Internet cez wifi
Internet cez wifi
Poraďte ako mam poriešiť routovanie internetu cez wifi cojaviem napr. pre mesto aby sa nan mohol napojit hockto v meste. Co vsetko na to treba? Na financiach nezalezi!!!
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Internet cez wifi
dotiahni si konektivitu odnekadial... (wifi,kabel,dsl...) a supni to na nejaky wifi router. na routeri nastavis dhcp server a hotove mas volne pristupny bodNetwork napísal:Poraďte ako mam poriešiť routovanie internetu cez wifi cojaviem napr. pre mesto aby sa nan mohol napojit hockto v meste. Co vsetko na to treba? Na financiach nezalezi!!!
ale aby som pravdu povedal tvoja otaka je nejaka cudna docela
no tak to urcite nebude... ak chces pokryt taky dosah tak budes umiestnit viac hotspotov... pretoze predpokladam ze ludia sa budu prijat s notebookmi niekde von alebo tak ... a antena sa na to nehodi , lebo by sa to o par km dalej dalo chytat len s nejakou antenou ...Network napísal:a nebudu signalu prekazat veziaky alebo domy? bude signal pristupny vsade? napr. do niekolko km?
-
mathev
Star
presne ako vravis. AP ma dosah 20 m v uzavretom priestore a cojavim 150 metrov vo volnom... kupis s k tomu veelku anteenu s veeelkym ziskom a mas veelky vysielac ako ich ma x amaterov vsade a zahlusis pasmo wifi a budes wifimag.Network napísal:Lenže za pomoci hotspotu sa v uzavretom priestore da pripojit do 20m a vo volnom priestore do 100m. A ked chcem pokryt cele mesto tak by tych hotspotov muselo byt strasne vela. Nie je dajake ine riesenie? Napr. za pomoci dajakeho vysielaca signalu?
odporucam ale precitat nejaku odbornu literaturu najprv ako zacnes riesit taketo veci.. knizok o wifi je na trhu docela vela a naozaj su slusne napisane ze tomuto systemu pochopi aj idiot...
-
mathev
Star
http://www.wificentrum.sk/buxus/generat ... pe=&lng=skNetwork napísal:a neodporucis mi dajaku?