Reli.c napísal:Som som

. Fakt si myslíte že to nejak ovplyvní nehodovosť na pozemných komunikáciach?! Som zvedavý na porovnávacie štatistiky koncom roka.

.
dawo napísal:myslite ze to je velky rozdiel, ked auto pocas letneho, slnecneho dna svieti alebo nie ??? podla mna to v tomto pripade osoh nema...
inak ok

Obom môžem povedať z vlastnej skúsenosti, že to má význam
-Stalo sa to asi pred dvoma rokmi, keď sme si takto s našou bielou felíciou mierili do Košíc cez juh slovenska. Boli sme už pár kilometrov za soroškou, keď nás obiehalo akési osobné auto. V tom sa nečakane pred nami "zjavil"
strieborný peugeot 206!!! Bola to viacmenej rovina, resp. mierny kopec a so zvdihnutou rukou môžem odprisahnuť, že som ho ja, ani moja mama (ktorá dosť stresuje v aute) ani otec za volantom a zrejme ani šofér predbiehajúceho nevidel. Doslova splynul s tou rozpálenou vozovkou. Našťastie sa to teda skončilo dobre, vozidlo, ktoré nás predbiehalo sa zaradilo (značku nepamatam, farba modrá) za nás a predbehlo neskor.
-Dovtedy som si myslel, že to je blbosť, však auto predsa vidíš, ale naozaj tie zapnuté svetlá robia svoje. Takže som za a také argumenty, že to zvyšuje spotrebu podľa mňa neobstoja, ušetriť sa dá napr. na dodržiavaní rýchlosti, včasnom preraďovaní a nie na bezpečnosti seba i okolia.