Kolisanie napatia CPU
-
pishta
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kolisanie napatia CPU
Cawte mam nove pc teda len MB+CPU+RAM+ZDROJ mam e6300 c2d ale nejako mi na nom kolise napatie asi od 1.150v az po nejakych 1.350v nezda sa mi to byt normal,mam zdroj forton bluestorm II 500w a robi to jak na nom tak aj na thermaltake purepower 430w
neviem co s tym mam robit nejake rady?
vsetko ok??? ze 3d mark je zatazovy test na stabilitu cpu... nemam ani komentar...skura3 napísal:vyskusaj ho znizit manualne ale potom pusti nejaky zatazovy test napr. 3dmark ze ci cpu pracuje v pohodke a nemrzne...
medzi zatazovy test sa moze pocitat napriklad prime95, a ak ti to nehodi chybu v priebehu 12tich a viac hodin, mozes povedat ze mas cpu nastavene v pohode... okrem ineho dokaze testovat aj operacnu pamet
-
xH4wK
-
prask
Light Professional
pokial sa nemylim moze to byt ta setrna technologia od intelu nieco na sposob cool and quite ale automaticke
meni sa tam nasobic a napetie
da sa to vypnut v biose je to napisane tu
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5
meni sa tam nasobic a napetie
da sa to vypnut v biose je to napisane tu
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=5
Pokud vypnete funkce EIST Function (Enhanced Intel Speed Step) a zároveň i CPU Enhanced Halt C1E, systém nebude za chodu snižovat násobič (a napětí) procesoru. Procesor pak trvale pojede na své finální frekvenci - v opačném případě systém EIST podtaktuje procesor podle potřeby (jako u notebooku).
trosku ta upravim, s tymi napetiami je to skor zavisle na type cpu... neviem ako dlho by vydrzala a64 pracovat na 1.7V napr... ale taky socket A sempron bezi bez problemov aj na 1.85V nataktovany...H@wk napísal:Kolisanie napetia je uplne v pohode... neries to... kym to nekolise na 1.7V tak sa o to nestaraj hlavne u intelu...
Procesory vydrzia napetie v pohode do 1.7V nad 1.7 to je uz risk... a maximalne tymi zmenami napetia sa ti moze zvysit teplota.
vies mojko ked das procaku male napätie a zatazis ho hocijako takze aj 3d mark aj ked pustis nejaku hru tak ti moze zamrznut takze je celkom jedno nacom si vyskusas stabilitu cpu........vies procak pracuje asi tak ze su nanom tranzistory ktore sa "otvaraju a zatvaraju" a ked im das male napätie tak pri zatazi cpu zmrzne...mystique napísal:vsetko ok??? ze 3d mark je zatazovy test na stabilitu cpu... nemam ani komentar...
medzi zatazovy test sa moze pocitat napriklad prime95, a ak ti to nehodi chybu v priebehu 12tich a viac hodin, mozes povedat ze mas cpu nastavene v pohode... okrem ineho dokaze testovat aj operacnu pamet
mojka si odpusti... ale ako tak citam si tazky profik, takze sa s tebou nebudem o tom hadat kym nenazbieram dostacne mnozstvo informacii. A spokojne testuj stabilitu 3D markom dalej, moj prispevok si nevsimaj...skura3 napísal:vies mojko ked das procaku male napätie a zatazis ho hocijako takze aj 3d mark aj ked pustis nejaku hru tak ti moze zamrznut takze je celkom jedno nacom si vyskusas stabilitu cpu........vies procak pracuje asi tak ze su nanom tranzistory ktore sa "otvaraju a zatvaraju" a ked im das male napätie tak pri zatazi cpu zmrzne...
prepac ze som tak vyskocil....ale nestabilita spôsobena nedostatocnym napätim sa prejavuje v prvom rade tak ze procak pri zatazi zamrzne.....takze co je natom ze to testujem na 3dmarku ved ten tiez zatazi procesor...mystique napísal:mojka si odpusti... ale ako tak citam si tazky profik, takze sa s tebou nebudem o tom hadat kym nenazbieram dostacne mnozstvo informacii. A spokojne testuj stabilitu 3D markom dalej, moj prispevok si nevsimaj...
vobec nemas pravdu, 3d mark ti povie o stabilite cpu velke h*vno uz len kvoli tomu ze trva par minut a je urceny na uplne nieco ine... informacna hodnota stability cpu po 3d marku je 0,00000000...skura3 napísal:prepac ze som tak vyskocil....ale nestabilita spôsobena nedostatocnym napätim sa prejavuje v prvom rade tak ze procak pri zatazi zamrzne.....takze co je natom ze to testujem na 3dmarku ved ten tiez zatazi procesor...
-
pishta
Light Professional
No ono to napetie kolisalo asi o 25 stotin V a to sa mi zdalo uz dost ale ked som zvysil FSB tak sa to ustalilo uz sa to ani nepohne skusal som aj v zatazi s prime 95 ked dam zakladne FSB tych 266mhz ci kolko tak vtedy to kolise dost...Teraz ale testujem 435*7 a napatie sa drzi stale rovnako 1.296v takze uz asi pohoda 
ked som mal otoceny proc, zaznamenal som kolisanie z 1.900 na 1.920, ale na stabilite sa to neprejavovalo...pishta napísal:No ono to napetie kolisalo asi o 25 stotin V a to sa mi zdalo uz dost ale ked som zvysil FSB tak sa to ustalilo uz sa to ani nepohne skusal som aj v zatazi s prime 95 ked dam zakladne FSB tych 266mhz ci kolko tak vtedy to kolise dost...Teraz ale testujem 435*7 a napatie sa drzi stale rovnako 1.296v takze uz asi pohoda
-
pishta
Light Professional
No ja praveze ked idem normalne na 1.8GHZ tak kolisa od 1.150 az po 1.310 ale ked zvysim FSB tak sa to drzi stabilne na default napati,teraz som testoval 450*7 a v pohodicke napatie som len jemne zvysil na 435*7 isilo na defaultmystique napísal:ked som mal otoceny proc, zaznamenal som kolisanie z 1.900 na 1.920, ale na stabilite sa to neprejavovalo...