ventilator - hučí

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
DeepEye
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa DeepEye »

niekto predomnou tu odporucal WD. Presne na takyto problem som sa pytal technikov v Ageme. Povedali ze im sa WD je prilis suche - im sa vraj osvedcil Dove(ano to pletove mlieko) - neviem co je na tom pravdy ze WD je suche no odvtedy mi uz ten vetrak na grafike nehuci.
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JAnci3D »

DeepEye napísal:niekto predomnou tu odporucal WD. Presne na takyto problem som sa pytal technikov v Ageme. Povedali ze im sa WD je prilis suche - im sa vraj osvedcil Dove(ano to pletove mlieko) - neviem co je na tom pravdy ze WD je suche no odvtedy mi uz ten vetrak na grafike nehuci.
Myslím že je dosť možné ale treba rozlišovať hluk pri vybitých ložiskách a hluk otáčok pri maximálnych otáčkach . . pri . môžeš na neho dávať aj niveu keď je rozkrútený na 3000RPM :)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Na cistenie je lepsi stlaceny vzduch (niekto to tu pisal...), bud kompresor alebo sa to da kupit aj normalne v spreji. Na mazanie WDcko postacuje, v nonstop prevadzke par kvapiek zaruci kvalitne mazanie podla mojej skusenosti kludne na dobu jedneho roka. Bavime sa samozrejme o vetrakoch s gulickovym loziskom, v tzv. klznych "loziskach" (lacne vetraciky) nepomoze ziadny sprej ani vysavanie, casom proste exnu.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

No takze podla mna je mazanie uplna blbost, lebo tie fany je da sa povedat "zanedbatelna" polozka...
ak sa to ale rozhodne niekto robit, chcem aspon trochu poradit...

magnet na rotujucej casti NIEJE VOBEC V MECHANICKOM KONTAKTE (je tam vzduchova medzera) s nicim, takze ani vobec nepotrebuje mazanie. ak ho predsa namazas tak jediný „uzitok“ s toho bude to že sa tam zacne lepit prach...

ak mazat, tak mazat hriadeľ (lozisko), ktorym je fan upevneny na kostre

takisto je rozdiel mazat fan s gulickovyho alebo trecim loziskom...
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JAnci3D »

Čím mám mazať keramické ložisko???? :shock:
k6
VIP
VIP

SatchBoogie napísal: Ak sa jedna o klzne jednorazovky tak ano, ale obecne by som toto asi netvrdil... kvalitny vetrak moze stat niekolko stoviek. heh a ja som si myslel, ze to je tu snad kazdemu jasne... logicky... a ako by si chcel mazat ten magnet omg? ta gumova resp. kovova zaslepka kam sa dava mazivo predsa nekryje magnet, ale samotne "lozisko" s uchytenim hriadelky, a tu je mazanie namieste.
imho aky je v tom rozdiel? ci namazes gulickove alebo trecie je predsa jedno, mozes pouzit aj rovnake mazivo... ani gulickovemu neuskodi mazanie, hlavne kvoli eliminacii hlucnosti samotneho loziska
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

@ k6

ad1:
kazdy neni taky mudry jak ty ze vsetko vie...videl som aj fan, kde bol namazany prave ten magnet o ktorom hovoris, ze to je vsetkym jasne...

ad2:
gulickove a trecie lozisko vyzeraju podla teba rovnako, takze rovnako sa urcite aj mazu...no comment (ked nieco vyzera inak neviem ako to chces mazat rovnakym stylom...)

ad3:
ako by som chcel mazat magnet?
keby som to tak nevidel spravene, nepisem to sem...

ad4:
ak chces dakomu pomoct, pomoz...ak nie, utis sa - je to tak lepsie, ver mi...
k6
VIP
VIP

SatchBoogie napísal:@ k6
naco ta ironia?
no nehadam sa, mohol si vidiet... ale priklanam sa k nazoru ze dusevne zdravy clovek s priemernym objemom zdraveho usudku bude asi tazko patlat nejake mazivo na magnet ci iny diel, ktory evidentne neprichadza do styku s inym dielom pocas prevadzky... ale budiz, rozne lamy behaju po svete...

Kód: Vybrať všetko

ad2:
gulickove a trecie lozisko vyzeraju podla teba rovnako, takze rovnako sa urcite aj mazu...no comment (ked nieco vyzera inak neviem ako to chces mazat rovnakym stylom...)
a ja som niekde napisal ze vyzeraju rovnako? :shock: hovorim o obdobnom principe a usporiadani... imho, zase - dusevne zdravemu cloveku ktoremu neunika zmysel debaty urcite pochopil, kam som mieril... ci je lozisko take alebo onake, moze ho mazat rovnakym stylom... naniest mazivo na mechanicky namahane casti prichadzajuce pocas prevadzky do styku s castami inymi... zarucene nic nepokazi.

Kód: Vybrať všetko

ad3:
ako by som chcel mazat magnet?
keby som to tak nevidel spravene, nepisem to sem...
viz ad1.
k tomu som sa vlastne vyjadril hned v uvode....
Erči
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Erči »

Dá sa kúpiť aj stlačený vzduch v spreji. Alebo si to dať prefúknuť do servisu. Osobne by som radšej fúkal ako vysával. Raz som totiž vysal to čo som nemal a len som si skomplikoval život...
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

lenže to že magnet neprichádza do kontaktu so žiadnou časťou statora je proste fakt, takže magnet mazať netreba, mazať treba len a len ložiská
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

mne zacal hucal hucat nejaky ventilator v bedni ... po trosku skumani som prisiel na to ze je to chladic na procesero ... je to box ale kurnik je to najnovsi vetrak v celkom systeme tak ma to prekvapilo ..... tie boxocane chladice su riadne smejdy .... na nom je ta nalepka to by sa eventualne malo dat zriesit ako pisete ...
kym nemam nahradu tak to skusat nebudem ale to ma ani velmi netrapi skor ma zaujima ako by som spravil servisnu opravu zvysnych ventilatorov v skrinke aby aj oni sli o nieco tichsie ... su to 2x120 a 1X80 od TT co obsahovalo Soprano od vyroby .... totizto na nich niesu ziadne nalepky takze neviem si predstavit ako by som sa dostal k "crevam" tak aby som to potom aj dal nas5 ... maly by to byt dobre chladice cize malo by sa ich oplatit zachranit ... a mometalne sa mi nechce investovat 30 ecok do novych .... dakujem
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

sfoť zo strany statora
Napísať odpoveď