Potrebujem pomoc
Na web stranke mam obrazkove odkazove menu.
Vsetky odkazy z menu su odosielane do urceneho okna (iframe).
Pri kliknuti na odkaz sa mi otvori zadana adresa a dotycny aktivny obrazok sa prekryje inym obrazkom. Ked kliknem na dalsi odkaz v menu (obrazok), tento sa zmeni a ten predchadajuci sa obnovi. Toto je klasika. Problem je ale v tom, ze ked kliknem v prehliadaci na Previous alebo Next, obrazky v menu sa neobnovuju podla skutocne otvorenych stranok. Vzdy ostava aktivny obrazok ten, ktory bol naposledy v menu stlaceny. Nebnovuje sa menu, ale iba okno s iframe. Ako by som tento problem vyriesil?
Uz som zopar scriptov skusal, ale bez uspechu. Vsetky funguju na pridanie odkazov priamo na stranku a tam klikat na odkazy. To nepotrebujem!
Potrebujem script, ktory by detekoval prave otvoreny odkaz v menu cez (Previous, Next), a zaroven nastavil aktivny obrazok v menu.
Thx
Poradte mi script do menu: Problem s Previous-Next
-
ThunderBoy
Light Expert
-
jurko.info
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
ThunderBoy
Light Expert
Myslim, ze ste to pochopili spravne.
Mam tam script, ktory pri nabehu na obrazkove odkazy, preklopi prvy obrazok na druhy cez (onMouseOver a onMouseOut). Pri kliknuti (onClick) sa zmeni na dalsi obrazok a ten ostava aktivny az do stlacenia dalsieho odkazu v menu (onClick). Aktivne je tiez aj (onMouseOver a onMouseOut). Takze celkovo sa na jednom odkaze zmenia 3 obrazky.
No a pri tom Previous a Next ostava aktivny stale posledny obrazok (onClick) a s tymto (onClick) je problem. Ide o odkazy volane do iframe.
Najlepsie asi bude to menu spravit vo flashi, ale myslim ze tam vznikne ten isty problem. No a s flashom som este nerobil. Kuwa, ako to vyriesit.
Toto by bolo mozne. Len neviem si to predstavit v praxi, pretoze aby som bol uplne presny s obrazkami v menu. Este raz upresnujem.audiotrack napísal:možno by sa to dalo timerom v javascripte vyriešiť,
ktorý bude sledovať url a podľa nej zobrazí obrázky. Ale neviem či som ťa správne pochopil
Mam tam script, ktory pri nabehu na obrazkove odkazy, preklopi prvy obrazok na druhy cez (onMouseOver a onMouseOut). Pri kliknuti (onClick) sa zmeni na dalsi obrazok a ten ostava aktivny az do stlacenia dalsieho odkazu v menu (onClick). Aktivne je tiez aj (onMouseOver a onMouseOut). Takze celkovo sa na jednom odkaze zmenia 3 obrazky.
No a pri tom Previous a Next ostava aktivny stale posledny obrazok (onClick) a s tymto (onClick) je problem. Ide o odkazy volane do iframe.
Najlepsie asi bude to menu spravit vo flashi, ale myslim ze tam vznikne ten isty problem. No a s flashom som este nerobil. Kuwa, ako to vyriesit.
-
ThunderBoy
Light Expert