Holubar napísal:Praveze bez zavazia, preto ma to dost stve. A stagnovat s vlastnou vahou, ktora sa casom meni len minimalne je dost ubohe.
Co je klasicky silovy format?Kladku som nedaval dobry rok
Fajn, zhyby zmen za kladku - skus dat zhybom 6-8 tyzdnov oddych (viac im netreba). Ked sa k zhybom vratis, nabehni na 3 serie... uvidis, co s tebou prestavka spravila... Po nejakych 2 tyzdnoch zacni k seriam pridavat vahy naslujucim sposobom:
1. seria- vlastna vaha ... 10 opakovani,
2. seria- 5 kg ................. 8 opakovani
3. seria- 10 kg ............... 6 opakovani
Pokial mas sparinga, nech ti klasicky podopiera kotniky, aby si si v nevyhnutnom pripade mohol dopomoct (nezneuzivaj vsak dopomahanie- snaz sa ist vlastne maxima, no zaroven zachovat opakovania). Som si isty, ze je najvyssi cas dat zhybom prestavku a po roku na cas oprasit kladku, ku ktorej sa po mesiacoch zhybov na par tyzdnov zase vratis. Pokial rok v kuse cvicis zhyby, ani sa necudujem, ze stagnujes- ono to treba z casu na cas s niecim prestriedat, najma ked mas pocit, ze stojis na mieste. BTW. aj pri zhyboch ma sparing cenu zlata- velmi dolezity element, pokial chces ist dalej, resp. necvicis na stroji.
// Viem, ze 1/2 veci som ti vysvetlovat nemusel- odhliadnuc od samotnej podstaty, ktora ma byt odpovedou na tvoju otazku.