Nazdar ludia.
Co pre Vas znamena tento sviatok? Ma pre Vas este nejaky vyznam? Co Vam priniesol? Teraz nemyslim na darceky. Zamyslate sa aj nad duchovnou podstatou Vianoc, alebo je Vam to uplne 1 a ste radi ze mate pokoj od skoly pripadne od sefa?
no moznost ako dostat daco co si sam nemozem kupit ale tak toto uz trochu upada ako vzdy som sa tesil na darceky ale este viac natu naladicku pohodu co je trocha paradox lebo unas na vianoce seci naseba kricia a tato poslednych par vianoc robil blbost tento rok nie ale napr pred dvoma rokmi rano isel fuc a prisiel okolo 4 pobede ozraty jak prasa huh ale inak vianoce znamenaju premna vela dako dobre namna vplyva stomek a tie rozpravky v tv uz sa tesim na vianoce svojich deti
bolo by to v pohode ak by som vzdy dostal co chcem ale na darcekoch mi az tak nezalezi a ani na tej atmosfere ak sa mam priznat tema vianoce vo mne len stupnuje adrenalin . silvac to uz je ina kava
no casto som sa tesil na darceky a tak ale teraz uz pre mna nehraju nejaku rolu... skor tento sviatok beriem ako plno stresu a starosti... ale aspon sa clovek naje chutneho jedla a v podstate aj to ze rodina je pokope nie je take odveci aj ked niekto moze pisat ze to je nanic a tak...
pre mna darceky az taky vyznam nemaju a duchovny vyznam je mi ukradnuty, kedze som ateista.
Ale velmi dolezite pre mna je to volno a ked vonku napadne sneh, tak aj ta atmoska (no tento rok to nejako nevyslo)... a nesmiem zabudnut na to jedlo
Tak vianoce pre mna znamenaju asi len to volno od skoly, a potom par chvil pod stromcekom ked rozbalujeme darceky, a to nie len svoje ale cela rodina. No ale inak cele vianoce nesu chaos a ludia su len nervozny lebo "tak to ma byt" .... Ja som rada ze v nasej rodine sa to extra zvykov nedrzime a mame volny rezim.
ja to poviem takto čim som starši tym sa mi menej vianoce ako take rataju tieto boli upne o ničom mal som pocit že ani niesu ak neratam to žesom sa snažil byt ku každemu ohladuplnejši pred rokmi som vydel aj tu duchovnu podstatu ale pomaly som ju stratil pre mna su vianoce sviatky stresu roboty a chaosu už sa na ne ani tak moc netešim ale aj tak ich mam trošku rad
my sme stale vsetci doma, takze vianoce pre mna stratili vyznam, najem sa dobre a tym to konci. Este mi mrte vadi ten stres ked ja s bratom umyjeme cely byt, sedime za compami a matka je nervozna jak stara.... ze nic nerobime sak su vianoce, treba dat byt do poriadku. Toto mi tak znechucuje vianoce ze ich neznasam.
Najfalosnejsi sviatok kde sa cela rodinka po kope stretne pri jednom stole s bohovskym zradlom, krasne sa na seba xchtia, kazdy sa tesi na darcek a po tom vsetkom sa spolu (mozno) poberu na nadhernu vianocnu omsu. Neskutocne krasne. . Den ako kazdy iny. Najlepsi je aj tak Silvester. Vianoce su nechutne.
presne si to vystihol. Myslim ze inak by som bral vianoce, keby sme kazdi z rodiny zili v inej casti sveta a stretli sa len na vianoce na tyzden. To by bolo v pohode, nie tento stereotyp.
EDIT: Bolo by dobre pridat nejaku anketu na tuto temu
pre nas to je obycajna nedela. spolu sa najeme pri jednom stole, sice trochu sviatocnejsie. viac jedla a prkotiniek, ale inak nic extra. rozdame darceky a kazdy si ide po svojom. kostol a take veci u nas nehrozia, takze to konci televizorom.
//spojena tema "Vianoce" s temou "Vyznam Vianoc"
kobalt