Evanjelik ci Katolik???
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Hmm tak toto je zaujimave ... si katolik a neveris v Boha ... toto vyhlasenie si odporuje ... o ze si bol pokrsteny este z teba nerobi katolika to si zapametaj ... a to ze veris ze bol nejaky Jezis Kristus ale neveris ze to bol bozi syn ... to vypliva z toho ze neveris ze existuje Boh ... tiez odporuje tvrdeniu ze si katolik... si len pokrsteny v katolickom kostole ...jogin napísal:som katolik do kostola nechodievam a v boha nejako neverim ale v jezisa hej je to aj vedecky dokazane
Som pokrsteny som veriaci, ale do kostola nechodim vobec. Nepotrebujem sa tam chodit ukazovat, nic mi to nedava. Ci verim a v com je moja vysoko osobna zalezitost, a ziadny kostol na tom nic nezmeni. Nenavidim ked z kostola vidim casto vychadzat ludi, o ktorych viem ze su to bud chalani co chlastaju, robia zle malym deckam, su bezohladni, arogantni a surovi... takisto mnoho dospelych, zeny co sa nestaraju o deti, muzi co doma tyraju rodinu a ozieraju sa. Alev kostole su svati... Neznasam to, z duse sa mi to protivi. Ak niekto veri a snazi sa zit DOBRY zivot (nevravim ze zijem do bodky podla bozich zakonov), jeho skutky nebudu zabudnute a jeho viera zije v nom... Neznasam cirkev, za bludy ktore sirila a siri (ano siri, dodnes, citaj napriklad tu: http://www.blisty.cz/art/15655.html ). A to sa predovsetkym tyka RK. Ta cirkev je uz z principu plna nepravosti, podlosti, a lzi. Kto jediny nebol schopny zostavit supis majetku cirkvi na slovensku? RK. Kto okrada stat budovanim cirkevnych skol so zdvojenymi dotaciami? RK predovsetkym. A pritom v tych skolach je daleko nizsia uroven vyuky ako na normalnych skolach. Kamaratka tam jednu dobu ucila matematiku, a povedala ze to bolo hrozne (jedna sa o jednu RK cirkevnu skolu v Ziline). Najvacsi grazli, ktorych zo vsadial vyhodili sa dostali prave sem. Lebo tu ich s otvorenou narucou a bratskym sucitom priali. A co skandaly v cirkvi? Preco knazi musia drzat celibat? Aby sa mohli sustredit na svoje povolanie? Tazko... co tie sexualne afery? Vsetko je vymyslene? Ziadna cirkev, ktorej knazi nemusia drzat celibat ani zdaleka nema tolko afer ako ta, kde sa celibat drzi. Je to proti prirode, zdravemu rozumu. Mam proti cirkvi tolko opodstatnenych namietok, ze ma nikto nepresvedci, ze je tu pre moje dobro. Bohuzial. Cirkev mala byt nieco ciste, moralne a dusevne ciste, hlasajuce vzor ostatnym ludom. A co to je? Spolocenstvo demagogov, pokrytcov, neuznanych individualov... cest vynimkam. Cirkev spravila z viery komerciu, zaniesla do tak cistej veci nekale praktiky a bludy ktore dodnes hlasi. Verim, ale do kostola nechodim a nebudem. Uz viete preco. Pretoze su veriaci a veriaci... zalezi od toho, na ktory druh sa kto citi. A teraz kamenom do mna co?
-
Daemonko
Light Expert
-
miki690
Medium Professional
Kamenom do teba hadzat nebudem, urcite nie za tvoje nazoryk6 napísal:Verim, ale do kostola nechodim a nebudem. Uz viete preco. Pretoze su veriaci a veriaci... zalezi od toho, na ktory druh sa kto citi. A teraz kamenom do mna co?
Ad link: Britske listy su verejnostou uznavany zdroj pohladu na veci "z druhej strany" a oznacovat ich za zavadzajuce by bolo trosku populisticke. Nicmenej, vybral som jeden priklad z mnoha.miki690 napísal:...
Ad knazi: Nepochybne, neda sa pausalizovat. Verim, ze mnoho knazov (a chcel by som verit ze vacsina)je takych, co svoje ucenie prisposobili dnesnej dobe a tak sa stavaju napomocni zdravemu duchovnemu rozvoju (nielen) mladych ludi.
Ad kostol: Ani tu sa neda pausalizovat. Suhlasim s Tebou, samozrejme ze nie kazdy kto tam zajde je zo skupiny ludi, o ktorych som pisal. Nicmenej, mna prave toto odradilo.
-
pancuska26
Expert
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Som Evanjelik. Aj keď... Len vďaka starkej
Ale aspoň som veriaci. A neviem, čo by mohlo zničiť moju vieru v Boha.
To či to bude pravda závisí od uhla pohľadu - ak veríš v Boha, tak by to nebola pravda a ak neveríš, tak by to bola pravda. Takže Tvoje tvrdenie nie je pravdivé. Sorry.brm napísal:pancuska26.. Tvoj citát sa dá aj mierne upraviť.. a tiež to bude pravda
-
pancuska26
Expert
M0nd0 napísal:som bez viznania a som na to pišny!!! nemam rad nabozenstva a nechcem byt už vôbec krsteny ešte aby ma daky podrazak oblieval dakou skazenou vodov no fuuj AIDS ti vole je to blbost podla mna by si už ked tak mal sam vybrat že čo byde mat za vyznanie
skusim hadat: chodis na nejaku priemyslovku (alebo si na zakladnej),kazdy piatok sa v meste opijes tak,ze si tri dni nepamatas udalosti a pocuvas rap...
uhadol som aspon nieco?
PS: a podla mna si este myslis,ze potraty su normalna vec
PYOPOESY napísal:skusim hadat: chodis na nejaku priemyslovku (alebo si na zakladnej),kazdy piatok sa v meste opijes tak,ze si tri dni nepamatas udalosti a pocuvas rap...
uhadol som aspon nieco?
PS: a podla mna si este myslis,ze potraty su normalna vec
ti vole to ako vieš?ti kokoz ty čo si vaštica?ti vole....
PS: s potratmy nesuhlasim---