Znackove(kompletky) VS. skladacky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

zdeno15 napísal:...
suciastky nie su vsetko. to sa ti tu snazime povedat.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

ty mozes zobrat bezne dostupne komponenty z obchodu, pozliepat ich dohromady a bude to fungovat
ved aj v tom pc co si tu dal su tiez len bezne dostupne veci no az na skrinku a na zdroj...to vsetko sa da kupit a este aj lepsie

Kód: Vybrať všetko

http://tichepc.sk/product.php?it_id=1490&ca_id=24
a zdroj

Kód: Vybrať všetko

http://tichepc.sk/product.php?it_id=1203&ca_id=27
te pocitace su obycajne vykonne skladacky akurat ze v namieru vyrobenej skrinke
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

skura3 napísal:...
stale tomu nechapes. aj v aute su len normalne dostupne suciastky, preco si ho nevyrobis sam?
to je ta ista logika, komponenty nie su vsetko.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:stale tomu nechapes. aj v aute su len normalne dostupne suciastky, preco si ho nevyrobis sam?
praveze komponenty su najdolezitejsie(pri autach nie lebo tam si kazdy vyraba vlastny motor, takze trosku blby priklad)....tie pocitace alienware skladaju tak isto iba obycajny zamestnanci.... tiez to len poskladaju dokopy....ci preco su podla teba kvalitnejsie ? co maju lepsie srubovaky alebo silnejsie podotahuju "sruby" :D aha zato ze su o 1000usd drahsie....dost si ma pobavil ked si vysie napisal ze "kvalitu spracovania nedosiahnes"..vies kvalitu spracovania mozes porovnavat napr. ked si zoberes zakladnu dosku MSI a ASUS tak tam sa da porovnavat kvalita spracovania....takze si nemyl pojmy a dojmy
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Na vlastne oci som videl otvorenu bednu od DELL (cena PC cca 20 000 Sk) a otvorenu bednu hociakeho ineho PC a jediny rozdiel v "spracovani" bol, ze ta od DELL bola uhladnejsie skablovana. Bol tam klasicky 400W no name zdroj a uplne obycajna bedna ( s nalepkou DELL) vsak oni tiez len zoberu suciastky a pozapajaju ich . To co ty vravis, ze na zakazku zdroj, upraveny bios atd. to sa tyka asi trochu inych súm...
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

povedal by som ze priplacat si za znackove pc je imho zbytocne ... pokial nieje clovek firma alebo uplna lame tak to nema zmysel .... Ak ma clovek moznost a ma nejakeho kamarata co mu kupi komponenty vo VO a ich mu aj posklada urobi urcite lepsie ....
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

a ked si pc dokaze clovek poskladat sam, nikdy si uz "znackove" pc nekupi..usetri peniaze a aj vacsiu radost ma ked to spusti 8)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

mate pohlad domacich uzivatelov, takze zbytocne nieco vysvetlovat...
je to jeden pohlad, ten dalsi pochopite casom, nie je to nic zle.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Tu ludia tazko chapu o com su znakove PC, do firmy su proste vhodnejsie znackove, ale argumentovat tu nebudem, napisane bolo dost a tym, ktori su za skladacky (ktore ja nezatracujem, domov dobra vec) to aj tak nic nepovie. Zbytocny flamewar.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ja mam na to pohlad z oboch uhlov.
znackove: videl som ako sa skladaju PC v DELLi. za 15 slovom pätnásť minut je PC v papierovej skatuli pripravene na odchod a to od chvile ked je bedna este bez "criev". potom sa vam velmi lahko moze stat to co mne. ked som kupoval "znackovy" PC v Libre. (ako dobre, ze neplombovali) boli zle nastavene jumpre na HDD a disk slapal iba v UDMA 2 namiesto UDMA 5. v praci mam IBM a iba pohnem mysou a ten zvuk z chladica procesora :arrow: ma ide roztrhnut. a ak mate neschopneho cloveka na O.I. co vam da PC s 256 MB RAM tak sa mozte ist zahrabat.
skladacka: zvladne to aj menej zrucný clovek. porovnajte to napr. s videorekorderom a zistite, ze poskladat PC je oproti tomu uplna hracka. poskladate si to sami a netesi vas iba to, ze ste usetrili, ale mate z toho dobry pocit.
ale rozhodnut sa musi kazdy sam.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

ako som pisal, ja mam iba dobre skusenosti s Fujitsu Siemens. Videl som viac otvorenych FS kompletiek, a zarucujem Vam ze tie zdroje a bedne nekupite v nijakom obchode, samozrejme ked su znamosti, zohnat by sa dali priamo z FS, ale to je o inom.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

95 percent ludi na svete nevie ani naprogramovat nahravanie na videu:)) skuste niekedy ludia vstat od PC a ist medzi nie PC fandov.
o skladani PC beznym clovekom ani nehovorim.

znackove PC je znackove PC - homogenny kus elektroniky, so zarukou, podporou a pod. aby sme ujasnili, znackove = HP, Dell, FJS, Lenovo, IBM, Gateway a pod.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

znackove pc jedine do firmy...inac stymi 95% si to troska prehnal
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

skura3 napísal:znackove pc jedine do firmy...inac stymi 95% si to troska prehnal
nie, to bol seriozny vyskum jednej agentury, sice v usa, ale bol:)
mozes si urobit sukromny, pochval sa vysledkom.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

a v ktotom roku robili ten vyskum 1970 ?? :D
karajo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa karajo »

enter00 napísal:stale tomu nechapes. aj v aute su len normalne dostupne suciastky, preco si ho nevyrobis sam?
riadna sprostost a blud, aj si sa nad tym zamyslel ked si to pisal
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

Ja osobne uprednostnujem skladacky ale urcite by som nepohrdol nejakou zostavickou od Alienware inak ma uz nic nenatchlo.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

karajo napísal:riadna sprostost a blud, aj si sa nad tym zamyslel ked si to pisal
dementuj to. faktami. nie tvojimi urazkami chlapce.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

enter00 napísal:dementuj to. faktami. nie tvojimi urazkami chlapce.
Lol, co tam chces dementovat? Sak ma recht chalan. Chcel by som vidiet, ako si doma vyrobis taku riadiacu jednotku, alebo celne sklo, ved aj to su suciastky, nie? :)

K teme: Osobne uprednostnujem zostavy "na mieru". Nie ze by to vyslo neako lacnejsie, ale clovek si tak moze skor "zosobnit" svoj personal computer. Samozrejme, ina situacia je u NB, tam toho moc na vyber nie je. Takze moje resume je, radsej mam "skladacky".
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

nemozte porovnavat pc s autom to uz je prehnane, to mozme porovnavat potom aj reaktor s pc, k teme - ja som za skladacky - moc tomu nechapem lebo ked si pozrem co ma v sebe nahadzane znackovy comp tak neviem co je na tom take vynimocne ved tie suciastky si presne podla oznacenia mozes poskladat aj sam a budes sa tvarit ze je to origos, a ked si porovnam ludi co si kupili za tazke prachy znackovy pc a ich vykon s tym co mam doma tak sila
Napísať odpoveď