Skauti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

heh no to boly casi :-D ja som bol 1voj vlcat BA jeden z jeho poelsdnych clenov kukoncu to bola uz iba haluska bolo nas 7 kedze seci okrem vodcu sme mali cca 14 rokov a on maturoval akurat tak sa nas odiel rozpadol na dobu urcitu kym vodca nezmaturuje a akosi sa ta doba urcita neskonicla abo nefim a nasu klubovnu uz aj tak maju dake devcata ale pamatam si na jednu super vec :
...ci je leto ci je zima skautovanie je vzdy prima... :-)
stanovacky boly uplne super taktiez skautske hry hehe juuuj to boly casi teraz uz len beham po prirode ale uz nemam nic satku bukvu odznak a tak vsetko som rozdal deckam teraz mi je toho luto troska dade mam akurat este preukaz no ked budem mat decka a este to bude fungovat tak urcite ich nato dam dava to dost aj do bezneho zivota :-) a hlavne v dnesnej dobe ako taku zrucnost
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

MS FRANKY napísal:Ja som katolik a myslim si ze je chore pliesť náboženstvo do tíchto vecí. A taktiež nerád chodím na kresťanské tábory. Každý deň omša.. :roll: Ale našťastie teraz už som z toho von. Kedže už som nad vekovou hranicov. Ale back to Topic. No ja skautov obdivujem. Prežiť bez elektroniky by som nedokázal.
franky, ciastocne sa myslis, skauti nosia pri sebe mozno viac elektroniky ako ty... :D inak skauting ako taky je zaujimavy, ale podla mna nato treba aj taku vec co sa vola peniaze :wink:

- mohol by tu niekto objasnit jak to funguje, ako sa stat skautom a ako funguju skautske skupiny :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:franky, ciastocne sa myslis, skauti nosia pri sebe mozno viac elektroniky ako ty... :D inak skauting ako taky je zaujimavy, ale podla mna nato treba aj taku vec co sa vola peniaze :wink:

- mohol by tu niekto objasnit jak to funguje, ako sa stat skautom a ako funguju skautske skupiny :)
fuu no nefim kolko mas rokov lebo vacinou sa skautom stavaju ludia medzi 10 az 14 rokom zivota pak je to uz trocha stari nato ale dasa aj tak dostanes sa tam formou A) robi sa nabor novych clenov B) znami kamarat ta donese - asi najlepsie C) zisti de je najblizsi odiel a spytaj sa ci beru novych clenov na 99% ta prijmu
len fakt neviem ako to je z vekom lebo ak sa dobre pamatam tak najprv si bol vlca atd dacoako u pionerov iskricka :-) no a proste ked si uz v odiely tak kazdy ma dake skautske meno ja som bol zlomenina hehe kedze som bol stale v sadre :-) spravis krst a potom je to dost od toho ako sa dany odiel sprava , co ich zajima abo nefim moj odiel bol dost bordel heh bolo nas malo takze dake akcie typu ideme cistit les alebo sprav 3 dobre skutky no to moc nie my sme skor furt hraly dake hry ucily sa prvu pomoc a tkaeto halusky a dost ze sme stanovaly a chodily na turi ci na biku abo peso ale co bol priatelsky odiel Saleziansky skauti tak ty normlane chodily a pomahaly lesnikom stavat blbosti a tak btw viac sa docitas v priruckach v kniznici ich je plno ja ich mam tiez par doma a dost dobra bola kniha PRIATEL LESA a ked ta zajima ci existuju bobrikovia tak hej :-) halusky ako prespat na cintorine za bobrika odvahy funguju
barbie
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barbie »

bola by to straaasna prca ale vobec sa mi nechce chodit na neaky skautsky kruzok ale take tie tabory to by mohla byt haluz :D
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Platí sa aj nejaké členské alebo niečo podobné? Na kúpu zápaliek a tak :D
baal

Príspevok od používateľa baal »

ano plati sa clenske ale nie na kupu zapaliek
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

baal napísal:ano plati sa clenske ale nie na kupu zapaliek
to mi je jasné, že nie na kúpu zapaliek, bol to len pokus o vtip. Načo všetko sa využívajú tie peniaze? A koľko je členské?
baal

Príspevok od používateľa baal »

tak teraz je 100sk ako clenske do slovenskeho skautingu akoze patrime pod nich a potom kazdy zbor si moze dat svoje este na udrzbu klubovne a take veci ...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

JohnFrusciante napísal:perfektna tema. ja som tiez skaut. uz 4 roky. mam vlastnu druzinu a zo skautingu tak skoro neodidem. je to ta najlepsia vec aka ma mohla postretnut. vsetci moji dobri priatelia su skauti a su to uzasni ludia. uplne total najbest akcia je tabor. ked som prisiel s posledneho domov tak uz vtedy som hovoril ze uz chcem dalsi. a este chcem povedat tak niektorim co tu nieco napisali co som si tak vsimol. takze nieko tu napisal ze nemozes pit, fajcit. to samozrejme mozes ale ked robis stupanie na vrchol tak tam mas povinnost aby si nepil, nefajcil a nebral drogy. a ten co povedal ze skauti nemozu mat zeny a sex musia byt trochu hlupy ved mi sme SKAUTI a nie nejaky knazi co musia dodrziavat celibat. a este chcem odkazat jednemu adminovi co tu napisal. ked si bol ty dieta tak urcte bol skauting. neviem sice aky si stary ale skauting funguje 99 rokov. mozno nebol vo vasom meste. a zacat chodit na skauting nikdy nie je neskoro. aspon na nejake akcie by si mohol ist. a by si pozeral kolko priatelov by si tam nasiel. skauting je ta na naj organizacia.
hehe jonny torocha si sa sekol.. skauting mozno funguje 99 rokov.. ale ne na svk.. tu funguje od 91 sa mi zda.. fungoval aj davnejsie cez prvu slovensku republiku ale komunisti ho zakazali (to by si mal vediet pockaj jak poviem tonovi :D ) :wink:
a ano taborr.. sak ten nas bol genialny.. a to ze si skaut neznamena ze nemozes sexovat... ket mas zenu sexuj kolko chces tvoj sukromny zivot.. a ano stava sa ze skauting dost casto zavana nabozenstvom.. su jedinci ktori z toho robia pomaly sektu :D u nas v snv to ale funguje uplne tak ako ma.. ziadne dennodenne omse ani nic podobne.. minimalne polovica je nas ateistov :wink: a ket su nejake motlitby abo nieco.. kto chce zucastni sa kto nechce tak ee..
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:franky, ciastocne sa myslis, skauti nosia pri sebe mozno viac elektroniky ako ty... :D inak skauting ako taky je zaujimavy, ale podla mna nato treba aj taku vec co sa vola peniaze :wink:

http://www.scouting.sk/verejnost/index. ... Itemid=107
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

skenner napísal:hehe jonny torocha si sa sekol.. skauting mozno funguje 99 rokov.. ale ne na svk.. tu funguje od 91 sa mi zda.. fungoval aj davnejsie cez prvu slovensku republiku ale komunisti ho zakazali (to by si mal vediet pockaj jak poviem tonovi :D ) :wink:
a ano taborr.. sak ten nas bol genialny.. a to ze si skaut neznamena ze nemozes sexovat... ket mas zenu sexuj kolko chces tvoj sukromny zivot.. a ano stava sa ze skauting dost casto zavana nabozenstvom.. su jedinci ktori z toho robia pomaly sektu :D u nas v snv to ale funguje uplne tak ako ma.. ziadne dennodenne omse ani nic podobne.. minimalne polovica je nas ateistov :wink: a ket su nejake motlitby abo nieco.. kto chce zucastni sa kto nechce tak ee..
tak ako si zober. od 91 je tu skauting a do skautingu moze prist aj 15rocny alebo aj viac. ved teraz mala 18 ked s tym zacala. to znamena ze ked ma niekto teraz okolo 33 rokov tak v pohode mohol chodit bez ohladu na to ze je na to stary. a nezda sa mi velmi zeby ten admin ci kto to pisal az 33 rokov. ja odhadujem ze tu su ludia co maju maximalne 25 ale neviem. nejde mi tato vec k starsm ludom.
a povec tonovi co len chces ja zltu artu nedostanem :P . a take nieco v pohode vykecam predsa len som s tonom dost casto. ked som si vykecal zatial 4 znamky na vysvecku tak take nieco je pre mna hracka
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

verim ze to moze byt dost fajn aj ked som skautom nikdy nebol... zvlast ked je clovek trochu starsi ako nejakych 8 rokov a vie uz trochu ocenit spolocnost inych ludi vo svojom vek a ked je kreativny tak tu ma plno moznosti co mozu spolu na roznych vyletoch podnikat :wink:
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hehe skauti tu za komancov neboli ?? no ako sa to vezme pionieri vychadzaly prave zo vzoru skautov zober si prirucku skauta a prirucku pioniera ehhe to iste az na ten stranicky podton a super budovatelske pesnicky :-D a este k tomu nabozenstvu skauti su fakt ze ateisti bo je to o spolunazivani jedinca s prirodou a to sa povazovalo za carodejnictvo ked clovek veril v silu prirody :-) btw pamata si dakto odkial vlastne pochadzaju skautici huh bo mne sa mari daco ze svedsko ale nesom isty :-/
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Tak vyvediem pár omylov: Súčasne sa platí členské 100+ nejaké peniaze na zbor a z tých 100 sk ide nejaký peniaz Na WOSM a WAGGGS
ďalej -> skauti za komacov fungovali v ilegalite, či už v rôznych krúžkoch ako priateľ lesa alebo dake také TO TJ ....
Skauting mi dal rodinu, priateľov, lásku a iný pohľad na svet.
Po 17 skaut prejde na jakýsi rovering taký update skautingu je to niečo pre väčších to znamená medzinárodné expedície, horské náročné prechody, zlaňákky túry proste extrém. Ale rover je samozrrejme aj stále ochotný pomôcť keďže heslo roveringu je SLUŽBA,
Runes napísal:spolunazivani jedinca s prirodou a to sa povazovalo za carodejnictvo ked clovek veril v silu prirody Smile btw pamata si dakto odkial vlastne pochadzaju skautici huh bo mne sa mari daco ze svedsko ale nesom isty :-/
Skauting pochádza z anglicka Prvý skautský tábor bol v r 1907 na ostrove Brownsea V anglicku a z tade pochádza aj jeho zakladaťeľ Baden-Powell
to sheep -> ako funguje skauting prečítaj si moju prílohu tam je o skautingu všetko :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Aj ja som bol skaut...uz niesom,davno,ale na tabory chodim stale(uz 7rokov)neviem...clenstvo mam...ale ako som povedal,skaut uz niesom...co som pred tym cital....ze skauting sa spaja s krestanstvom...my(no ja nie)chodievame len v nedelu na omsu...ja a este zopar mojich kamosov a kamosiek chodime zatedy na pivko.. :hehe:... je to smutne...ale vsetko ma svoje vyhody...mimochodom,moment. ma nas zbor klubovnu na fare..BTW:41.zbor Tomasa Gari/yka(ake i neviem)Masaryka,5.oddiel Jamajka(ale mozno budete skor poznat 1.oddiel HokaTaka) :)
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Ja na skautov nemam dobry nazov teda asi iba v mojom meste su to dost blbi ludia POZOR iba v mojom meste
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Chlapi, ja neviem kto je to skaut. :(
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

smetiar007 napísal:Ja na skautov nemam dobry nazov teda asi iba v mojom meste su to dost blbi ludia POZOR iba v mojom meste
a z akého si mesta??? ak smiem vedieť a čo ti spravili ??? :?:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ZitePunkom napísal:Aj ja som bol skaut...uz niesom,davno,ale na tabory chodim stale(uz 7rokov)neviem...clenstvo mam...ale ako som povedal,skaut uz niesom...co som pred tym cital....ze skauting sa spaja s krestanstvom...my(no ja nie)chodievame len v nedelu na omsu...ja a este zopar mojich kamosov a kamosiek chodime zatedy na pivko.. :hehe:... je to smutne...ale vsetko ma svoje vyhody...mimochodom,moment. ma nas zbor klubovnu na fare..BTW:41.zbor Tomasa Gari/yka(ake i neviem)Masaryka,5.oddiel Jamajka(ale mozno budete skor poznat 1.oddiel HokaTaka) :)
mas modru satku?
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

ja som tiez bol skaut :) sice nie dlho ale nejake tie tabory som zazil a bolo to fakt super, zazitky a tak...a tiez som sa naucil mat nejaku tu uctu k prirode...este stale mam doma nejake tie nasivky, satku a nasiel som aj turban z dubienku...alebo ako sa to vola :)
Napísať odpoveď