Evanjelik ci Katolik???

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Akeho vierovyznania ste?

Som evanjelik
38
13%
Som katolik
169
58%
Som bez vyznania
84
29%

Celkom hlasov: 291

jogin
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jogin »

som katolik do kostola nechodievam a v boha nejako neverim ale v jezisa hej je to aj vedecky dokazane
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

jogin napísal:som katolik do kostola nechodievam a v boha nejako neverim ale v jezisa hej je to aj vedecky dokazane
Hmm tak toto je zaujimave ... si katolik a neveris v Boha ... toto vyhlasenie si odporuje ... o ze si bol pokrsteny este z teba nerobi katolika to si zapametaj ... a to ze veris ze bol nejaky Jezis Kristus ale neveris ze to bol bozi syn ... to vypliva z toho ze neveris ze existuje Boh ... tiez odporuje tvrdeniu ze si katolik... si len pokrsteny v katolickom kostole ...
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

preco v ankete chyba moznost ine vyznanie??
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

jogin napísal:som katolik do kostola nechodievam a v boha nejako neverim ale v jezisa hej je to aj vedecky dokazane
No lol chalan ty si co pojedol?
:D
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

nie, ty veris v jezisa nie ako v Boha ale cloveka. Tak to aj ja verim vo Whoopi Goldberg aj ked som ju nevidel ale je dokazane ze existuje.... :roll:
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Som pokrsteny som veriaci, ale do kostola nechodim vobec. Nepotrebujem sa tam chodit ukazovat, nic mi to nedava. Ci verim a v com je moja vysoko osobna zalezitost, a ziadny kostol na tom nic nezmeni. Nenavidim ked z kostola vidim casto vychadzat ludi, o ktorych viem ze su to bud chalani co chlastaju, robia zle malym deckam, su bezohladni, arogantni a surovi... takisto mnoho dospelych, zeny co sa nestaraju o deti, muzi co doma tyraju rodinu a ozieraju sa. Alev kostole su svati... Neznasam to, z duse sa mi to protivi. Ak niekto veri a snazi sa zit DOBRY zivot (nevravim ze zijem do bodky podla bozich zakonov), jeho skutky nebudu zabudnute a jeho viera zije v nom... Neznasam cirkev, za bludy ktore sirila a siri (ano siri, dodnes, citaj napriklad tu: http://www.blisty.cz/art/15655.html ). A to sa predovsetkym tyka RK. Ta cirkev je uz z principu plna nepravosti, podlosti, a lzi. Kto jediny nebol schopny zostavit supis majetku cirkvi na slovensku? RK. Kto okrada stat budovanim cirkevnych skol so zdvojenymi dotaciami? RK predovsetkym. A pritom v tych skolach je daleko nizsia uroven vyuky ako na normalnych skolach. Kamaratka tam jednu dobu ucila matematiku, a povedala ze to bolo hrozne (jedna sa o jednu RK cirkevnu skolu v Ziline). Najvacsi grazli, ktorych zo vsadial vyhodili sa dostali prave sem. Lebo tu ich s otvorenou narucou a bratskym sucitom priali. A co skandaly v cirkvi? Preco knazi musia drzat celibat? Aby sa mohli sustredit na svoje povolanie? Tazko... co tie sexualne afery? Vsetko je vymyslene? Ziadna cirkev, ktorej knazi nemusia drzat celibat ani zdaleka nema tolko afer ako ta, kde sa celibat drzi. Je to proti prirode, zdravemu rozumu. Mam proti cirkvi tolko opodstatnenych namietok, ze ma nikto nepresvedci, ze je tu pre moje dobro. Bohuzial. Cirkev mala byt nieco ciste, moralne a dusevne ciste, hlasajuce vzor ostatnym ludom. A co to je? Spolocenstvo demagogov, pokrytcov, neuznanych individualov... cest vynimkam. Cirkev spravila z viery komerciu, zaniesla do tak cistej veci nekale praktiky a bludy ktore dodnes hlasi. Verim, ale do kostola nechodim a nebudem. Uz viete preco. Pretoze su veriaci a veriaci... zalezi od toho, na ktory druh sa kto citi. A teraz kamenom do mna co?
Daemonko
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daemonko »

Katolik - Rimsko-Katolik :D
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

ja som ateistka...ale keby som si mala vybrat tak evanjelicka bo katolici su podla mna az prilis prisne pobozni...nikoho nechcem urazit:)no a moja laska je evanjelik tak aj preto...
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Ja som ten druhy.Ten evanijelik zevraj.Ale nejako sa k tomu nehlasim :D
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

k6 napísal:Verim, ale do kostola nechodim a nebudem. Uz viete preco. Pretoze su veriaci a veriaci... zalezi od toho, na ktory druh sa kto citi. A teraz kamenom do mna co?
Kamenom do teba hadzat nebudem, urcite nie za tvoje nazory :wink: Pozri sa ja chodim do kostola, ale nie koli ostatnym ale koli sebe. Chodim tam, lebo tam citaju svete pismo a podavaju k nemu vyklad. Niekedy odidem z omse doslova povzbudeny, vela zalezi od toho, aky knaz sluzi omsu. Ten clanok co si nanho poslal link ... nejako sa mi to zda podozrive, pripadne upravene tak aby to jednoznacne ociernilo cirkev, kazdy clanok sa da napisat inac :roll: Ja som bol na prednaske katolickeho knaza prave o tychto veciach a bolo to trochu inac podane, aj ked by sa to dalo samozrejme prekrutit ... Na koniec este chcem dodat, ze toto nepisem , aby som ta presviecal o opaku, lebo viem ze tak isto ani mna nikto nepresvedci , ze moj nazor je nespravny :) , len som chcel povedat, ze nie vsetci co chodia do kostola su naozaj taky ako hovoris a je rozdiel, ked niekto ide do kostola z pokrytectva , alebo preto, ze fakt lutuje co urobil ... tolko moj nazor ;)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

miki690 napísal:...
Ad link: Britske listy su verejnostou uznavany zdroj pohladu na veci "z druhej strany" a oznacovat ich za zavadzajuce by bolo trosku populisticke. Nicmenej, vybral som jeden priklad z mnoha.

Ad knazi: Nepochybne, neda sa pausalizovat. Verim, ze mnoho knazov (a chcel by som verit ze vacsina)je takych, co svoje ucenie prisposobili dnesnej dobe a tak sa stavaju napomocni zdravemu duchovnemu rozvoju (nielen) mladych ludi.

Ad kostol: Ani tu sa neda pausalizovat. Suhlasim s Tebou, samozrejme ze nie kazdy kto tam zajde je zo skupiny ludi, o ktorych som pisal. Nicmenej, mna prave toto odradilo. :(
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

som katolik :) ..som pokrstena,mam primanie,akurat budem mat v 6-teho maja birmovku... verim v boha nikto ma nepresvedci o tom, ze neexistuje mam svoje presvedcenie lebo keby ...NEbol nestalo by sa to co sa stalo..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

pancuska26.. Tvoj citát
pancuska26 napísal:keby ...NEbol nestalo by sa to co sa stalo..
sa dá aj mierne upraviť.. a tiež to bude pravda:
brm napísal:Keby bol, nestalo by sa to, čo sa stalo..
//pancuska26, JaJeNiektoIny.. veď hej, pre mňa však to stále platí! :P
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Som Evanjelik. Aj keď... Len vďaka starkej :) Ale aspoň som veriaci. A neviem, čo by mohlo zničiť moju vieru v Boha.
brm napísal:pancuska26.. Tvoj citát sa dá aj mierne upraviť.. a tiež to bude pravda
To či to bude pravda závisí od uhla pohľadu - ak veríš v Boha, tak by to nebola pravda a ak neveríš, tak by to bola pravda. Takže Tvoje tvrdenie nie je pravdivé. Sorry.
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

JaJeNiektoIny napísal:To či to bude pravda závisí od uhla pohľadu - ak veríš v Boha, tak by to nebola pravda a ak neveríš, tak by to bola pravda. Takže Tvoje tvrdenie nie je pravdivé. Sorry.
jj presne tak :wink: ...
BRM: a kedže ja som napísala,že v Boha verím tak už by to nemalo význam :) ....
M0nd0
Expert
Expert

Príspevok od používateľa M0nd0 »

som bez viznania a som na to pišny!!! nemam rad nabozenstva a nechcem byt už vôbec krsteny ešte aby ma daky podrazak oblieval dakou skazenou vodov no fuuj AIDS ti vole je to blbost podla mna by si už ked tak mal sam vybrat že čo byde mat za vyznanie
PYOPOESY
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa PYOPOESY »

M0nd0 napísal:som bez viznania a som na to pišny!!! nemam rad nabozenstva a nechcem byt už vôbec krsteny ešte aby ma daky podrazak oblieval dakou skazenou vodov no fuuj AIDS ti vole je to blbost podla mna by si už ked tak mal sam vybrat že čo byde mat za vyznanie

skusim hadat: chodis na nejaku priemyslovku (alebo si na zakladnej),kazdy piatok sa v meste opijes tak,ze si tri dni nepamatas udalosti a pocuvas rap...

uhadol som aspon nieco?

PS: a podla mna si este myslis,ze potraty su normalna vec
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

som katolik, do kostola chodim len preto, ze musim. proste keby som nechodil, matka by dala zaracha na to a na to a proste NUTILA by ma tam chodit. sice idem sem tam (skoro stale v poslednej dobe) poza kostol.
M0nd0
Expert
Expert

Príspevok od používateľa M0nd0 »

PYOPOESY napísal:skusim hadat: chodis na nejaku priemyslovku (alebo si na zakladnej),kazdy piatok sa v meste opijes tak,ze si tri dni nepamatas udalosti a pocuvas rap...

uhadol som aspon nieco?

PS: a podla mna si este myslis,ze potraty su normalna vec

ti vole to ako vieš?ti kokoz ty čo si vaštica?ti vole....

PS: s potratmy nesuhlasim--- :wink:
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

na SVK sa mi pacia ty nasi Verici ( ci ako sa im hovori ) co napodobnuju AMERICKE spevianie haleluja ( a ine ) , tancuju , tlieskaju ... celkom haluz to je
Napísať odpoveď