www stranka help please

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
modify
Amateur
Amateur

www stranka help please

Príspevok od používateľa modify »

Ľudkovia mám problém so svojou web stránkou. Neviem ako mám urobiť aby sa stránka správne načítala pri inom rozlíšení obrazovky ako je 1024x768. Pri tomto rozlíšení je všetko OK. Ale akonáhle si ju pozriem napr. u kamoša, ktorý má nižšie rozlíšenie tak je celá stránka posunutá.
Ako to mám vyriešiť.
Ďakujem
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Môžeš dať link na tú stránku?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

javascriptom zistiť rozlíšenie a v závislosti od neho pripojiť štýl ktorý spravíš pre každé rozlíšenie osobitne.
chrono
VIP
VIP

Alebo nepoužívať pevnú šírku prvkov (ale to je oveľa komplikovanejšie [aspoň pre začiatočníkov]).
modify
Amateur
Amateur

stránka je

Kód: Vybrať všetko

www.svet-financii.sk
ale ešte nie je úplne dokončená
chrono
VIP
VIP

Ešte som zabudol: Čo znamená posunutá?
V tých Frame-och máš nastavené pevné šírky obsahu (napr. width: 222px a width: 724px) čo nie je najlepší nápad, kedže veľkosť samotných rámcov (frame) sa mení (25%:75%).

// ešte dodám, že sa mi zdá byť príliš veľký font (vpravo), ale to môže byť problém mojich nastavení
modify
Amateur
Amateur

chrono napísal:Ešte som zabudol: Čo znamená posunutá?
V tých Frame-och máš nastavené pevné šírky obsahu (napr. width: 222px a width: 724px) čo nie je najlepší nápad, kedže veľkosť samotných rámcov (frame) sa mení (25%:75%).

// ešte dodám, že sa mi zdá byť príliš veľký font (vpravo), ale to môže byť problém mojich nastavení
posunutá napr. ke´d ju pozriem cez menšie rozlíšenie tak nie je vôbec vidieť email adresa.
btw a ako mám nastaviť tie Framy aby neboli pevné, tak aby to teda fungovalo?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

modify napísal:posunutá napr. ke´d ju pozriem cez menšie rozlíšenie tak nie je vôbec vidieť email adresa.
btw a ako mám nastaviť tie Framy aby neboli pevné, tak aby to teda fungovalo?
nie, ty si ho zle pochopil.. framy máš dobre, ale ten obsah jednotlivých framov obsahuje prvky ako napríklad tento div:

<div style="position: absolute; width: 724px; height: 25px; z-index: 5; left: 10px; top: 35px" id="vrstva11">
kde máš pevne stanovenú šírku 724px. Preto ak sa zmenší stránka pod tútu hodnotu, tak ti ju celú nezobrazí. To isté platí aj pre výšku a tiež pre iné elemetny stránky.
modify
Amateur
Amateur

audiotrack napísal:nie, ty si ho zle pochopil.. framy máš dobre, ale ten obsah jednotlivých framov obsahuje prvky ako napríklad tento div:

<div style="position: absolute; width: 724px; height: 25px; z-index: 5; left: 10px; top: 35px" id="vrstva11">
kde máš pevne stanovenú šírku 724px. Preto ak sa zmenší stránka pod tútu hodnotu, tak ti ju celú nezobrazí. To isté platí aj pre výšku a tiež pre iné elemetny stránky.
tak teda ako to mám nastaviť? som z toho jeleň :-(
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pri divoch môžeš kľudne atribúty height a width vynechať a prispôsobia sa veľkosti okna. height a width nastavuj iba pri obrázkoch (tagy img).
chrono
VIP
VIP

Mimochodom, tá stránka je celkom slušná (čo sa týka grafického stvárnenia).

Teraz "trochu" konštruktívnej kritiky:
Určite by sa to dalo robiť aj bez tých rámcov, absolútnej polohy divov, ich pevnej veľkosti...
Mohol by si aj viac používať css a menej tag "font" a atribúty ako "face", "color"...
Ak niekde potrebuješ väčšiu medzeru, nedávaj tam &nbsp; ale uprav to pomocou css.
Keď nastavuješ font, pridaj tam aj nejaký štandardný (teda keď dáš "Bookman Old Style" pridaj tam aj "serif").
Keď chceš zmeniť vzhľad tagu "a" tak zmeň pomocou css jeho vzhľad (nemusíš to vkladať do "span" a do toho "font")
Tag "img" má obsahovať aj atribút "alt"

No, radšej už končím, lebo to bude vyzerať, že tá stránka je úplne zlá. Za vzhľad dávam tak 8 bodov z 10 možných. Technické hľadisko 2/10 (keby bol rok 1997 tak by som dal 6/10, dnes je predsa len rozumnejšie používať viac css).

Aby som to zhrnul: Celkom slušná práca :wink:
Napísať odpoveď