Ok.. posledný odstavec vynechajme. Záleží od situácie. Vlastne ženy častokrát dokážu meniť to čo hovoria, zo dňa na deň, aj s vyššou frekvenciou, také sú naozaj moje skúsenosti. U mužov som to až tak nepostrehol.
Mne nejde o určovanie o to kto je lepší a kto horší, ber to ako čisté konštatovanie, že takto to vnímam ja, že muži a ženy sú takí akí sú, ale nehovorím, či dobrí či zlí. Teda do určitej miery áno. Myslím si, že je jasné, kedy niečo vyzdvihujem a kedy niečo kritizujem, ale na obidve mám právo. Je to môj nedokonalý názor. Úplne objektívny nebude nikdy.
Hm... no možno sú podceňované, ale muži tiež nie sú preceňovaní, len si zober ako sa hovorí o mužoch, častokrát, a najmä tie mladšie pi*ky. Muži sú prasatá/svine/penisy. Len za to, že ona sa v 15-tich zabuchla do prvého frajera na diskotéke a ten ju iba zneužil, tak potom sa bude istý čas kurv**** a nadávať na mužov. Ale zase to neber ako zovšeobecňovanie to bola konkrétna situácia. My sme takisto podceňovaní, vraj myslíme a ide nám len o jedno.
Od mužov sa zase očákava toho tiež dosť, že budú mať vyšší príjem, že sa postarajú o rodinu. Tiež sa hovorí, že chlap musí byť hentaký a hentaký.
Chlapi nevedia variť, nevedia robiť dve veci naraz, takéto blbosti zase nemám rád ja.
Možno preto ich podľa Teba "podceňujem", pretože čím ďalej tým ma o tom samé viac presvedčujú, ako sa chovajú v niektorých situáciách. Tu nejde o to, že som chlap, vôbec nie, veď koľkokrát som dal za pravdu kamarátke, že chodí s ko*ot, že on spravil chybu a ona bola dobrá. (aj keď chyba je vždy na obidvoch strannách)
Áno viem, že to vyznieva ako podceňovanie, ale pre mňa je to skôr kritika a výzva aby dokázali opak.
Neviem, či by som to nazval podceňovanie, možno skôr nedôvera voči ženám, možno opatrnosť, a nejde ani tak o sklamania, tie boli dávnejšie, keď som bol mladší, takže toto tu vôbec nehrá rolu. Áno takisto mám aj nedôveru voči mužom, ale je to nedôvera v iných veciach. Lebo celkove ľudom neverím. Teda dávam si pozor, komu budem veriť, ale podľa pohlavia nediskriminujem posudzujem to podľa jednotlivca, ale tu sa bavíme o vzťahoch, nie o mojom osobnom živote, preto sa to snažím zovšeobecniť, aby sme došli k nejakým záverom a nie, že každému poradíme, vieš čo, každý je iný, poraď si sám.
Ak budú aktuálne témy aj o problémoch s mužmi, zdrbem aj ich, neboj sa...
Ale celkove sa tu bavíme o vzťahoch, o určitých typoch správania, nie o tom, že ženy nie sú rovnocenné, veď niekde som písal, že ženy nie sú žiadne objekty nášho lovu, ale ľudské bytosti s dušou a srdcom. Majú v sebe veľký potenciál, ktorý často zostáva nevyužitý práve podľa mňa kvôli takýmto veciam. U mužov zase kvôli iným.
Muži a ženy sú si rovnocenní v úplnej miere, lebo ľudia sú si rovnocenní, ale Muži a ženy nie sú rovnakí. Nemýľme si tieto dve veci.
Vieš, táto téma je toho príkladom, že jednoducho keď má krupica problém s babou, tak jasne, že sa zameriam hlavne na ňu, ak on nám povedal všetko potrebné a zaujal správny prístup a postoj, tak sa budem zaboerať viacej ňou. Áno, to čo sa mi nepáčilo som mu povedal.
no som už mŕtvy, idem spať... zajtra to dokončíme... btw. už sme pekne OT, určite nám to zmažú