Wifi Router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Komo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Wifi Router

Príspevok od používateľa Komo »

Zdravicko.
Mam otazocku. Potreboval by som kupit router (co najlacnejsi) ktory by mal vediet "naemulovat" MAC adresu, proste potrebujem si poriesit taku malu domacu wifi siet (ku notasku) zeby som nemusel tahat kable atd...a aby vedel pouzivat MAC adresu desktopu, ktory je na net pripojeny a MAC sluzi vlastne ako kontrola...nevadilo by ani keby mal veci ako WEP atd...ale to je viac-menej zaklad.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

bolo by dobre uviest aj cenu, ja mam doma Linksys WRV54G - 100pro spokojnost, Deblasco ma tusim nejake WRT54 - ten ma ze vraj lepsie NATko a viac moznosti konfiguracie FWcka...
PAT
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PAT »

Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gizmoo »

zdravim .. mam otazku.. aj ja mam zaujem o takuto vecicku..ale sa do toho nevyznam a neviem ako to funguje.. na stolovom pc mam dsl od t-comu.. pripajam sa cez usb modem.. bude sa mi to dako spojit s tymto routerom.. lebo sestra aj ja mame notebooky z wifi a bolo by to pre mna idealnejsie ako cez kabel.. vdaka za odpoved..
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

..ok a este jedna vec. Uz ked kupit, tak aku firmu odporucate? pripadne aky eshop?

// proste potrebujem router, na uplne banalnu vec...potrebujem, aby mal NATko (spolahlive) a rozdelit signal na desktop (ethernet) a 2 notebooky (wifi). TO je vsetko...
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Ak ti zalezi trosku na kvalite tak skus Ovislink WT-2000R funguje aj ako apecko aj ako 4portovy router. Klonovat mac adresu vie a vykon je v pohode ..ma aj primitivny firewall.
No sice na Linksys sa to nehrabe ale za tie prachy je myslim super.
http://www.wlanshop.sk/shop.php?result= ... u=WT-2000R
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No jasne, diki moc...ako linksys je linksys, ale ja nepotrebujem nic extra. Jak som pisal, ja potrebujem primitivnu domacu siet, takze uplne postacuje. Diky.
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Situacia sa kus zmenila...na strehe mam wifi antenu, ktorej signal putuje do routera a odtial Eth kablom na PC...
Nechcem kupovat dalsi router, povazujem to za zbytocne vyhodene peniaze, ale hladam take riesenie, ktore by rozbocovalo signal z Eth kabla do vzduchu. Proste nejaky adapter, ktory vie vyslat signal do vzduchu bez nutnosti pouzitia dalsieho routera. Vdaka.
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Gizmoo napísal:zdravim .. mam otazku.. aj ja mam zaujem o takuto vecicku..ale sa do toho nevyznam a neviem ako to funguje.. na stolovom pc mam dsl od t-comu.. pripajam sa cez usb modem.. bude sa mi to dako spojit s tymto routerom.. lebo sestra aj ja mame notebooky z wifi a bolo by to pre mna idealnejsie ako cez kabel.. vdaka za odpoved..
Ak si kupis router tak modem mozes vyhodit uz ti bude zbytocny... :wink:
Napísať odpoveď