Internet cez wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Network
Novice
Novice

Internet cez wifi

Príspevok od používateľa Network »

Poraďte ako mam poriešiť routovanie internetu cez wifi cojaviem napr. pre mesto aby sa nan mohol napojit hockto v meste. Co vsetko na to treba? Na financiach nezalezi!!!
mathev
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Internet cez wifi

Príspevok od používateľa mathev »

Network napísal:Poraďte ako mam poriešiť routovanie internetu cez wifi cojaviem napr. pre mesto aby sa nan mohol napojit hockto v meste. Co vsetko na to treba? Na financiach nezalezi!!!
dotiahni si konektivitu odnekadial... (wifi,kabel,dsl...) a supni to na nejaky wifi router. na routeri nastavis dhcp server a hotove mas volne pristupny bod :)
ale aby som pravdu povedal tvoja otaka je nejaka cudna docela
Network
Novice
Novice

a nebudu signalu prekazat veziaky alebo domy? bude signal pristupny vsade? napr. do niekolko km?
roxan
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roxan »

Network napísal:a nebudu signalu prekazat veziaky alebo domy? bude signal pristupny vsade? napr. do niekolko km?
no tak to urcite nebude... ak chces pokryt taky dosah tak budes umiestnit viac hotspotov... pretoze predpokladam ze ludia sa budu prijat s notebookmi niekde von alebo tak ... a antena sa na to nehodi , lebo by sa to o par km dalej dalo chytat len s nejakou antenou ... ;)
Network
Novice
Novice

Lenže za pomoci hotspotu sa v uzavretom priestore da pripojit do 20m a vo volnom priestore do 100m. A ked chcem pokryt cele mesto tak by tych hotspotov muselo byt strasne vela. Nie je dajake ine riesenie? Napr. za pomoci dajakeho vysielaca signalu?
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Network napísal:Lenže za pomoci hotspotu sa v uzavretom priestore da pripojit do 20m a vo volnom priestore do 100m. A ked chcem pokryt cele mesto tak by tych hotspotov muselo byt strasne vela. Nie je dajake ine riesenie? Napr. za pomoci dajakeho vysielaca signalu?
presne ako vravis. AP ma dosah 20 m v uzavretom priestore a cojavim 150 metrov vo volnom... kupis s k tomu veelku anteenu s veeelkym ziskom a mas veelky vysielac ako ich ma x amaterov vsade a zahlusis pasmo wifi a budes wifimag.
odporucam ale precitat nejaku odbornu literaturu najprv ako zacnes riesit taketo veci.. knizok o wifi je na trhu docela vela a naozaj su slusne napisane ze tomuto systemu pochopi aj idiot...
Network
Novice
Novice

a neodporucis mi dajaku?
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Network napísal:a neodporucis mi dajaku?
http://www.wificentrum.sk/buxus/generat ... pe=&lng=sk
Network
Novice
Novice

Mockrat vdaka!!!
Napísať odpoveď