Saddam Husajn (rozsudok- obesenie)

Diskusie na politické témy...
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

jackb napísal:kym bol Saddam diktatorom bol v Iraku pokoj, aj ked za cenu ludskych zivotov.
kokso, si predstav nieco taketo v civilizovanom svete
dnes rano zabili prislisnici slovenskej armady v bratislave 100 studentov, lebo nesuhlasili s politkou vlady
ved z toho by bol medzinarodny skandal, vyvodene dosledky,..
ako moze byt niekoho ludsky zivot cennejsi ako druheho? ako moze niekto druhy rozhodnut o cudzom zivote? ved to je vrazda
kde to zijeme podla teba?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

sadam bol diktator a zasluzisi to
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Sheep napísal:sadam bol diktator a zasluzisi to
kto sú američania že môžu rozhodovať o živote iných? Ja trest smrti neschvalujem. Mali mu dať doživotie ale nechápem ako môžu niekoho zabiť. Tento rozsudok už životy nevinných ktorých zabil nevráti.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

sundevil napísal:kokso, si predstav nieco taketo v civilizovanom svete
dnes rano zabili prislisnici slovenskej armady v bratislave 100 studentov, lebo nesuhlasili s politkou vlady
ved z toho by bol medzinarodny skandal, vyvodene dosledky,..
ako moze byt niekoho ludsky zivot cennejsi ako druheho? ako moze niekto druhy rozhodnut o cudzom zivote? ved to je vrazda
kde to zijeme podla teba?
potom bola Saddamova poprava vrazdou. Nemozes pomery v Europe alebo v Amerike porovnavat s arbskymi krajinami. To je ten najvacsi problem Americanov: myslia si ze co je dobre u nich musi byt dobre vsade.
Juhoslavia: zdalo sa im priserne ked legitmna vlada robi poriadok s povstalcami v jednej casti krajiny. (Kosovo nebolo autonomnou oblastou, teda aspon co ja viem). Vybombarduju civilov, zvrhnu vladu a --> Juhoslavia sa nasledne rozpadne. Byvali vodca je uvazneny, podla vsetkeho zavrazdeny.
Irak: fungujuca arabska diktatura. v krajine je poriadok podla arabskych meradiel,ale americanom sa to aj tak nezda. pridu hladat to co tam nikdy nebolo --> rozputaju sa nabozenske a etnicke konflikty, zacne sa obcianska vojna. Vodca je chyteny, sudeny nelegitimnym tribunalom a popraveny...
Tak co je spravnejsie: ked si robi diktator poriadok na svojom piesocku,alebo ked jeden stat nuti ostatne staty uznat jeho pravdu za cenu velkeho mnoztva obeti?
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

uz ho obesili , dneska o 4 rano
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

jackb napísal:s konciacim rokom skoncila aj nadej pre iracky lud zit niekedy znovu v pokoji a mieri....
SNAD snad si necakal ze saddam este bude vladnut, no neviem co by ti na to povedal nejaky iracan co mu dal saddam vyvrazdit rodinu...
sundevil
VIP
VIP

jackb napísal:potom bola Saddamova poprava vrazdou. Nemozes pomery v Europe alebo v Amerike porovnavat s arbskymi krajinami. To je ten najvacsi problem Americanov: myslia si ze co je dobre u nich musi byt dobre vsade.
Juhoslavia: zdalo sa im priserne ked legitmna vlada robi poriadok s povstalcami v jednej casti krajiny. (Kosovo nebolo autonomnou oblastou, teda aspon co ja viem). Vybombarduju civilov, zvrhnu vladu a --> Juhoslavia sa nasledne rozpadne. Byvali vodca je uvazneny, podla vsetkeho zavrazdeny.
Irak: fungujuca arabska diktatura. v krajine je poriadok podla arabskych meradiel,ale americanom sa to aj tak nezda. pridu hladat to co tam nikdy nebolo --> rozputaju sa nabozenske a etnicke konflikty, zacne sa obcianska vojna. Vodca je chyteny, sudeny nelegitimnym tribunalom a popraveny...
Tak co je spravnejsie: ked si robi diktator poriadok na svojom piesocku,alebo ked jeden stat nuti ostatne staty uznat jeho pravdu za cenu velkeho mnoztva obeti?
ano je to vrazda, a sam som proti jeho obeseniu
ale odsudili ho na zaklade jeho zakonov resp zakonov, ktore platia v arabskych krajinach
podla nasich meradiel je trest smrti nepripustny (okrem usa), podla ich (irackeho) prava je to bezne
prestan s fungujucou diktaturou, nikto z nas take nic nezacil a ani nechce zazit, nic lepsie ako demokraticka spolocnost nemoze existovat a naraz ma byt prikladom fungujuca diktatura?
tu mas jeho diktaturu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Anfal_campaign
vies co znamena robit poriadok? likvidovat odporcov a pod, ved sme tu mali rezim, kde sa odporcovia vaznili dokonca vrazdili, a teraz sa nam este komunisti smeju do tvare, lebo si behaju po slobode, resp zomreli skor ako padol rezim, a na ich stastie ich nikto neodsudil
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

sundevil, ale potom spomen aj diktaturu v takom uzbekistane, ktore je velky kamarat s USA, spomen kazachstan, turkmensko atd atd.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

ako to mozte vobec napisat ze saddam tam mal poriadok, ved to musi bit strasne, to sa snad ani neda predstavit co sa tam za jeho vladnutia stalo, niektorym veciam nedokazem pochopit lebo to ze bol saddam popraveny mnohym vadi atd.ale ani zmienka o tom co spravil on,ked som videl v telke zaberi postrielanych rodin...tak ma ani nenapadne ta vec ze saddam mal zit alebo dozivotie
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

zelovoc napísal:sundevil, ale potom spomen aj diktaturu v takom uzbekistane, ktore je velky kamarat s USA, spomen kazachstan, turkmensko atd atd.
Aj na nich raz dôjde.. ;) Inak teraz by som Saddámovo telo poslal všetkým týmto diktátorom ako motiváciu, ako môže skončiť jeden diktátor. :)

A ešte menší OT ako sa menia názory niektorých politikov: http://www.shooty.sk/buxus/generate_pag ... 3135&view=
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

audiotrack napísal:kto sú američania že môžu rozhodovať o živote iných? Ja trest smrti neschvalujem. Mali mu dať doživotie ale nechápem ako môžu niekoho zabiť. Tento rozsudok už životy nevinných ktorých zabil nevráti.
sadama odsudil iracky sud a popravili ho iracania. netrep tu hluposti.
husajn mal na svedomi zivoty desiatky tisic ludi plus miliony znicenych zivotov. iny spravodlivy trest neexistuje. este zacni obhajovat nacistov v norimbergskom procese....
sundevil
VIP
VIP

zelovoc napísal:sundevil, ale potom spomen aj diktaturu v takom uzbekistane, ktore je velky kamarat s USA, spomen kazachstan, turkmensko atd atd.
samozrejme je ich vela, a co taka Kuba? ta nie je priatelom USA
ale na druhej strane, viedla nejaka tato diktatura vojnu?
kazachstan a turmenistan su asi na urovni sovietskeho zvazu, vodca = prezident, tak ako to bolo predtym kym boli sucastou sov. zvazu
niekedy trva vela rokov kym padne rezim, u nas to bolo 40 rokov
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

brm napísal:Aj na nich raz dôjde.. ;) Inak teraz by som Saddámovo telo poslal všetkým týmto diktátorom ako motiváciu, ako môže skončiť jeden diktátor. :)
ano tam su tiez diktaturi ale musis uznat ze ta saddmova bola bez konkurencie
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Aryan Angel napísal:Kurdoch ?
Kurdi nie su ludia?
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

enter00 napísal:sadama odsudil iracky sud a popravili ho iracania. netrep tu hluposti.
husajn mal na svedomi zivoty desiatky tisic ludi plus miliony znicenych zivotov. iny spravodlivy trest neexistuje. este zacni obhajovat nacistov v norimbergskom procese....
enter00 klud! Suhlasim s audiotrackom. Verim tomu ze keby USA osudila popravu a zacala by lobovat za dozivotie urcite by teraz nebol na druhom svete. To ci si to zasluzi/l alebo nie, ja nie som kompetentny hodnotit.
Dem0n
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Dem0n »

Saddam to ma uz za sebou, prave ukazuju jeho telo... BtW aj ja by som si raz rad precital titulku "Bush bol obeseny na smrt za vojnove zlociny a velzradu"
bukelo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bukelo »

Pocujte, nebude z tej popravy aj nejake videjko? Alebo nebudu to davat Live v TV? Nie ze by som mal na to fetis, ale tak kukol by som si, ze ci vydrzim sa pozerat. :mafia:
Dem0n
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Dem0n »

Skus prepnut na TA3 alebo BBC :)
Mateass
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mateass »

ja by som si to video aj pozrel...
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Dem0n napísal:Skus prepnut na TA3 alebo BBC :)
Myslis ze to normalne budu davat v TV?Akoze ja by som si to tiz pozrel,no ale zda sa mi to byt spolocensky nepripustne :?
Napísať odpoveď