Kolisanie napatia CPU

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
pishta
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kolisanie napatia CPU

Príspevok od používateľa pishta »

Cawte mam nove pc teda len MB+CPU+RAM+ZDROJ mam e6300 c2d ale nejako mi na nom kolise napatie asi od 1.150v az po nejakych 1.350v nezda sa mi to byt normal,mam zdroj forton bluestorm II 500w a robi to jak na nom tak aj na thermaltake purepower 430w :( neviem co s tym mam robit nejake rady?
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No ked som zvysil FSB na 333mhz tak sa napetie uz nemeni,ale je stale, ale je dost vysoke az 1.408v skusim to znizit manualne
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

pishta napísal:No ked som zvysil FSB na 333mhz tak sa napetie uz nemeni,ale je stale, ale je dost vysoke az 1.408v skusim to znizit manualne
vyskusaj ho znizit manualne ale potom pusti nejaky zatazovy test napr. 3dmark ze ci cpu pracuje v pohodke a nemrzne...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

skura3 napísal:vyskusaj ho znizit manualne ale potom pusti nejaky zatazovy test napr. 3dmark ze ci cpu pracuje v pohodke a nemrzne...
vsetko ok??? ze 3d mark je zatazovy test na stabilitu cpu... nemam ani komentar...
medzi zatazovy test sa moze pocitat napriklad prime95, a ak ti to nehodi chybu v priebehu 12tich a viac hodin, mozes povedat ze mas cpu nastavene v pohode... okrem ineho dokaze testovat aj operacnu pamet
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Kolisanie napetia je uplne v pohode... neries to... kym to nekolise na 1.7V tak sa o to nestaraj hlavne u intelu...
Procesory vydrzia napetie v pohode do 1.7V nad 1.7 to je uz risk... a maximalne tymi zmenami napetia sa ti moze zvysit teplota.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

pokial sa nemylim moze to byt ta setrna technologia od intelu nieco na sposob cool and quite ale automaticke
meni sa tam nasobic a napetie
da sa to vypnut v biose je to napisane tu
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5
Pokud vypnete funkce EIST Function (Enhanced Intel Speed Step) a zároveň i CPU Enhanced Halt C1E, systém nebude za chodu snižovat násobič (a napětí) procesoru. Procesor pak trvale pojede na své finální frekvenci - v opačném případě systém EIST podtaktuje procesor podle potřeby (jako u notebooku).
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

H@wk napísal:Kolisanie napetia je uplne v pohode... neries to... kym to nekolise na 1.7V tak sa o to nestaraj hlavne u intelu...
Procesory vydrzia napetie v pohode do 1.7V nad 1.7 to je uz risk... a maximalne tymi zmenami napetia sa ti moze zvysit teplota.
trosku ta upravim, s tymi napetiami je to skor zavisle na type cpu... neviem ako dlho by vydrzala a64 pracovat na 1.7V napr... ale taky socket A sempron bezi bez problemov aj na 1.85V nataktovany...
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:vsetko ok??? ze 3d mark je zatazovy test na stabilitu cpu... nemam ani komentar...
medzi zatazovy test sa moze pocitat napriklad prime95, a ak ti to nehodi chybu v priebehu 12tich a viac hodin, mozes povedat ze mas cpu nastavene v pohode... okrem ineho dokaze testovat aj operacnu pamet
vies mojko ked das procaku male napätie a zatazis ho hocijako takze aj 3d mark aj ked pustis nejaku hru tak ti moze zamrznut takze je celkom jedno nacom si vyskusas stabilitu cpu........vies procak pracuje asi tak ze su nanom tranzistory ktore sa "otvaraju a zatvaraju" a ked im das male napätie tak pri zatazi cpu zmrzne...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

skura3 napísal:vies mojko ked das procaku male napätie a zatazis ho hocijako takze aj 3d mark aj ked pustis nejaku hru tak ti moze zamrznut takze je celkom jedno nacom si vyskusas stabilitu cpu........vies procak pracuje asi tak ze su nanom tranzistory ktore sa "otvaraju a zatvaraju" a ked im das male napätie tak pri zatazi cpu zmrzne...
mojka si odpusti... ale ako tak citam si tazky profik, takze sa s tebou nebudem o tom hadat kym nenazbieram dostacne mnozstvo informacii. A spokojne testuj stabilitu 3D markom dalej, moj prispevok si nevsimaj...
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:mojka si odpusti... ale ako tak citam si tazky profik, takze sa s tebou nebudem o tom hadat kym nenazbieram dostacne mnozstvo informacii. A spokojne testuj stabilitu 3D markom dalej, moj prispevok si nevsimaj...
prepac ze som tak vyskocil....ale nestabilita spôsobena nedostatocnym napätim sa prejavuje v prvom rade tak ze procak pri zatazi zamrzne.....takze co je natom ze to testujem na 3dmarku ved ten tiez zatazi procesor...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

skura3 napísal:prepac ze som tak vyskocil....ale nestabilita spôsobena nedostatocnym napätim sa prejavuje v prvom rade tak ze procak pri zatazi zamrzne.....takze co je natom ze to testujem na 3dmarku ved ten tiez zatazi procesor...
vobec nemas pravdu, 3d mark ti povie o stabilite cpu velke h*vno uz len kvoli tomu ze trva par minut a je urceny na uplne nieco ine... informacna hodnota stability cpu po 3d marku je 0,00000000...
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No ono to napetie kolisalo asi o 25 stotin V a to sa mi zdalo uz dost ale ked som zvysil FSB tak sa to ustalilo uz sa to ani nepohne skusal som aj v zatazi s prime 95 ked dam zakladne FSB tych 266mhz ci kolko tak vtedy to kolise dost...Teraz ale testujem 435*7 a napatie sa drzi stale rovnako 1.296v takze uz asi pohoda :wink:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pishta napísal:No ono to napetie kolisalo asi o 25 stotin V a to sa mi zdalo uz dost ale ked som zvysil FSB tak sa to ustalilo uz sa to ani nepohne skusal som aj v zatazi s prime 95 ked dam zakladne FSB tych 266mhz ci kolko tak vtedy to kolise dost...Teraz ale testujem 435*7 a napatie sa drzi stale rovnako 1.296v takze uz asi pohoda :wink:
ked som mal otoceny proc, zaznamenal som kolisanie z 1.900 na 1.920, ale na stabilite sa to neprejavovalo...
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:ked som mal otoceny proc, zaznamenal som kolisanie z 1.900 na 1.920, ale na stabilite sa to neprejavovalo...
No ja praveze ked idem normalne na 1.8GHZ tak kolisa od 1.150 az po 1.310 ale ked zvysim FSB tak sa to drzi stabilne na default napati,teraz som testoval 450*7 a v pohodicke napatie som len jemne zvysil na 435*7 isilo na default :) inak myslim ze to sposobuje asi ten Cool and quiet ze proste meni napatie podla zataze :?:
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

to "Cool and quiet" maju len procesory AMD ... u Intelu sa to vola myslim inak...
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Viem u intelu je to nieco ako EIST alebo tak,a uz som to mal vypnute ale uz to kolisa len minimalne 8)
iceCream
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iceCream »

prime95 odporucam aj ja
Napísať odpoveď