Znizenie hlucnosti PC

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
scarpo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa scarpo »

pravda je ta, ze sa mi zvysili teploty, ale umiestnil som ich spred ventilatora v predu do 5,25 kde na ne nefuka. teraz sa teploty pohybuju okolo 50 stupnov +- 2 stupne.
co sa tyka opotrebenia, je to chrobak do hlavy, t0m4s3 ma v tom istu pravdu, ze sa disk moze skor opotrebovat, al vysponoval som gumy na maximum, tak dufam ze sa nic nestane

inac thread o tom je pisany aj tu:

Kód: Vybrať všetko

http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=19147&postdays=0&postorder=asc&start=0
culi7
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa culi7 »

marcus-16 napísal:culi7:nemohol by si dat par foto, ako si vyriesil ten tunel z predu skrinky?
..a tie chladice cpu/vga - maximalne do tisicky kazdy..
napis mi aky mas CPU, nazov tvojej skrine, grafiku. a sumu ktoru chces investovat...

tak tu je moja bedna. Tak narychlo som ti zobrazil... ten tunel su 3x5.25
http://img265.imageshack.us/my.php?imag ... enefu3.jpg

v celej modrej krase ;)
http://img265.imageshack.us/my.php?image=pc2vy8.jpg
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

culi7 napísal:napis mi aky mas CPU, nazov tvojej skrine, grafiku. a sumu ktoru chces investovat........
na grafiku asi dam primecooler hlinikovy(http://shop.pocitac.sk/zbozi/primecoole ... ?p=z:75729)..
procesor mam PentiumD930 (LGA775), no tam sa neviem rozhodnut co vybrat..maximalne tych 800-900sk som myslel ze dam..a musi byt hlavne TICHY..

a ten tunel si mohol cvaknut aj zpredu, aby som videl jak je to tam vlastne upevnene :)

//a este otazocka..pri chladicoch na socket 775 resp. LGA775 nejaky rozdielny?
culi7
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa culi7 »

Tak ja mam na grafike pasiv.. ale hento asi bude good...
na cpu si kukni http://www.tichepc.sk/produkty/chladice ... 3&ca_id=10
alebo nieco ine...
ten tunel som urobil tak ze som tam dal:
http://www.tichepc.sk/produkt/Scythe-SC ... l?ca_id=35
a vymenil som tichsi ventilos.
mna to stalo trochen viac: 3x12cm cca 2300sk spolu, na CPU 1700sk, tunel 700sk takze: 4700sk ale nepocujem NIC!! na zdroji mam pasiv + 12cm takze ttiez ticho

;)
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

cez aky program znizim otacky na grafike(mam ten primecooler, co som uvadzal prispevok vyssie)??..napojil som to ako chase fan, takze by sa to malo dat regulovat aj nejak softwareovo, nie?
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Ak ma niekto problem s diskami odporucam tuto plne funkcnu a omnoho lacnejsiu kopiu znameho SILENTMAXU :D od Xilence :wink:

ObrázokObrázok

Maju ho napriklad TU:::::

http://mb-shop.cz/inshop/scripts/detail ... vel=109249

U nas som ho este nevidel no kazdopadne idem do toho ..
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

t0m4s3 napísal:Moja uvaha je jednoducha. Pri klasickom zapojeni je disk napevno pripojeny (prisrobovany ci inak uchyteny) o mohutnu konstrukciu bedne (min. tych 8kg). Cim pevnejsie je uchyteny, tym lepsie sa vibracie prenasaju a bedna ich "rozlozi" do zvysku hmoty. Pokial je zaveseny na gumickach, nie je prenos vibracii zdaleka tak dobry, pretoze sa disk moze vibraciami pohybovat hore, dole (prip. do stran). Ale je to iba moja uvaha.
napad s gumickami by bol dobry keby to nebola somarina :P
system pohltenia vybracii zalozeny iba na gumickach sice prenasa vibracie, ale urcite ich nepohlcuje, a tym ze nepohlcuje disk vybruje este viac
to je to iste ako keby ste isli autom co ma sice pruziny ale nema tlmice, prave tlmice sluzia na to aby sa nerovnosti korigovali plynulo a nie aby auto po prejdeni diery na ceste este 100 metrov nadskakovalo
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

jjj: tak ako ? znížilo ti to hlučnosť a teplotu ? Lebo tiež vážne rozmýšľam že do toho pôjdem.. :hmm:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Paul napísal:jjj: tak ako ? znížilo ti to hlučnosť a teplotu ? Lebo tiež vážne rozmýšľam že do toho pôjdem.. :hmm:
"Original" od silentmaxxu brutalne znizi hlucnost a pri spravnom prudeni vzduchu v bedni aj teplotu (pokial nebudes vobec ofukovat, ma to opacny efekt a teplota disku naopak stupne).
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Seek je pocut vzdy, gumicky vybracie pohlcuju pomerne dobre teda odhlucnenie je na pomerne vysokej urovni, teploty su lepsie ako keby si mal disk iba tak nahodeny v klasickej 3.5 sachte v normalnej bedni bez ofuku. t0m4s3 ma pravdu ze ak chces teploty ako keby si ho povedzme ofukoval aktivnym fanom, nejake to prudenie vzduchu pripadne ofuk idealne 120 vetrakom na 5v tomu rozhodne pomoze, lebo je to predsa len kus hliniku ktory zazraky robit nedokaze a to teplo sa musi niekam odviezt. Vela ludom to ofukovat netreba, zalezi konkretne od toho aku mas bednu(prudenie vzduchu v nej , aky mas disk ... (raptor a 80gb samsung co skoro vobec nepecie je sakra rozdiel) :wink:

Este je tu jedna moznost, v podstate dalsia kopia silentmaxxu a je o 2 kila lacnejsia , no ma nevyhodu .... vycuhuje to z bedne.
LINK

Obrazok
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ten seek si myslel v silentmaxxe? Je pravda, ze motorovu pilu ala Seagate 7200.10 som v tom neskusal, ale WD2500KS je v tom nepocutelny aj pri brutalnom seeku (antivir, hashovanie DC++, torrent...)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

vyuzijem tuto temu na otazku...
Dnes som menil vetrak v zdroji fortron 350gtf. Ide tam blby 80mm :? . Vymenil som ho za http://www.tichepc.sk/produkt/Glacialte ... y-824.html )bol z druhej ruky...) . Huci menej, to je pravda.. ale stale to nie je ono. Preto sa chcem spytat, ci ked ho zregulujem z povodnych 1500 na cca 800-900 ci to zdroj dako pociti a nebuchne mi.. pripadne ci maju aj tie lacnejsie fotrony nejaku ochranu proti prehriatiu a naslednemu vybuchnutiu :D
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

- moj osobny nazor bude ze tento zdroj bude mat nejaku ochranu aj proti prehriatiu ... len neviem aky vplyv to bude mat na jeho celkovu zivotnost ked znizit otacky lebo potom stupnu aj teploty ... skor by som to riesil inym sposobom chladenia alebo novym vetrakom ktory bude tichsi ..
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nakoniec som ho nechal na stredne otacky, kt. uz nepocut a z vnutornej strany (z case) som tam pripevnil este jeden 80mm na ofuk na 5V kt. tiez nepocut.. Vyfukovany vzduch je uplne studeny, tak hadam vydrzi..

Uz mi ostava len HDD, kt. dnes zavesim do vzduchu :D
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

hezo napísal:na vga mam Zalman VF900cu a ten nie je pocut
jj presne a ked si ho nastavis podla toho kolko otacok kedy potrebujes tak je to super
Napísať odpoveď