Znizenie hlucnosti PC
-
scarpo
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
mna tiez trapili disky, ich vrcanie, najme seagate 7200.10
nasiel som na fore napad, ktory sa mi pozdaval, a hodne mi pomohol k znizeniu hlucnosti diskov
mozno je to lepie ako niektore kolajnicky, je to podstatne lacnejsie, no proste stoji to za to skusit to.
staci k tomu obycajna guma ktoru kupite aj v obycajnom textile:

nasiel som na fore napad, ktory sa mi pozdaval, a hodne mi pomohol k znizeniu hlucnosti diskov
mozno je to lepie ako niektore kolajnicky, je to podstatne lacnejsie, no proste stoji to za to skusit to.
staci k tomu obycajna guma ktoru kupite aj v obycajnom textile:

chalani, mam otazku a nechcem zakladat novu temu..ked si vyberam chladenie(cpu,vga) a chcem aby to bolo tiche, na ake hodnoty hluku mam pozerat?20,30dB?..a mam pentiumD a nanom obycajny chladic co bol v BOX baleni+msi GF7600gt(cize velmi hlucna zostava, kazdy kto ma skusenosti, vie..)..mozte poradit aj konkretne..diki
-
scarpo
Medium Star
iba gumou, je skrizena, a pritlak je pomerne dobry. je to v 5,25" sachte.hojko napísal:scarpo: Ak dobre pozeram, tak tie disky su upevnene len tou gumou???
Pokial nehybes s Pc nema sa ti co stat, ja som s PC hybal na strany aj som ho obracal a disky sa pohli minimalne. Disky maju aj zo spodu dierky na sroby, mozes gumu prisrobovat na disk, ak by si sa bal ze ti padnu pri prenasani, ale ruku na srdce kolko krat do roka prenasame PC?
ak by ste chceli spravim aj ine foto
Intel PentiumD 945 3.4GHz 800M BOX LGA775 4MBmarcus-16 napísal:chalani, mam otazku a nechcem zakladat novu temu..ked si vyberam chladenie(cpu,vga) a chcem aby to bolo tiche, na ake hodnoty hluku mam pozerat?20,30dB?..a mam pentiumD a nanom obycajny chladic co bol v BOX baleni+msi GF7600gt(cize velmi hlucna zostava, kazdy kto ma skusenosti, vie..)..mozte poradit aj konkretne..diki
ASUS P5N SLI
ASUS GeForce EN7600GT 256MB Silencer 2DHT PCX
tak CPU - 30 stupnov normal, zatazenie 48
chipset - 35 stup, zatazenie 40stup
graficka - 46stup, zatacenie 49stup
na CPU mam: Scythe-SCNJ-1000P-NINJA-Plus
a v bedni mam 2x Noctua NF-S12-1200
a tunel s predu skrinky a tam je SilenX Fan iXtrema Pro XIXP7411 - 120x25mm
vsetko zalezi od toho aku mas bedni, aky pretok vzduchu, kolko ventil chces... mne sa to pohybuje vsetko okolo 15 - 19dB. a este to zavisi od ceny...
-
uNreal_saTch^
Professional
presne toto som chcel chlapi povedat...ako napad to je SKVELE (nesrandujem, nikdy by ma to nenapadlo). kupil som gumuscarpo napísal:...pokial nehybes s Pc...
ale teraz premyslam, ze tie gumy by sa mozno dali tak nasponovat, ze by sa ten disk velmi nevychyloval z pozicie... co vy na to? ha?
-
t0m4s3
Admin
Guma, guma. Uz sa o tom popisalo dost. Napad je to sice dobry, ale nedomysleny. Bedna pocitaca okrem ineho sluzi na odvod tepla a pohlcovanie vibracii disku. Tym, ze ho takto zavesis, nema co vibracie pohlcovat. Tipujem, ze tym rapidne znizis zivotnost disku.
Na grafiku Zalman VF700 pripadne jeho napodobeninu od Primecooleru, ktora stoji polovicu (hlinikova verzia stoji 300,- czk a chladi perfektne aj na 5V - znizene otacky), na disk takisto Primecooler a znizit na 5V. Na tychto znizenych otackach su chladice sotva pocutelne po prilozeni ucha na 10cm.marcus-16 napísal:chalani, mam otazku a nechcem zakladat novu temu..ked si vyberam chladenie(cpu,vga) a chcem aby to bolo tiche, na ake hodnoty hluku mam pozerat?20,30dB?..a mam pentiumD a nanom obycajny chladic co bol v BOX baleni+msi GF7600gt(cize velmi hlucna zostava, kazdy kto ma skusenosti, vie..)..mozte poradit aj konkretne..diki
-
uNreal_saTch^
Professional
preco myslis ze cez tu gumu vibracie neprechadzaju??? samozrejme ze prechadzaju, az na to ze eliminuju hluk nimi sposobeny...t0m4s3 napísal:Guma, guma. Uz sa o tom popisalo dost. Napad je to sice dobry, ale nedomysleny. Bedna pocitaca okrem ineho sluzi na odvod tepla a pohlcovanie vibracii disku. Tym, ze ho takto zavesis, nema co vibracie pohlcovat. Tipujem, ze tym rapidne znizis zivotnost disku.
-
uNreal_saTch^
Professional
-
t0m4s3
Admin
Moja uvaha je jednoducha. Pri klasickom zapojeni je disk napevno pripojeny (prisrobovany ci inak uchyteny) o mohutnu konstrukciu bedne (min. tych 8kg). Cim pevnejsie je uchyteny, tym lepsie sa vibracie prenasaju a bedna ich "rozlozi" do zvysku hmoty. Pokial je zaveseny na gumickach, nie je prenos vibracii zdaleka tak dobry, pretoze sa disk moze vibraciami pohybovat hore, dole (prip. do stran). Ale je to iba moja uvaha.SatchBoogie napísal:omg...otazku som myslel vazne...
som myslel ze das link na nejaku stranku kde to je rozobrate, lebo ma zaujima tvoja uvaha...