mam kamosov co mi vkuse nadavaju na to ze HH je totalna pi*ov*** atd... problem je vtom ze oni nemaju potrebu sa tomu vacej venovat lebo im staci to co vidia vtelke a na malych deckach... myslia si ze rap je iba o parties, babach, autach atd.. proste to co vidia vtelke... kebyze sa tomu venuju hlbsie pochopia ze nejde iba o to... ludia sa snazia zo seba nieco dostat, chcu davat rady do zivota atd... na slovensku to moc nevidno ze.. bo rapperi davaju do telky iba party tracky aby zaujali urcitu vrstvu (vacsinou sa jedna o blbe male decka) co si potom kupia albumik a tym podporia hip-hopovu scenu...
mam rad hip-hop... mozno je to hlavne kvoli beatom, ktore su niektore velmi krute/prijemne atd... potom zalezi uz len na danom rapperovi ci ma zaujme svojim podanim, hlasom a textom...
newem jak vy ale mna nic tak nebere jak hip-hop... ziadny iny styl ma nezaujima... obcas ceknem dakeho riska mullera a tak ale to vazne malokedy.. proste hip-hop ma dokaze dat vsetko
Naggie napísal:mam kamosov co mi vkuse nadavaju na to ze HH je totalna pi*ov*** atd... problem je vtom ze oni nemaju potrebu sa tomu vacej venovat lebo im staci to co vidia vtelke a na malych deckach... myslia si ze rap je iba o parties, babach, autach atd.. proste to co vidia vtelke... kebyze sa tomu venuju hlbsie pochopia ze nejde iba o to... ludia sa snazia zo seba nieco dostat, chcu davat rady do zivota atd... na slovensku to moc nevidno ze.. bo rapperi davaju do telky iba party tracky aby zaujali urcitu vrstvu (vacsinou sa jedna o blbe male decka) co si potom kupia albumik a tym podporia hip-hopovu scenu...
mam rad hip-hop... mozno je to hlavne kvoli beatom, ktore su niektore velmi krute/prijemne atd... potom zalezi uz len na danom rapperovi ci ma zaujme svojim podanim, hlasom a textom...
newem jak vy ale mna nic tak nebere jak hip-hop... ziadny iny styl ma nezaujima... obcas ceknem dakeho riska mullera a tak ale to vazne malokedy.. proste hip-hop ma dokaze dat vsetko
Cele je to fajn, ale ma to jeden hacik. Stale tu hovoris iba o nieco, co s hudbou nema vela spolocneho. A to je dovod, preco to vacsina zdravych ludi odsudzuje. Chyba tam ta myslienka, s ktorou bola hudba stvorena a ktorou by mala byt aj nadalej. Mal by to byt relax, a taktiez posolstvo, ktore v sucasnosti chyba nielen hiphopu, ale aj vacsine ostatnych zanrov.
JurijRubanov napísal:Cele je to fajn, ale ma to jeden hacik. Stale tu hovoris iba o nieco, co s hudbou nema vela spolocneho. A to je dovod, preco to vacsina zdravych ludi odsudzuje. Chyba tam ta myslienka, s ktorou bola hudba stvorena a ktorou by mala byt aj nadalej. Mal by to byt relax, a taktiez posolstvo, ktore v sucasnosti chyba nielen hiphopu, ale aj vacsine ostatnych zanrov.
presne tak ... v Rape nieje umenie pochopte to! ...
Strucne, ale vystizne: Nie! Ak ste si vsimli Hip-hop sa strasne rychlo rozsiril na Slovensku. Pamatam si este pred par rokmi nic take nebolo alebo iba v malej miere. No ako to prislo, malo to ludi niecim zaujat, ale u mna sa neprejavil absolutne ziadny zaujem. Tato hudba mi proste nic nedava a slovensky hip-hop uz vobec nie. Ved Rytmus a ini to je iba same k*k** a p**a a po*eb sa a ine hovadiny a take nieco fakt nemusim. Nejde o tie nadavky (ved tie sa objavuju vsade), ale o celkovy dojem a ten je biedny.
ludia... preco neje hip-hop hudba.. rapovat sa da do vsetkeho... su skupiny, ktore nepouzivaju elektroniku, pocitace a tak ale normalne pouzivaju hudobne nastroje a do toho rapuju... z ameriky napr. skupina The Roots a znasich napr. kombinacia MR a Komplot... tak vcom je problem.. ze nespievaju? aaale dajte pokoj...
hip-hop prinasa relax... su piesne kde pri prijemnom beatiku sa da velmi dobre relaxovat... su aj party tracky, ktore sa hraju hadam vkazdych kluboch a dobre sa na ne tancuje... su tracky s poriadnymi beatmi z ktorych idu zimomriavky atd...
a hip-hop to neje iba hudba... to je styl zivota...
do hip-hopu patri breakdance, dj-ing, beatbox, grafity atd... tak co trepete ze tu nie je ziadne umenie... jak vravim a ide len o to.. ze sa neviznate bo o hip-hop sa nezaujimate...
newem co to je svami ludia... kazdy iba na nas pi*uje... mate pocit ze pocuvate dokonalu hudbu abo co a ostatne co nepocuvate je pi*ov***... mne sa tez nejake styly nelubia... ale nikde nic nevykrikujem bo viem ze o tom nic neviem bo nemam zaujem sa o to zaujimat... zamyslite sa prosiim a dajte uz nam a hip-hopu pokoj!!!!!
peace
Naggie napísal:ludia... preco neje hip-hop hudba.. rapovat sa da do vsetkeho... su skupiny, ktore nepouzivaju elektroniku, pocitace a tak ale normalne pouzivaju hudobne nastroje a do toho rapuju... z ameriky napr. skupina The Roots a znasich napr. kombinacia MR a Komplot... tak vcom je problem.. ze nespievaju? aaale dajte pokoj...
hip-hop prinasa relax... su piesne kde pri prijemnom beatiku sa da velmi dobre relaxovat... su aj party tracky, ktore sa hraju hadam vkazdych kluboch a dobre sa na ne tancuje... su tracky s poriadnymi beatmi z ktorych idu zimomriavky atd...
a hip-hop to neje iba hudba... to je styl zivota...
do hip-hopu patri breakdance, dj-ing, beatbox, grafity atd... tak co trepete ze tu nie je ziadne umenie... jak vravim a ide len o to.. ze sa neviznate bo o hip-hop sa nezaujimate...
newem co to je svami ludia... kazdy iba na nas pi*uje... mate pocit ze pocuvate dokonalu hudbu abo co a ostatne co nepocuvate je pi*ov***... mne sa tez nejake styly nelubia... ale nikde nic nevykrikujem bo viem ze o tom nic neviem bo nemam zaujem sa o to zaujimat... zamyslite sa prosiim a dajte uz nam a hip-hopu pokoj!!!!!
peace
Suhlasim povacsine s tebou a uz je mi zle z ludi ktory si myslia ze Hiphop je hudba ... kua hiphop je styl a rap je "hudba".
A mas fajn nazory na tuto vec az na ten spev ktoremu neprikladas velku vahu ... to je zas u mna naopak, ja spev neozeliem ...
Naggie napísal:newem co to je svami ludia... kazdy iba na nas pi*uje... mate pocit ze pocuvate dokonalu hudbu abo co a ostatne co nepocuvate je pi*ov***... mne sa tez nejake styly nelubia... ale nikde nic nevykrikujem bo viem ze o tom nic neviem bo nemam zaujem sa o to zaujimat... zamyslite sa prosiim a dajte uz nam a hip-hopu pokoj!!!!!
peace
O tomto som hovoril. Ľudia ako vy sa nevedia vyjadriť na úrovni. A VY chcete diktovať životný štýl. Vďaka za diskusiu, nie je tu o čom...
Naggie napísal:a hip-hop to neje iba hudba... to je styl zivota...
a hip-hop to neje hudba... to je iba styl zivota...
takto to vidim ja
btw este stale som nepochopil co je to ten "beat" neviem mozno som staromodny ale
Naggie napísal: pri prijemnom beatiku sa da velmi dobre relaxovat... su tracky s poriadnymi beatmi z ktorych idu zimomriavky atd...
eh "beat" robi tu pesnicku? to ako nejaky novy computer@tuc-tuc zvuk tvori nejaku "hudbu" ?
fakt tomu nechapem tymto vasim pojmom ani tie "podmazy" mi do hlavy nejdu
Digital6 napísal:no podmaz a beat je skoro to iste......inak sa to este povie instrumental
..::PEaCe::..
no to si mi to teda vysvetlil
instrumental a toto? ked chcete aby sme len nekidali o HH tak nas s nim oboznamte prezentujte ho tak aby sme ho dokazali pochopit ukazte nam dobre stranky a nie tie zle ktore nam ukazuje verejnost/okolie
Nj beat = uder ako je pisane nado mnou. Podmaz to nieje, to je hudba do ktorej sa spieva Beat urcuje tempo, v hh pesnickach je v popredi a celkovo udava vacsinou akym stylom sa bude cela pesnicka niest. Ci bude pomala - smutna, romanticka, alebo rychla - party song, burcujuca ...
Vigor napísal:Hmm, cize zjednodusene pre rockerov by sme mohli povedat, ze to ma asi taku funkciu ako bicie nastroje? Proste drzat a nahadzovat tempo piesne?
Asi tak. Aj v hip hope su pouzite bicie, niekedy z live kapely, vacsinou skor ale z dosky ... Vacsinou ani nieje jasne, ako bol onen zvuk nahrany, nez sa dostal na platnu ...
NEchcem Spamovat ale Velmi sa mi pacia myslienky uzivatela Dawo...
NEbudem tu snad pisat to iste co on...Vyjadril to velmi pekne za nas za vsetkych...Este raz dik
Vigor napísal:Hmm, cize zjednodusene pre rockerov by sme mohli povedat, ze to ma asi taku funkciu ako bicie nastroje? Proste drzat a nahadzovat tempo piesne?
NO ani nie... pre Rock su bicie hlavne rytmom a hlavnu myslienku, charakter podavaju len okrajovo, kdez to v Rape su beaty hlavne.. udavaju aj tempo aj charakter pesnicky. Bez beatov by to bola este vacsia hudobna suchota. (to si uz neviem predstavit...)