Delphi a kontrola web linku

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

V Memo to určite nebude rýchlejšia ako keď to budeš hľadať v tom streame st (čo si dal ako parameter funkcii HttpPostURL). Musí sa to totiž do toho Memo minimálne skopírovať. :)
To, či ti príde aj hlavička musíš vidieť. Je na začiatku toho čo ti príde

Kód: Vybrať všetko

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
alebo

POST https://ssl.rapidshare.com/cgi-bin/premiumzone.cgi --> 200 OK
Cache-Control: no-cache
Connection: close
Date: Sat, 27 Jan 2007 22:48:17 GMT
V tom druhom prípade ti ten komponent posiela aj http hlavičku a v nej môže byť (po úspešnom prihlásení) aj to cookie (hľadaj "Set-Cookie:").
4JOKE
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 4JOKE »

poslalo to tu prvu moznost:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
chrono
VIP
VIP

Možno by sa dala funkcia HttpPostURL mierne upraviť, aby si dostal naspeť aj Headers a Cookies. Alebo ak sa dá niektorý parameter (Data, Headers, Cookies) ako nil, tak sa tie dáta nevrátia (napr. keď z odpovede chceš len cookies). Upraviť by sa to mohlo napr. takto:

function HttpPostURL2(const URL, URLData: string; const Data: TStream; const Headers: TStringList; const Cookies: TStringList): Boolean;
var
  HTTP: THTTPSend;
begin
  HTTP := THTTPSend.Create;
  try
    WriteStrToStream(HTTP.Document, URLData);
    HTTP.MimeType := 'application/x-www-form-urlencoded';
    Result := HTTP.HTTPMethod('POST', URL);
    if Result then
    begin
      Data.CopyFrom(HTTP.Document, 0);
      Headers.Assign(HTTP.Headers);
      Cookies.Assign(HTTP.Cookies);
    end;
  finally
    HTTP.Free;
  end;
end;
len neviem, ako sa správne presúva TStringList (Delphi som naposledy používal veľmi dávno a nemám ani dokumentáciu). Tá úprava, aby sa kontrolovalo ktoré dáta chceme, je jednoduchá.

if Assigned(Headers) then Headers.Assign(HTTP.Headers);
4JOKE
Light Star
Light Star

skusim zajtra a dam vediet
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

4JOKE napísal:a ak porovnam teraz vypisovanie zdrojaku tymto komponentom s tym ze by som to prerobil len ze by to vracalo ten header, tak oplati sa mi s tym zabijat cas a hladat sposob ako to spravit len cez header ale ta rychlost nebude zasadne vyssia??
no hej, ušetríš čas sťahovania pár kíl navyše :wink: ale pri rýchlostiach dnešných pripojení to nepocítiš. Tak ako chceš. Závisí od stránky ktoré overuješ a tiež od programu (koľkokrát chceš danú procedúru volať)

OT:
2 chrono: nemáš nejaký zaujímavý link ako presne má vyzerať hlavička POST-u (neviem ako tam zakomponovať referera)
4JOKE
Light Star
Light Star

Mno co sa tyka vyhladavanie v streame, tak nic pre mna :D
To radsej budem ukladat do Mema nez by som sa mal hrajkat s tym Algoritmom...
http://groups.google.sk/group/borland.p ... 3a3d213901

2Chrono: podarilo sa mi s to upravit podla toho tvojho... inac ked sa tak nato pozeram teraz ked mi to posle hlavicku a cookies, tak by som mohol toto vymazat nie? ,, Data.CopyFrom(HTTP.Document, 0); ,, bo ak som pochopil tak to je ten cely zdrojak co mi to posielalo.... a urychly sa to tym tvojim sposobom, lebo mi to pripada ze ta funkcia mi nacita cely tu stranku a vyberie len cookies a header takze casovo asi to iste...
chrono
VIP
VIP

audiotrack: rfc26116 a Referer čiže by POST žiadosť mohla vyzerať nejako takto:

POST http://www.abclinuxu.com
Referer: http://www.mozilla.sk
User-Agent: lwp-request/2.06
Content-Length: 13
Content-Type: application/x-www-form-urlencoded

test=retazec
Ak myslíš ako to pridať do toho synapse, tak si pozri funkciu

function THTTPSend.HTTPMethod(const Method, URL: string): Boolean;
a v nej riadok

FHeaders.Insert(0, 'Cookie: ' + s);
(vlastene hociktorý, v ktorom je FHeaders.Insert).
chrono
VIP
VIP

Namiesto TMemo sa dá použiť TStrings (TStringList) (veď Memo.Lines je tuším práve TStringList). :)
4JOKE
Light Star
Light Star

chrono napísal:Namiesto TMemo sa dá použiť TStrings (TStringList) (veď Memo.Lines je tuším práve TStringList). :)
jj, to som si uz upravil ze ta HttpPostUrl mi vyhodi len st:TstringList ktora obsahuje cookies a ked je prazdna tak sa nepodarilo prihlasit...

...no tu funkciu co si prerobil tu HttPostUrl2 ,tak ona robi vlastne to iste co ta predosla (teda nacita ten zdrojovy kod a posle mi ho) + este nacita a posle header a cookies...
...teda v rychlosti sa asi moc nezmenilo...tak ak som ta teraz spravne pochopil, tak musim pozriet HttpMethod a tam to zmenit aby to nacitavalo len cookies... chapem spravne?
chrono
VIP
VIP

Myslel som to tak, že napr. chceš len hlavičku, tak zavoláš HttpPostURL2(url, urldata, nil, headers, nil); Ak chceš všetko, tak HttpPostURL2(url, urldata, document, headers, cookies); Ale to by sa muselo upraviť tak, že by sa kontrolovalo, či je parameter nil (Data/Headers/Cookies) a ak nie je, tak sa tieto dáta pošlú.
Na to, aby sa prijala len hlavička + cookies, by bolo treba upraviť knižnicu synapse (konkrétne súbor httpsend.pas funkcia HTTPMethod [hľadaj v nej text "if need receive response body, read it"]). Lepšie by bolo naprogramovať vlastnú s menšími úpravami.
ferks
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ferks »

audiotrack napísal:2 chrono: nemáš nejaký zaujímavý link ako presne má vyzerať hlavička POST-u (neviem ako tam zakomponovať referera)[/size]
na plnohodnotne POSTovanie som pouzival Indy komponent IdHttp ale teraz uz pracujem iba s kvalitkou a to s ICS komponentami (su zadarmo a velmi kvalitne), konkretne HttpCli, len este nemam zistine ci dokaze pracovat s SSL (zatial som to nepotreboval)
4JOKE
Light Star
Light Star

ferks napísal:na plnohodnotne POSTovanie som pouzival Indy komponent IdHttp ale teraz uz pracujem iba s kvalitkou a to s ICS komponentami (su zadarmo a velmi kvalitne), konkretne HttpCli, len este nemam zistine ci dokaze pracovat s SSL (zatial som to nepotreboval)
indy komponenty sa mi zdali komplikovanejsie ako synapse, bo ku synapse som mal aj dema a na stranke bolo celkom dobre popisane co co robi...
ferks
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ferks »

4JOKE napísal:indy komponenty sa mi zdali komplikovanejsie ako synapse, bo ku synapse som mal aj dema a na stranke bolo celkom dobre popisane co co robi...
ICS su dokonca este komplikovanejsie :-)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ferks napísal:na plnohodnotne POSTovanie som pouzival Indy komponent IdHttp ale teraz uz pracujem iba s kvalitkou a to s ICS komponentami (su zadarmo a velmi kvalitne), konkretne HttpCli, len este nemam zistine ci dokaze pracovat s SSL (zatial som to nepotreboval)
to mňa nezaujíma čo ty používaš na postovanie, ja to potrebujem aj naťahovať do webbrowseru a zobrazovať.
chrono
VIP
VIP

audiotrack napísal:to mňa nezaujíma čo ty používaš na postovanie, ja to potrebujem aj naťahovať do webbrowseru a zobrazovať.
Môžem vedieť, na čo potrebuješ to POST?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Môžem vedieť, na čo potrebuješ to POST?
šak som ti písal že na odoslanie referera. Ono ten webbrowser funguje tak, že keď mu dáš načítať stránku, tak starý obsah zruší a natiahne nový. Aby som docielil prechod z jednej lokality na druhú v rámci webbrowsera, musím okrem url zabezpečiť aj záznam o predchádzajúcej stránke v podobe referera. Ono by som nemusel, keby to daný web nevyžaduje :)
chrono
VIP
VIP

Moja otázka mala znieť: Načo potrebuješ ten POST + Referer?
Na akej stránke to potrebuješ (stále ten rapidshare, alebo niečo iné)? Chcel som vedieť, na akej stránke to potrebuješ a čo chceš dosiahnuť. :)
Či nie je aj nejaký iný spôsob. :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie rapid to nie je, je to môj súkromný projekt s ktorým sa bavkám keď mám trochu času. A ver mi: som dosť skúsený aby som sa vedel rozhodnúť čo a ako spravím. Takto mi to vyhovuje a myslím že iným spôsobom by som možno rýchlejšie spravil jednú vec, no neskôr by som tak či tak musel ten webbrowser vytiahnúť :wink:
a aký web? To ťa nemusí trápiť :)
chrono
VIP
VIP

OK
Ja len, či keď potrebuješ webbrowser, nie je lepšie použiť Firefox + Greasemonkey (tam sa dá nastaviť či sa použije POST/GET, dá sa nastaviť Referer...) .
Ale máš pravdu, netrápi ma to. :wink:

//audiotrack: na také účely používam RefControl vo Firefoxe.. Ale toto má byť univerzálna aplikácia a nie aby si používateľ otváral prehliadač a inštaloval nejaké addony. Koniec diskusie, my tu pomáhame niekomu inému a nie mne :wink:

// chrono: nemohol by tu niekto upraviť ten link na Google, v mojom prehliadači (Konqueror/Firefox) mám kôli nemu príliš širokú stránku a zle sa to číta (no vlastne som lenivý rolovať okno)
4JOKE
Light Star
Light Star

...no ja som to uz dokoncil aj ked niekde tam mam bug, ale to uz nejak aj sam doriesim :wink:
...a este sa budem muset pohrat s tym ze to nenacita celu stranku ale len cookie ale to az ked bude viac casu...

..este raz thnx :aasmile1:
Napísať odpoveď