krorý chceš attachovať a máš
Ja som to myslel tak, že spojiť tie prsty konkrétne, nie abstraktne. No tak to jak spravím ?
- Prílohy
-
- ruka.jpg (26.85 KiB) 861 zobrazení
-
Fata! ChaoS
Star
-
JAnci3D
Medium Star
ja že neviem všetko . . teraz si ma dostal . . . - - no lepšie by bolo napísať na ICQ a ti pomôžem rád. .
poviem ti ešte že si to robil od začiaku na hovno ale neva
no tak si to všetko atachuj . . potom označ edge na jednom prste .. . so stlačeným shiftom potiahne smrom ku druhému prstu . .
v mode edge strač target weld . klikni na novú hranu a potom na hranu s ktorou ju chceš spojiť a je
myslím že sa to dá aj cez bridge alebo to je iba v polygoine ?? teraz neviem ale asi takto ako som ti to povedal 
poviem ti ešte že si to robil od začiaku na hovno ale neva
no tak si to všetko atachuj . . potom označ edge na jednom prste .. . so stlačeným shiftom potiahne smrom ku druhému prstu . .
v mode edge strač target weld . klikni na novú hranu a potom na hranu s ktorou ju chceš spojiť a je
-
Fata! ChaoS
Star