Papiere k autu / RADA

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
canopus
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

Tomasito napísal:O.I. ako kupujuci tam na tom v porovnani s "konkurenciou" nie si zle, ako predavajuceho ta osupu. Su to vsak len priklady... Ak mas s nimi zle skusenosti, kludne zaloz novu temu a podel sa s nimi. Som zvedavy, o co su tam horsi ako v inych autobazaroch.
kamarat u nich robi male v Prahe,uz skoro3 roky a sam mi povedal ze to je onicom firma,presne ako hovoris,zdieracska a oje***,btw treba si hladat auto s takym co sa paradne rozumie,a stocene kilaky uz nikto nezisti,v ZM to robi jeden mlady chalan cez NB,ked som to videl tak asi ze coooo:roll:,ja osm is takisto kupil auticko z bazaru,nikto z mladych nema na nove auto,ak netr*ka bankarovu dceru alebo ak ma prachatych rodicov

to schweek:na tej stranke maju auta velmi vela nabehane
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

canopus napísal:to schweek:na tej stranke maju auta velmi vela nabehane
no na stránke ...
je to vlastne 10 štátov , v nich máš X súkromných autobazárov ...
samozrejme nikdy nemôžeš čakať , že koľko máš km na tachometri, toľko je aj v skutočnosti , myslím, že tak isto ako i v zahraničí majú prekrútené tachometre , tak isto ich majú prekrútené aj na Slovensku - to je už risk nakupovanie ojazdených motorov
opakujem hovorím z vlastnej skúsenosti a zo skúsenosti ľudí , ktorých poznám ... nikto sa zatiaľ nesťažoval ...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

canopus napísal:kamarat u nich robi male v Prahe,uz skoro3 roky a sam mi povedal ze to je onicom firma,presne ako hovoris,zdieracska a oje***,btw treba si hladat auto s takym co sa paradne rozumie,a stocene kilaky uz nikto nezisti,v ZM to robi jeden mlady chalan cez NB,ked som to videl tak asi ze coooo:roll:,ja osm is takisto kupil auticko z bazaru,nikto z mladych nema na nove auto,ak netr*ka bankarovu dceru alebo ak ma prachatych rodicov
No vidis, moj kamos zase robil v AAA v BA, ked ich otvarali. V tom case som tam bol niekedy aj 2x do tyzdna, pozreli sme nejedno auto, dohodli nejeden kseft (nic moc, ale takmer bez roboty bolo pre studenta aspon na benzin a "kavu"). Mam prejazdenych X bazarov v ramci BA a okolia a nikde som sa nestrelol napr. s tym, ze v prip. pochybnosti ti sami navrhnu, ze ti auto dvihnu a mozes si ho s baterkou krizom krazom preliezt- kazdy schopnejsi mechanik ti po par pohladoch povie, ci a kde bola kara burana, co bude treba po par km menit atd.

PS 1: "zdieraci a oje***" su v kazdom autobazare etc. - hovorime o jazdenych autach, kde na rozdiele medzi nadobudacou cenou a cenou, za ktoru karu predavaju ziju, no toto pocitis najma vtedy, ked auto predavas... alebo auto kupujes a si naivny.

PS 2: Nemienim tu nikomu robit reklamu, to v ziadnom pripade- kdekolvek moze clovek narazit aj na magorov- len som bol zvedavy, o co su tam podla teba horsi ako v inych autobazaroch... ked uz si na tie priklady zareagoval ako si zareagoval.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

K tým bazárom môžem povedať len toľko - treba si dávať bacha, čo kupujete. Majú tam veľa črepov, ale dajú sa vybrať aj biele kone, ktoré stoja naozaj za to. Hlavne treba pozerať. Kradnute/nekradnute - to je na ďalšiu tému.

-Aby som ale poradil zakladateľovi témy - odporúčam ti Mazdu MX3. Je to pohodové autíčko, na taký štýl, ako predpokladám máš rád, dá sa zvládnuť cenovo aj spotrebou.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Frikso napísal:K tým bazárom môžem povedať len toľko - treba si dávať bacha, čo kupujete. Majú tam veľa črepov, ale dajú sa vybrať aj biele kone, ktoré stoja naozaj za to. Hlavne treba pozerať. Kradnute/nekradnute - to je na ďalšiu tému.

-Aby som ale poradil zakladateľovi témy - odporúčam ti Mazdu MX3. Je to pohodové autíčko, na taký štýl, ako predpokladám máš rád, dá sa zvládnuť cenovo aj spotrebou.
MX-3 sa mi velmi nepaci :?
Radsej MX-5...
Ozaj aky nazor tu panuje na ojazdene Wankle?? Asi nie moc priaznivy co? :P
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

jin napísal:MX-3 sa mi velmi nepaci :?
Radsej MX-5...
Ozaj aky nazor tu panuje na ojazdene Wankle?? Asi nie moc priaznivy co? :P
ak DOBRE poznáš mechanika na ne, máš kontakty na dovoz súčiastok, peňaženka ti trhá vrecká a máš nervy ako neviem čo tak yo....

btw k tým bazárom, neviem prečo sa niekto ešte pozerá na tachometre... v každom bazáre sa stáča, dobre povedzte si že to je môj kamarát a bohvie čo ale aj tak.. pozerať treba na iné veci... No a každopádne brať na obhliadku so sebou mechanika (tiež si niečo vypýta)
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

dosetri este nieco a vezmi toto (ak bude v dobrom stave)

vseobecne spolahlive auto a vynikajuci motor, 1.8 sestvalec :wink:

http://www.autovia.sk/auto_mazda-mx-3-1 ... 258693.htm
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ad. 924ka Porsche - tu nejde ani tak o spotrebu, je to srdcovka, ale ver, ze pri kupe toho auta preinvestujes este raz tak ako je nakupna cena.
Ad. 240tka Nissan - moze byt, nie je preplnany, ale neviem, co ta na nom tak laka. Za 90tis by si mohol zohnat aj ineho spolahlivejsieho japonca z 93-95.
Vzdy ked ides kupovat auto, ci uz z bazaru alebo od normal predavajuceho, tak pocitaj s rezervou aspon 20 tis, ktore vrazis do zavad na ktore sa proste pri kupe nepride, iba pri dlhodobom pouzivani. Ak si myslis, ze to mas v zmluve osetrene, tak sa mylis, toto nie je pravny stat.
Ad. MX3 - velmi hrdzave auta, bacha na buracky, zvacsa to maju mladi ako ty a do dvoch mesiacov to daju cez strechu. Mal som moznost par omrknut a radsej som to vzdal. Este pred 3 rokmi som nad tym autom premyslal. Niekto tu spominal Wankel - hu, co to ma s MX3 ? Ta ma klasicky motor. Akurat ma jeden typek na MX3 1.8 V6 vyzval na sprint, 19 rocny chalan, co si mysli, ze ked ma nizsie auto ako ja, tak ma utrie. Sprinty nemusim, rovno vie chodit kazdy blbec, ale nevadi, tisicka sa hodi. Ale aktualne ma zadrety jeden valec, tak aby si asi vedel ako sa o to ti mladi staraju. Ak by si nahodou zohnal daku v dobrom stave, tak je to pekna imidzovka.
Skus sa ale pozriet po dakej Corolle 94-95, Civic 92-95, to druhe mas dokonca aj fesne auto, ktore mozno zaujme viac ako ta MX3. Hlavne to neoblepovat :D
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Jin: Napíš aké máš vodičské skúsenosti. Viem že ešte nemáš osemnásť, ale my po dedine sme na autách behali ako 15 ročný, takže skúsenosti pri kúpe boli. Tak ako je to s tebou?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

tak najznamejsie este povedzme, ale naspolahlivejsie? a zrovna darex? bratranec, stryka a kamarat robia v ackach, ttiez by som vam vedel hovorit...

hlavne sa musis rozhodnut, ci chces jazdit tak, aby ti pripadne zostalo na piatok vecer na dve pivka s kamaratmi, alebo byt frajer a vozit sa kazdy treti den 20min. tie auta su chutovky, o tom pokoj, ale zasa starosti s inspektoratom (ak nemas znamosti, az take jednoduche to nebude), ale na zaciatok by kludne stacil podla mna daky golf, felda, megane, mazda 323... do 90 (prip. 100k) sa da toho zohnat neurekom... a to uz nie su az take zle auta, nahradnych dielov ams plno, za dobre ceny a opravy tiez dostupne. skus porozmysalt, zbytocne to neunahli...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

eritrocit napísal:Jin: Napíš aké máš vodičské skúsenosti. Viem že ešte nemáš osemnásť, ale my po dedine sme na autách behali ako 15 ročný, takže skúsenosti pri kúpe boli. Tak ako je to s tebou?
Vodicske skusenosti?? Osobne si myslim /nechcem sa tu chvalit :oops: / ze celkom obstojne, jazdim od 14-tich najprv Š120 a teraz Suzuki Ignis 1,3 vysokootackovy...calkom sa da. Ked sa podari tak si zablbnem na susedovej E-tricine, naposledy na letisku v trencine...celkom sa da co sa tyka vedenia vozidla, este doladujem predpisy :P

Po prezreti ponuky modelu 944 som zacal zvazovat dovoz...
Aka je situacia s papiermi v tomto pripade???
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

jin napísal:Vodicske skusenosti?? Osobne si myslim /nechcem sa tu chvalit :oops: / ze celkom obstojne, jazdim od 14-tich najprv Š120 a teraz Suzuki Ignis 1,3 vysokootackovy...calkom sa da. Ked sa podari tak si zablbnem na susedovej E-tricine, naposledy na letisku v trencine...celkom sa da co sa tyka vedenia vozidla, este doladujem predpisy :P
to je jedna vec kolko druhov aut si soferoval a ake, ale druha je ze kolko KM mas najazdenych spolu a ci na nejakom letisku alebo vo velkomeste.

ale asi moc skusenosti s autami nemas podla toho sudiac co ides kupovat.
pripominas mi mojho kamosa :wink:
kupil stare velke BMW ... dalej asi nemusim pisat ...

ps: skusenejsi sofer by bral 1.9tdi (ale nie skoda, WV, seat ak si ho nechce dat ukradnut), alebo benzinak maximalne do 1.8/2L alebo nieco mensie 16V
s malou poistkou/spotrebou a lahko dostupnymi suciastkami

ps2: ak tvojim zivotnym cielom je sa starat o tie stare crepy tak horsa do toho ! :D
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Pom: Tak ďalej to rozvádzať nemusíš. Je nám to jasné :wink: .
Jin : Je ohromný rozdiel jazdiť na letisku a v premávke, riešiť situácie, križovatky, dávať pozor čo sa okolo teba deje, dávať pozor na chodcov, debilných vodičov a rozmýšľať aj za druhých.
Šoférovať ťa naučím za hodinu. A to mi ver. Ale 95% šoférovania je o predvídaní. Ak sa toto nenaučíš, zabiješ sa. Takže skúsenosti na letisku a v meste, porovnávaš hrušky s kombajnom.
Učíš sa predpisy. Ono je to tak. Naučíš sa ich na skúšky, opustíš skúškovú miestnosť a z hlavy ti krásne vyfučia. Väčšina z nich ti je na prd.
ALE: máš základy a tie sú cenné, to sa musí nechať :!:

Napíšem ti ako som to s jazdením ja. Mám Ford Sierra, 2.0 - 74 KW Ghia GLx , červený, sedan.
Je to dobré a veľmi spoľahlivé auto. Pekne sedí na ceste, je pohodlné, silné, živé a veľmi dobre sa riadi.
Ale spotrebu má vyššiu ako by som si predstavoval, takže tak. Zožerie mi 7,5 mimo mesta, 12 v meste ak stojím na každej červenej.
Toto auto som si kúpil na to aby som sa naučil šoférovať, nestálo ma veľa a som spokojný. Ale... Už sa teším kedy si kúpim nové. Ale naozaj nové. Pretože je rozdiel keď ti auto zožerie 4 litre a keď ti scicne 7,5 :wink:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

eritrocit napísal:Jin : Je ohromný rozdiel jazdiť na letisku a v premávke...
Sak to mi je uplne jasne. Ked teraz robim jazdy tak je to obcas narocne. Hovoril osm iba o schopnosti viest vozidlo. V rieseni dopravnych situacii a rutine este musim ziskat obrovsky trening...hlavne nie rychlo :)
pom napísal:ps2: ak tvojim zivotnym cielom je sa starat o tie stare crepy tak horsa do toho ! :D
mam auta rad a dokazem si k nim vybudovat vztah...zvlast ku klasikam :smt050
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

jin napísal:mam auta rad a dokazem si k nim vybudovat vztah...zvlast ku klasikam :smt050
toe pekné, to má veľa mužov ale niektoré veci v živote ten vzťah predbehnú- napr. deti, priateľka/manželka nebude nadšená keď celé dni budeš zavretý v garáži a tam ti bude iba nosiť jedlo a hlavne je to o tých peniazoch, čím výnimočnejšie auto tým viac peňazí ťa to bude stáť...
Btw k téme... skús pozdieť nejaké Hyundai /Kia/ Daewoo - robia motory s rozvodom DOHC takže celkom svižné, spoľahlivosť (napriek všetkým vtipálkom s krochtávkami a tédéíčkami) výborná, nekradnú sa, poistka za babku.... Alebo potom ešte suzuki- vyrábajú najvýkonnejšie sériové neprepľňané motory na svete
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

jin napísal:mam auta rad a dokazem si k nim vybudovat vztah...zvlast ku klasikam :smt050
to je dobre, budes udrzovat jednu legendu pri zivote kym tvoj zivot bude len o tom aby si nasporil na dalsiu suciastku, opravu, benzin a pod ... ale to je v poho ... potom ked troxu podrasties budes ten crep preklinat, ze uz si davno mohol mat nejaky byt alebo nejake normalne auto, alebo nejake nasporene peniaze do zivota ...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pom napísal:to je dobre, budes udrzovat jednu legendu pri zivote kym tvoj zivot bude len o tom aby si nasporil na dalsiu suciastku, opravu, benzin a pod ... ale to je v poho ... potom ked troxu podrasties budes ten crep preklinat, ze uz si davno mohol mat nejaky byt alebo nejake normalne auto, alebo nejake nasporene peniaze do zivota ...
este uvidim :hmm:
krupica_dnb napísal:Alebo potom ešte suzui- vyrábajú najvýkonnejšie sériové neprepľňané motory na svete
JJ uvazoval som :) 1,3 :arrow: 110konikov....na ten objem je to viac nez slusne! Problemik ze sa mi SWIFT /ten stary/ nepaci, ale mozno este zmenim nazor :? Ako ekvivalent by som videl Mitsubishi COLT 97. 1600/1300
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Ignis/Swift ma z 1,3 necelych 100 koni (nejak 94 alebo 96), honda nema problem dosiahnut litrovy vykon 120 koni... BMW ma tiez cez 100, rovnako ako porsche, ferrari a dalej sami nechce rozmyslat

samozrejme myslim vsetko nepreplnovane

ad TDI - je to blbost pre mladeho cloveka, nenajazdi vyse 30 000 rocne predpokladam, zbytocne drahe nakady na servis atd...

a k P924 - klasika to nie je, mozno keby nejaka verzia Clubsport odlahcena, aku vsak pod pol miliona tazko zozenies
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:Ignis/Swift ma z 1,3 necelych 100 koni (nejak 94 alebo 96)
to maju nove motory, ktore splnaju prisnejsie emisne normy - su troska brzdene. Starsie nie :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ale jo, stara 1.3 vo Swiftovi mala 75 PS, iba GTi malo 110 a to v normal stave nezozenies, zbytocne rubes vysoko chlape, aby si to nelutoval :/
btw. ten Colt by bol podla mna dobra volba, velmi pekne auticko, len tych servisov je na SK pomenej, ale kto by uz daval take stare auto do autorizovaneho servisu ...
Napísať odpoveď