www stranka help please
www stranka help please
Ľudkovia mám problém so svojou web stránkou. Neviem ako mám urobiť aby sa stránka správne načítala pri inom rozlíšení obrazovky ako je 1024x768. Pri tomto rozlíšení je všetko OK. Ale akonáhle si ju pozriem napr. u kamoša, ktorý má nižšie rozlíšenie tak je celá stránka posunutá.
Ako to mám vyriešiť.
Ďakujem
Ako to mám vyriešiť.
Ďakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
stránka je ale ešte nie je úplne dokončená
Kód: Vybrať všetko
www.svet-financii.skEšte som zabudol: Čo znamená posunutá?
V tých Frame-och máš nastavené pevné šírky obsahu (napr. width: 222px a width: 724px) čo nie je najlepší nápad, kedže veľkosť samotných rámcov (frame) sa mení (25%:75%).
// ešte dodám, že sa mi zdá byť príliš veľký font (vpravo), ale to môže byť problém mojich nastavení
V tých Frame-och máš nastavené pevné šírky obsahu (napr. width: 222px a width: 724px) čo nie je najlepší nápad, kedže veľkosť samotných rámcov (frame) sa mení (25%:75%).
// ešte dodám, že sa mi zdá byť príliš veľký font (vpravo), ale to môže byť problém mojich nastavení
posunutá napr. ke´d ju pozriem cez menšie rozlíšenie tak nie je vôbec vidieť email adresa.chrono napísal:Ešte som zabudol: Čo znamená posunutá?
btw a ako mám nastaviť tie Framy aby neboli pevné, tak aby to teda fungovalo?
-
audiotrack
VIP
nie, ty si ho zle pochopil.. framy máš dobre, ale ten obsah jednotlivých framov obsahuje prvky ako napríklad tento div:modify napísal:posunutá napr. ke´d ju pozriem cez menšie rozlíšenie tak nie je vôbec vidieť email adresa.
btw a ako mám nastaviť tie Framy aby neboli pevné, tak aby to teda fungovalo?
Kód: Vybrať všetko
<div style="position: absolute; width: 724px; height: 25px; z-index: 5; left: 10px; top: 35px" id="vrstva11">tak teda ako to mám nastaviť? som z toho jeleňaudiotrack napísal:nie, ty si ho zle pochopil.. framy máš dobre, ale ten obsah jednotlivých framov obsahuje prvky ako napríklad tento div:kde máš pevne stanovenú šírku 724px. Preto ak sa zmenší stránka pod tútu hodnotu, tak ti ju celú nezobrazí. To isté platí aj pre výšku a tiež pre iné elemetny stránky.Kód: Vybrať všetko
<div style="position: absolute; width: 724px; height: 25px; z-index: 5; left: 10px; top: 35px" id="vrstva11">
-
audiotrack
VIP
Mimochodom, tá stránka je celkom slušná (čo sa týka grafického stvárnenia).
Teraz "trochu" konštruktívnej kritiky:
Určite by sa to dalo robiť aj bez tých rámcov, absolútnej polohy divov, ich pevnej veľkosti...
Mohol by si aj viac používať css a menej tag "font" a atribúty ako "face", "color"...
Ak niekde potrebuješ väčšiu medzeru, nedávaj tam ale uprav to pomocou css.
Keď nastavuješ font, pridaj tam aj nejaký štandardný (teda keď dáš "Bookman Old Style" pridaj tam aj "serif").
Keď chceš zmeniť vzhľad tagu "a" tak zmeň pomocou css jeho vzhľad (nemusíš to vkladať do "span" a do toho "font")
Tag "img" má obsahovať aj atribút "alt"
No, radšej už končím, lebo to bude vyzerať, že tá stránka je úplne zlá. Za vzhľad dávam tak 8 bodov z 10 možných. Technické hľadisko 2/10 (keby bol rok 1997 tak by som dal 6/10, dnes je predsa len rozumnejšie používať viac css).
Aby som to zhrnul: Celkom slušná práca
Teraz "trochu" konštruktívnej kritiky:
Určite by sa to dalo robiť aj bez tých rámcov, absolútnej polohy divov, ich pevnej veľkosti...
Mohol by si aj viac používať css a menej tag "font" a atribúty ako "face", "color"...
Ak niekde potrebuješ väčšiu medzeru, nedávaj tam ale uprav to pomocou css.
Keď nastavuješ font, pridaj tam aj nejaký štandardný (teda keď dáš "Bookman Old Style" pridaj tam aj "serif").
Keď chceš zmeniť vzhľad tagu "a" tak zmeň pomocou css jeho vzhľad (nemusíš to vkladať do "span" a do toho "font")
Tag "img" má obsahovať aj atribút "alt"
No, radšej už končím, lebo to bude vyzerať, že tá stránka je úplne zlá. Za vzhľad dávam tak 8 bodov z 10 možných. Technické hľadisko 2/10 (keby bol rok 1997 tak by som dal 6/10, dnes je predsa len rozumnejšie používať viac css).
Aby som to zhrnul: Celkom slušná práca