Prehistoricky zralok

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Prehistoricky zralok

Príspevok od používateľa Tomasito »

http://zaujimavosti.sme.sk/clanok.asp?cl=3114215

Po kliknuti na odkaz k dispozicii aj video...
Prílohy
6ff70a02d04a9de8a6fc4e8c512.jpg
6ff70a02d04a9de8a6fc4e8c512.jpg (10.19 KiB) 694 zobrazení
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Podľa mňa je pravdepodobné, že v morských hlbinách žijú dosiaľ neobjavené živočíchy.
Ale tento "žralok" na tom videu pôsobí ako keby bol chromý. Polovicou tela nepohybuje a zdá sa mi to byť fake.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

..a si si prečítal celý článok? ;) Žralok bol chorý, "necítil sa dobre".. a onedlho aj zomrel. Keďže žije v hĺbkach 600-1000m pod morom, určite bol zvyknutý na iné podmienky (tlak a teplota vody, svetlo).. človek by tiež dlho nevydržal v jeho podmienkach, tiež by sa správal jak chromý a čoskoro by zomrel.. ;)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

vyzera zaujimavo:) inac vedeli ste ze zraloky su jedine zivocichy ktore prezivaju od praveku bez evolucie a ak s evoluciou tak len minimalnou? btw citali ste knihu pomsta oceana od franka schatzinga? relativne nova kniha a veelmi zaujimava, rozhodne odporucam, tam su take veci, nad ktorymi sa naozaj oplati zamysliet :) ocean je okrem toho najneprebadanejsou castou zemegule. podla mna preto, pretoze tu uz ide o nieco ine ako o rybicky. trocha som sa rozkecal, takze sorry, len som sa vyjadril.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

ades napísal:vyzera zaujimavo:) inac vedeli ste ze zraloky su jedine zivocichy ktore prezivaju od praveku bez evolucie a ak s evoluciou tak len minimalnou...
Uff tak to som teda doteraz nevedel... Vyzera to nauzaj realne. :)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

nemenej zaujimave su morske krakeny, nasli konce chapadiel dlhe aj 3-4 metre - teda samotny zivocich musi byt obrovsky.
rovnako ako u tohto je tam problem velkej hlbky, takze na objavenie sa len caka.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

brm napísal:..a si si prečítal celý článok? ;) Žralok bol chorý, "necítil sa dobre".. a onedlho aj zomrel. Keďže žije v hĺbkach 600-1000m pod morom, určite bol zvyknutý na iné podmienky (tlak a teplota vody, svetlo).. človek by tiež dlho nevydržal v jeho podmienkach, tiež by sa správal jak chromý a čoskoro by zomrel.. ;)
Máš pravdu a tiež som uvažoval nad tým rozdielom v tlaku vody, ale predsa sa mi pohyb toho žraloka zdá neprirodzený.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

v sucasnosti ludstvo nema prebadane asi len dve oblasti - vesmir a hlbiny oceanov.. takze s najvacsou pravdepodobnostou je toho este dost co objavovat ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ades napísal:vyzera zaujimavo:) inac vedeli ste ze zraloky su jedine zivocichy ktore prezivaju od praveku bez evolucie a ak s evoluciou tak len minimalnou?
to aj krokodíly, nie?

k tomu žralokovi: je to zaujímav tvor. Ale v tých hlbinách sú samé zaujímavé tvory, ako napríklad aj ten morský čert čo má to svetielko na tykadle (aj v nemovi to bolo). Určite sa tam nachádza plno živočíchov o akých sa nám ani nezdalo a vyzerajú ako z inej planéty.
Napísať odpoveď