Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

Holubar napísal:Ja som dako zamrzol na zhyboch. Mam pocit, ze uz od leta na nich stagnujem. Stale je to o tom, ze spravim prvu seriu 6op, potom uz to len klesa. Mate nejake napady, ako sa v nich zlepsit?
Cvicis zhyby so zavazim alebo bez? Skusal si klasicky silovy format, prip. docasne vynechanie, resp. nahradenie kladkou?

4 Cenayus: Pokial si dobre spominam, tieto veci sa tu uz neraz riesili. BTW. internet je plny stranok venujucich sa ci uz fitness alebo kulturistike, a to vratane uzitocnych rad pre zaciatocnikov... Skus napr. kulturistika.com, ronnie.cz atd.
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

Cenayus napísal:mam dalsi dotaz..kolko cvikov a kolko serii by osm mal robit na jednotlive cviky? som tak zaciatocnik v strednej faze:-)
alebo aspon na velke partie kolko a na male kolko serii a cvikov..dik

na prsiach bby som chcel trosku viac zamakat niesom spokojny...
ja robim na prsia a chrbat 12serii, su to dost velke svalove partie. 3cviky po 4 seri a opakovania podla toho ci silu alebo objem
a na mensie 6-9 serii, 2-3 cviky po 3 seriach a opakovania podla toho ci objem/sila

je dobre konbinovat viac druhov cvikov aby sa cely sval poriadne precvicil. a hlavne aby som predisiel stagnacii. je dobre aj konbinovat uchopy (sirku, vysku, druh ...)
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

Tomasito dik pozriem sa na tie stranky.....
precital som si toho dost na kulturistika.sk a dosiel som do bodu kedy som si vybral akurat system cvicenia 2+1,1+1...a dalej neviem co...
pem úpre mna ako zaciatocnika je urcite vela cvicit to co ty... skor chcem nieco pre zaciatocknika
....idem merknut na tie stranky este...zatial dik
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Tomasito napísal:Cvicis zhyby so zavazim alebo bez? Skusal si klasicky silovy format, prip. docasne vynechanie, resp. nahradenie kladkou?
Praveze bez zavazia, preto ma to dost stve. A stagnovat s vlastnou vahou, ktora sa casom meni len minimalne je dost ubohe.
Co je klasicky silovy format?Kladku som nedaval dobry rok
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

holubar - spravne som pochopil,ze 6op v prvej serii myslis tak,ze 6x ides hore a dost? ako? podhmat abo siroky uchop? - neviem, mozes skusit pohmat - kopane zhyby=> akoby si sa vykopol hore...proste vymrstis kolena smerom hore a dotiahnes rukami - mas tam mensiu zataz na ruky, takze naberas silu pozvolna, abo nech ti sparing drzi nohy, to iste pri sirokom uchope - ja som tak zacinal ze som na siroko robil serie po 7op. so sparingovou pomocou.. po mesiaci som skusil sam - 3 serie 5op.. a po dalsom 2 a pol mesiaci robim serie 9op...
Tomasito
VIP
VIP

Holubar napísal:Praveze bez zavazia, preto ma to dost stve. A stagnovat s vlastnou vahou, ktora sa casom meni len minimalne je dost ubohe.
Co je klasicky silovy format?Kladku som nedaval dobry rok
Fajn, zhyby zmen za kladku - skus dat zhybom 6-8 tyzdnov oddych (viac im netreba). Ked sa k zhybom vratis, nabehni na 3 serie... uvidis, co s tebou prestavka spravila... Po nejakych 2 tyzdnoch zacni k seriam pridavat vahy naslujucim sposobom:

1. seria- vlastna vaha ... 10 opakovani,
2. seria- 5 kg ................. 8 opakovani
3. seria- 10 kg ............... 6 opakovani

Pokial mas sparinga, nech ti klasicky podopiera kotniky, aby si si v nevyhnutnom pripade mohol dopomoct (nezneuzivaj vsak dopomahanie- snaz sa ist vlastne maxima, no zaroven zachovat opakovania). Som si isty, ze je najvyssi cas dat zhybom prestavku a po roku na cas oprasit kladku, ku ktorej sa po mesiacoch zhybov na par tyzdnov zase vratis. Pokial rok v kuse cvicis zhyby, ani sa necudujem, ze stagnujes- ono to treba z casu na cas s niecim prestriedat, najma ked mas pocit, ze stojis na mieste. BTW. aj pri zhyboch ma sparing cenu zlata- velmi dolezity element, pokial chces ist dalej, resp. necvicis na stroji.

// Viem, ze 1/2 veci som ti vysvetlovat nemusel- odhliadnuc od samotnej podstaty, ktora ma byt odpovedou na tvoju otazku.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Holubar Suhlasim s Tomasitom ze by si mal shyby vysadit, ale ak by to nezabralo tak by som ti odporucil zmenu uchopu. Ja podobne ako ty uz cvicim shyby skoro kazdy trening a kazdy tyzden menim uchopi raz siroko raz uzko raz podhmatom uz som skusal extra siroky uchop (ale s tym som nespravil viac jak 5 opakovani) a este som nestagnoval. A co som si vsimol v posilovnach tak tam mi tam chybal V drzak na shyby, to by som rad vyskusal moze zabrat.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tomasito:dik za rady, dam na teba a v aktualnom treningu nahradim zhyby tou kladkou. Tej som sa vyhybal, pretoze som nou akosi "pohrdal", no vidim, ze som sa mylil. S tym sparingom je to tazsie. Sparinga som mal, este pred tromi rokmi, ked sme zacinali, no kamos to nechal, dal sa na floorball a ostatni chalani chodia len tak rekreacne. Teraz cez skuskove sa snazim chodit co najskor, cize sa stava, ze som v posilke uplne sam. Pri zhyboch sa snazim sparinga nahradit lavickou, od ktorej sa odrazam, no to nie je ono. Ale uvidim, ako to pojde dalej, snad finta s kladkou zaberie, rad by som si pri zhyboch na seba uz aj nieco nalozil.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Potrebujem poradit. Chcem nabrat svalovu hmotu ale nedari sa mi tak som sa rozhodol ze si kupim nejaky pripravok chcem vediet co by ste mi odporucili a taktiez ako ho mam pouzivat aby som videl co najvacsie vysledky. Vopred dakujem. :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:Potrebujem poradit. Chcem nabrat svalovu hmotu ale nedari sa mi tak som sa rozhodol ze si kupim nejaky pripravok chcem vediet co by ste mi odporucili a taktiez ako ho mam pouzivat aby som videl co najvacsie vysledky. Vopred dakujem. :)
tvaroh, kazdy vecer pred spanim rozmiesat v mlieku 250g, pridat granko a zjest. Kym sa "nenaucis" priberat z jedla, na suplementy ani nemysli.Moj nazor
johnny171
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnny171 »

Holubar napísal:tvaroh, kazdy vecer pred spanim rozmiesat v mlieku 250g, pridat granko a zjest. Kym sa "nenaucis" priberat z jedla, na suplementy ani nemysli.Moj nazor
suhlasim s Tebou, tvaroh je OK :wink: a co hovorite na cottage cheese..?
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

P3Bo napísal:Potrebujem poradit. Chcem nabrat svalovu hmotu ale nedari sa mi tak som sa rozhodol ze si kupim nejaky pripravok chcem vediet co by ste mi odporucili a taktiez ako ho mam pouzivat aby som videl co najvacsie vysledky. Vopred dakujem. :)
mozem sa spytat ako dlho cvicis a ako, popr. kolko krat a kolko jes denne? a este aku mas vysku a vahu?
mam taky tusak ze ty si jeden z tych co xcu nabrat svaly za par mesiacov a do posilky chodia 5X za mesiac.
ak hej tak je8 na suplementy kup si radsej nejake steroidy :D
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no zas ja:-)
chystam sa cvicit tento system:
1 deň: PRSIA + BICEPS + BRUCHO
2 deň: CHRBÁT + TRICEPS
3 deň: VOĽNO
4 deň: NOHY + RAMENÁ
5 deň: VOĽNO
6 deň: celý cyklus sa opakuje od začiatku
(v prípade, že sa cítite unavený pridajte si jeden deň voľna)

a chcem sa spytat ci si mozem dat brucho do volneho dna ako osobitnu partiu...ak by som tak ucinil nemalo by to mat negativny vpliv na regeneraciu?
Tomasito
VIP
VIP

Cenayus napísal:a chcem sa spytat ci si mozem dat brucho do volneho dna ako osobitnu partiu...ak by som tak ucinil nemalo by to mat negativny vpliv na regeneraciu?
Neviem sice ako narocny mas trening, ale volne dni mas na regeneraciu, t.j. ja by som si do volneho dna nedaval ziadnu partiu- vratane brucha. Radsej sa snaz, aby tvoj trening netrval dlhsie ako 90 min. a aby si stihol brucho kvalitne odcvicit v ramci neho.
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tomasito ok dik tak uvidim akosa este budem citit amozno ot brucho zaradim aj do 4 dna..zatial dik
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Cenayus ja by som na tvojom mieste radsej do volneho dna zaradil ramena a trenoval by som ich zvlast. Lebo nohy s ramenami to mas dost narocny trening a este ktomu aj dlhy. Vyzeralo by to asi takto:
1 den: Prsia+Biceps+predlaktie
2 den: Chrbat+Triceps
3 den: Nohy
4 den: Ramena a brucho
5 den: volno
6 den: cely cyklus od znova

ak sa ti zda ze mas malo volna tak si pridaj este jeden den volna niekde kde ti to bude vyhovat.
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

kali520 potom to uz nebudel 2+1,1+1. a chcem zachovat ten system tak ako je..uvidim ci mi bude idealny vyskusam hoa potom sa vam ozvem ak nebude vyhovovat ze co zmenit..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:...
1 den: Prsia+Biceps+predlaktie
2 den: Chrbat+Triceps
3 den: Nohy
4 den: Ramena a brucho
....
4 dni po sebe?Chalan cvici tri mesiace.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

okrem toho davat samostatny trning na ramena je podla mna blbost - ramena dost dobre zatazis pri hrudniku - napr. na benchi.. a 4 dni posebe - po 3 tyzdnoch odpadne kvoli pretrenovanosti
Mrost
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Mrost »

podla mna cvicit predlaktie ako samostatnu partiu po 3 mesiacoch cvicenia je max.blbost(a cvicit predlakie samostatne je podla mna blbost sama o sebe ak nie ste profici...predlaktie sa sekundarne zapaja skoro vsade)
Ja by som ti skor doporucil aspon pol roka robit zakladne cviky(tlak,drep,mrtvy tah,pritahy k hrazde, pritahy v predklone atd) ktore vybuduju svalstvo a potom sa mozes zacat zaoberat cvikmi ako "krcenie ramien" a pod. Kludne ti staci system 2+1 plus nedela volno. Rozdel si cviky do 2 dni - napr. (PON-tlak,pritahy k hrazde aj v predklone, nadhod,...UTO-mrtvy tah,drep,brucho,...)a das to potom STVRTOK a PIATOK a mas to...a hlavne veeela jest(ale kvalitne)...tot moj nazor
Napísať odpoveď