Spánok

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

nico :) napísal:No podla vedeckych skusenosti by si mal spat od 10-11pm a od 3-4am aby si bol kvalitne vyspaty... ale staci, ak sthnes aj len jeden z tychto casov, aby si sa mohol plnohodnotne vyspat... ak vsak nespis ani v jednej z tychto dob, tak uz nemusis spat vobec... tvoje telo uz nebude schopne si adekvatne odpocinut, aj keby si prespal cely den...
Ja mám momentálne úplne prehodený režim. Spávať chodievam o 13:00 a vstávam tak o 00:00. Budem to musieť niako nahodiť nazad a to bude premňa riadny problém. Ale nemám problém s tým, že by som bol niako nevyspatý. Priam naopak. Cítim sa lepšie lebo ma nič nebudí. Vstanem ked sa vyspím a toto sa mi ráno stať nemôže...
nico :)
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nico :) »

no su aj taky ludia, ktorym sa lepsie zije v takych hodinach ako tebe... akurat musis mat s tym socialno-spolocenske problemy :P
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

ja najrychlejsie zaspim pri zapnutej telke.... funkcia sleep nema fakt chybu ... no na druhu stranu je skoda ze neviem ako ten film ci program co som kukal skoncil :(
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

dost to zalezi od toho ci ides pred spanim robis nejake extra vycerpavajuce cinnosti alebo uz par hodin predtym len tak kvasis... ja chodim vacsinou cez skolske dni spavat okolo druhej-tretej a predtym uz nerobim nic extra namahave akoze vencenia psa, ucenie, net... a vstavam o siedmej uplne bez problemov... a zase potom pride vikend spim aj desat-dvanast hodin a ked vstanem tak sa citim unaveny takze neviem :roll:
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Vesper napísal:dost to zalezi od toho ci ides pred spanim robis nejake extra vycerpavajuce cinnosti alebo uz par hodin predtym len tak kvasis... ja chodim vacsinou cez skolske dni spavat okolo druhej-tretej a predtym uz nerobim nic extra namahave akoze vencenia psa, ucenie, net... a vstavam o siedmej uplne bez problemov... a zase potom pride vikend spim aj desat-dvanast hodin a ked vstanem tak sa citim unaveny takze neviem :roll:
takto rychlo skoncis ..po mesiaci ti to zacne liezt na mozog mal som podobny problem ..odvtedy to uz neprehanam ... radim ti skus sa "znormalizovat"
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

jjj napísal:takto rychlo skoncis ..po mesiaci ti to zacne liezt na mozog mal som podobny problem ..odvtedy to uz neprehanam ... radim ti skus sa "znormalizovat"
ja tak zas nezijem uplne stale to by som nevykryl :) ale napriklad teraz ked mam vela roboty v skole a tak... ale zase tych 6-7 hodin spanku staci uplne dokonale aj za normalnych okolnosti
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

no ja mam strasne hlboky spanok :) zaspim a nic ma nezobudi :D ale zase vacsinou spavam tak 8 hodin minimalne cize nikdy sa necitim nejak extremne unaveny ;)
moja rada na spanok si vzdy treba najst cas :) inac bude clovek podrazdeny a to nie je dobre.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

spi 5-6 hodin, ale casto sa mi ani za tu **** nechce rano vstat, potom prespavam v skole alebo pocas cestovania v MHD, v skole pocitujem hroznu unavu, zatvaraju sa mi oci a ked to uz ma nasere tak si lahnem natu lavicu a spim :D

no ale co sa tyka toho ako spim tak myslim ze rekordne som nespal dva dni a daco, tusim 50 hodin...a raz sa mi stalo ze som si isiel lahnut a zobudil som sa o 23 hodin :D , potom uz spal aj s otvorenymi ocami, a najcastejsie spavam ako to tu niekto spominal s 1. fazou a potom ked to prejde do tej 5. fazy tak vtedy mi obycajne zazvoni budik a som v rici :wink: , ale moje sny su celkom dobre, ani na kompe preto nemusim byt :D
majaa
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa majaa »

ja som citala ze clovek by mal spat 7-9 hodin....viacej hodin skracuje ze vraj zivot (neviem co je na tom pravdy ale citala som o tom) ja osobne ked spim dlho tak som viacej unavena ako ked spim normalne tych 8 hodin....a zase napriklad ked som dlho do noci hore napr. do 3-4 rana a idem spat tak som viacej unavena ako ked taham do rana a nespim vobec....no neviem cim to je...ale je to zaujimave...
Carver11
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Carver11 »

dawo napísal:ovsem je tu jedna anomalia a to ze ked zaspis o polnoci a zobudis sa o piatej, pol siestej si tiez fajn vyspaty. Nechapem, ale je to tak :wink:
tomuto sa hovorí kritická štvrťhodinka...má to niečo dočinenia s tým, že človek spí vo fázach a keď sa zobudí v niektorej vhodnej fáze, tak sa cíti vyspatejší, ako keď ho niečo zobudí z hlbokého spánku...zvykol som to pozorovať, keď som ešte chodil na strednú. vtedy mi stačilo vstať o desať minút skôr alebo neskôr, ako na budík, a cítil som sa normálne vyspatý, pričom keď ma zobudil budík, tak som bol úplne hotový...no ako vravíš, anomália
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ja lahnem do postele a zaspim hned..akurat ked rano stavat na siedmu vzdy je to pre mna "muka pekelní"..ale bude nieco na tom..sobotu som siel spat o 00:00 staval som nieco pred 04:00 a bol som totalne oddychnuty a vyspaty ako ked spim normalnych 8-9 hodin :roll: .
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Ja chodievam spavat vacsinou medzi polnocou a jednou hodinou rannou a vstavam asi o siedmej. A nebyt prvych 5-10 minut po zobudeni s vstani z postele necitil by som zrejme ani ziadnu unavu :) . Proste ked sa preberem uz tak som sviezi a mam energiu na cely den.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ficim na rezime cca. 02:00-06:40+kava a fungujem, ajked potom cez vikend je to do jednej poobede :lol:
Ale cez den si este tiez po skole niekedy schrupnem...aspon na 45min. No nenormalne mi to pomoze...
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

pinacolada napísal:normalne 7.cez vikendy 12 a viac.ale dost ma o mrzi ze pol dna prespim
jj to aj ja... cez vykend tak do druhej rana som na nete a potom spim aj do jednej poobede druheho dna :lol: jak po celej krabicke diazepamu :lol:
juurr0
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juurr0 »

podla mna ani tak nezalezi na dlzke spanku ale ako sa zobudis... ked sa zobudim sam je to pohoda... ked sa zobudim skor a zazvoni budik tak ma boli hlava aj ked pred tym to bolo v pohode.. takze ked zazvoni budik je zle :D
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

No chodim spavat tak okolo 10-12 vecer (pm) a vstavam tak okolo siestej, niekedy skor niekedy neskor, cez tyzden. Sobota-Nedela, a ked je volno tak podla toho ako sa mi chce, raz tak raz tak. Len neviem preco, ci som vadny, ale ked mam vstavat do skoly, proste by som najradsej spal este den, ale ked vstavam do volneho dna, vstanem aj o 6-7 rano :cry:
//nie si vadný, to je normálne :D ...eritrocit
Knock
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Knock »

Cez tyzden spavam 3-4 hodky a cez vikend okolo 6h a v pohode zijem. Spanok je nuda :)
Son-Goku
Darca
Darca

Re:

Príspevok od používateľa Son-Goku »

majaa napísal:ja som citala ze clovek by mal spat 7-9 hodin....viacej hodin skracuje ze vraj zivot (neviem co je na tom pravdy ale citala som o tom) ja osobne ked spim dlho tak som viacej unavena ako ked spim normalne tych 8 hodin....a zase napriklad ked som dlho do noci hore napr. do 3-4 rana a idem spat tak som viacej unavena ako ked taham do rana a nespim vobec....no neviem cim to je...ale je to zaujimave...
to by ma zaujimalo ci je to pravda.to je fakt spim 11 hodin napriklad a vstanem poviem si ze chcem este spat a zaspim.zase vstanem za nejaky cas a to iste si poviem.a moze sa to stat aj 5 krat potom uz radsej vstanem lebo sa poznam ze som spal do 13 alebo 14 ale ako keby taky unaveny.
iWin
Light Professional
Light Professional

Re: Spánok

Príspevok od používateľa iWin »

ono je podla mňa rozdiel ak niekto ide povedzme v pondelok o 1am spať a vstáva vlastne v ten istý deň povdzme 6 am a takto sa to opakuje pár dní. Potom si povie tak teraz to dospím a myslí si, že za deň to všetko dobehne takto to nefunguje.... keď niekto pravidelne chodí spať napr. 10pm a vstáva povdzme 6:30am vkuse týždeň tak je určite viac oddychnutý ako keď raz prakticky nespí a na druhý deň dospáva...
A tiež u mňa platí, že budenie budíkom je rozhodne horšie ako samobudenie.
A moja teória z nie - Človek je vyspatý keď zobúdza on budík nie budík jeho :P
Son-Goku
Darca
Darca

Re: Spánok

Príspevok od používateľa Son-Goku »

s tym budikom pravda.inac kolkokrat sa mi stalo ze som sa naraz sam zobudil s pocitom ze som zaspal.vstaval som napr o 7 pravidelne s budikom a ked som si po urcitom case nastavil na 8,tak som sa zobudil napr o 7:30 s tym pocitom
Napísať odpoveď