širokouhlý LCD
širokouhlý LCD
Chcem si kupit širokouhlý LCD ale veľa hier nemá podboru širokouhlého rozlíšenia, tak sa chcem spýtať ci sa to dá prepínať na LCD aby boli čierne okraje a obraz 4:3 alebo ako je to s tým? Pretože nechcem mať roztiahnutú hru. dik
nenapisal si aku uhlopriecku.
Su monitory ktore podporuju 1:1 tj, vedia zobrazit obraz v nativnom rozliseni (pixel na bod), ale co som pozeral tak je to vacsinou u tych ozaj drahych modelov.
Tiez zrovna nieco podobne hladam a nakoniec som si vybral 21" Samsung 215TW, ktory ma podporu prepnutia na 4:3 a tiez ma podla vsetkeho slusnu interpolaciu. O farebnom podani obrazu a pod, nema cenu sa zmienovat
Myslim ze presne tento isty panel pouzivaju podstatne drahsie monitory Eizo (akurat tie maju kvalitnejsiu elektroniku). U tohto modelu mi chyba prave moznost 1:1, ale vraj u nvidia kariet sa to da zapnut (vraj)
Su monitory ktore podporuju 1:1 tj, vedia zobrazit obraz v nativnom rozliseni (pixel na bod), ale co som pozeral tak je to vacsinou u tych ozaj drahych modelov.
Tiez zrovna nieco podobne hladam a nakoniec som si vybral 21" Samsung 215TW, ktory ma podporu prepnutia na 4:3 a tiez ma podla vsetkeho slusnu interpolaciu. O farebnom podani obrazu a pod, nema cenu sa zmienovat
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Cca 15000 Kč sa my zda trochu drahe, Samsungy su kvalitne monitory a maju aj ine typy kt. sa my zdaju byt zaujmavejsie, skuste pozret tu:
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... showtype=1
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... showtype=1
Re: širokouhlý LCD
ktora hra sa neda nastavit, aby bezala widescreen? jedna z 1000. Za druhe, drivre od nvidia aj ati podporuju nastavenie rozlisenia 4:3 s tym, ze zvysne pixely po stranach nebudu fungovat. Takze je zbytocne podla toho vyberat monitor. Ad posledny tip, ten je ok, s-pva panel naozaj poznat.peter1986 napísal:Chcem si kupit širokouhlý LCD ale veľa hier nemá podboru širokouhlého rozlíšenia, tak sa chcem spýtať ci sa to dá prepínať na LCD aby boli čierne okraje a obraz 4:3 alebo ako je to s tým? Pretože nechcem mať roztiahnutú hru. dik
Re: aa
musis mat zapnute to nove "control center" alebo ako sa to vola(90.xx drivre a vyssie tusim, mozno, neviem presne) a potom "obrazovka" - "zmena atributov rozlisenia" - "zmeny mierky plochej obrazovky" - "pouzit nvidia mierku s pevnym pomerom stran" a tam zadas vlastne 4:3 rozlisenie.peter1986 napísal:A kde sa dá nastaviť ten režim 4:3 v ovládačoch? mam nvidiu geforce. dik
ulozis to ako profil a nastavis si klavesovu skratku na prepnutie, potom je otazka 1sekundy ked ides nieco hrat.
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ja mam http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8378765 tento asi dva emsiace a som s nim spokojny a setky hry co hravam podporuju wide rozlisenie.....a ked som skusal dat rozlisenie pre 4:3 tak to bolo trochu roztiahnute ale nie az tak ze by som sa na to nemohol pozerat 
no uz mi konecne dosiel ten Samsung 215TW ... zatial som ho skusal len vo worku kde mam integrac nepodporujuci WIDE a len analog - ale odskusal som si kvoli chybnym pixelom.. no a... interpolacia obrazu priam ukazkova, moznost prepnutia do 4:3 priamo v OSD .. no proste parada 
... btw prispevok nado mnou - ak mas na monitore prepnuty obraz do 4:3, tak sa ti praveze nema co roztahovat.. takze zrejme si mal namysli beh hry vo formate 4:3 ma monitore s formatom 16:10
.. jo a ani jeden vadny pixel takze sa moc moc tesim az ho zapojim doma
... btw prispevok nado mnou - ak mas na monitore prepnuty obraz do 4:3, tak sa ti praveze nema co roztahovat.. takze zrejme si mal namysli beh hry vo formate 4:3 ma monitore s formatom 16:10
.. jo a ani jeden vadny pixel takze sa moc moc tesim az ho zapojim doma
enter00 ty vyzeras byt v tomto zdatnejsi, niezeby to pre mna bola nejaka nutnost prepnut si mierku, ale serie ma ked nieco nejde jak ma 
ked si v nvidia control panel zvolim zmenu mierky - nech si dam akokolvek a dam pouzit zmeny, tak sa nic neudeje, vlastne mam stale vybratu prvu moznost ked si control panel zapnem znova. Ovladace som preinstaloval ale toto robi vkuse problem. Nie je ale vylucene ze je to vada len pri tychto ovladacoch pre G80. Nestretol si sa s tym nahodou?
ked si v nvidia control panel zvolim zmenu mierky - nech si dam akokolvek a dam pouzit zmeny, tak sa nic neudeje, vlastne mam stale vybratu prvu moznost ked si control panel zapnem znova. Ovladace som preinstaloval ale toto robi vkuse problem. Nie je ale vylucene ze je to vada len pri tychto ovladacoch pre G80. Nestretol si sa s tym nahodou?