Ok celý víkend som tu nebol a naozaj nemám čas čítať príspevky, ale Tvoj príspevok krupica som si prečítal celý. lolec.
Teraz vážne mojich pár skromných názorov.
1. Ty máš na svoj vek veľmi dobré a vyspelé názory aké som ja v Tvojom veku ani zďaleka nemal, takže si myslím, že by bola veľká škoda, keby Ti tentokrát nepomohli a keby si sa aj napriek nim popálil.
2. Ale vieš ako to je, niekedy sa popáliš aj keď to nečakáš.
3. Ak sa popáliš, tak ver, že ona za to nestojí.
4. Neviem či bol dobrý nápad sa s ňou vyspať, ale ak si to tak cítil, v poriadku. O tomto sa aj tak rozhodne každý sám.
5. Z tvojho príspevku to vyznieva tak, že ona má 15 a už má viacero sexuálnych skúseností. No neviem neviem, asi si neutrafil práve najšťastnejšie obdobie jej puberty a jej dospievania, ale možno to dopadne tak, že keď sa vybúri tak sa to znormalizuje, každopádne nečakaj zázraky od 15 ročnej a ľudia ktorí tu píšu o predsudkoch môžete ma bozať.
6. Ja posudzujem ľudí indivuálne, vôbec som si nemyslel, že krupica má 17 rokov, ale viac. Aj keď viem, že má 17 nič sa tým nezmenilo. Vek je proste vek, má to určitú výpovednú hodnotu. Ja som si tiež myslel v každom veku aký som super vyspelý a že nech ma starší neodsudzujú alebo sa nevyvyšujú ale dnes už viem, že to nebolo vyvyšovanie ale že mi iba chceli odovzdať skúsenosti a rady. Pokorne si to priznávam, aj to, že stále zisťujem, že mám skoro 22 a ešte stále som len na začiatku cesty životom, aj keď už mám nejaký kus za sebou a vždy keď som si začínal byť príliš istý, dostal som facku. Ale vráťme sa k téme.
7. Rada si užíva. Hmm... no naozaj mám pocit, že sa potrebuje vybúriť, veď mladí ľudia sú takí, aj ja som taký bol aj stále taký som. Ale už to viem lepšie ovládať, mám priority. A viem aj niečo obetovať a nežijem len pre dnešok. A viac si vecí si uvedomujem.
8. No ale aby sme jej len nekrivdili, tak som mal pocit, že má záujem, aj že Ťa má rada. Tak neviem, chcelo by to viac iformácií.
9. Ďalší problém je, že v takomto veku sa ťažko hľadá vážny vzťah, a keď sa aj nájde, je otázne ako dlho pretrvá, lebo je to obdobie prudkého vývoja človeka, hlavne psychického. (ale aj fyzického) a preto sa ešte veľakrát zmeníte.
10. Ty sám ju najlepšie poznáš, a keďže Ťa poznám aspoň ako tak, z toho čo píšeš, verím Ti, že vieš zhodnotiť aspoň zhruba aké to má šance. Alebo aká asi je.
11. A najdôležitejší je prístup (o prístupe som mal niekde dobrú prezentáciu, potom ju tu postnem). Ako sa k tomu postavíš, či do toho pôjdeš naplno, alebo jej budeš veriť, alebo či do toho pôjdeš s rezervou a tak budeš brať aj Váš vzťah, necháš nech sa to bude vyvíjať a podľa toho sa zariadiš. Ja by som Ti odporúčal tú rezervu.
Viac zo seba nedostanem momentálne, mám za sebou už mesiac každodenného učenia, dúfam, že som aspoň trochu pomohol. Keď napíšeš viac, alebo sa opýtaš niečo konkrétnejšie, možno budeme múdrejší.
Áno počkal by som si aj na vyjadrenie iných už spomínaných