širokouhlý LCD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
peter1986
Novice
Novice

širokouhlý LCD

Príspevok od používateľa peter1986 »

Chcem si kupit širokouhlý LCD ale veľa hier nemá podboru širokouhlého rozlíšenia, tak sa chcem spýtať ci sa to dá prepínať na LCD aby boli čierne okraje a obraz 4:3 alebo ako je to s tým? Pretože nechcem mať roztiahnutú hru. dik
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

nenapisal si aku uhlopriecku.

Su monitory ktore podporuju 1:1 tj, vedia zobrazit obraz v nativnom rozliseni (pixel na bod), ale co som pozeral tak je to vacsinou u tych ozaj drahych modelov.

Tiez zrovna nieco podobne hladam a nakoniec som si vybral 21" Samsung 215TW, ktory ma podporu prepnutia na 4:3 a tiez ma podla vsetkeho slusnu interpolaciu. O farebnom podani obrazu a pod, nema cenu sa zmienovat :) Myslim ze presne tento isty panel pouzivaju podstatne drahsie monitory Eizo (akurat tie maju kvalitnejsiu elektroniku). U tohto modelu mi chyba prave moznost 1:1, ale vraj u nvidia kariet sa to da zapnut (vraj)
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Cca 15000 Kč sa my zda trochu drahe, Samsungy su kvalitne monitory a maju aj ine typy kt. sa my zdaju byt zaujmavejsie, skuste pozret tu:
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... showtype=1
KoCi
Darca
Darca

jemu islo o podporu zobrazovania obrazu 4:3 :) nehovorim ze tamtie modely to nemaju, avsak neviem o nich..

Navyse tento samsung ma typ panela S-PVA, co patri dneska k tomu najlepsiemu co sa da pre multimedia zohnat ;)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: širokouhlý LCD

Príspevok od používateľa enter00 »

peter1986 napísal:Chcem si kupit širokouhlý LCD ale veľa hier nemá podboru širokouhlého rozlíšenia, tak sa chcem spýtať ci sa to dá prepínať na LCD aby boli čierne okraje a obraz 4:3 alebo ako je to s tým? Pretože nechcem mať roztiahnutú hru. dik
ktora hra sa neda nastavit, aby bezala widescreen? jedna z 1000. Za druhe, drivre od nvidia aj ati podporuju nastavenie rozlisenia 4:3 s tym, ze zvysne pixely po stranach nebudu fungovat. Takze je zbytocne podla toho vyberat monitor. Ad posledny tip, ten je ok, s-pva panel naozaj poznat.
peter1986
Novice
Novice

aa

Príspevok od používateľa peter1986 »

A kde sa dá nastaviť ten režim 4:3 v ovládačoch? mam nvidiu geforce. dik
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: aa

peter1986 napísal:A kde sa dá nastaviť ten režim 4:3 v ovládačoch? mam nvidiu geforce. dik
musis mat zapnute to nove "control center" alebo ako sa to vola(90.xx drivre a vyssie tusim, mozno, neviem presne) a potom "obrazovka" - "zmena atributov rozlisenia" - "zmeny mierky plochej obrazovky" - "pouzit nvidia mierku s pevnym pomerom stran" a tam zadas vlastne 4:3 rozlisenie.
ulozis to ako profil a nastavis si klavesovu skratku na prepnutie, potom je otazka 1sekundy ked ides nieco hrat.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ja mam http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8378765 tento asi dva emsiace a som s nim spokojny a setky hry co hravam podporuju wide rozlisenie.....a ked som skusal dat rozlisenie pre 4:3 tak to bolo trochu roztiahnute ale nie az tak ze by som sa na to nemohol pozerat :)
KoCi
Darca
Darca

no uz mi konecne dosiel ten Samsung 215TW ... zatial som ho skusal len vo worku kde mam integrac nepodporujuci WIDE a len analog - ale odskusal som si kvoli chybnym pixelom.. no a... interpolacia obrazu priam ukazkova, moznost prepnutia do 4:3 priamo v OSD .. no proste parada :)

... btw prispevok nado mnou - ak mas na monitore prepnuty obraz do 4:3, tak sa ti praveze nema co roztahovat.. takze zrejme si mal namysli beh hry vo formate 4:3 ma monitore s formatom 16:10 ;)

.. jo a ani jeden vadny pixel takze sa moc moc tesim az ho zapojim doma :)
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

KoCi napísal: . takze zrejme si mal namysli beh hry vo formate 4:3 ma monitore s formatom 16:10 ;)
tak niak to bolo myslene :)
KoCi
Darca
Darca

enter00 ty vyzeras byt v tomto zdatnejsi, niezeby to pre mna bola nejaka nutnost prepnut si mierku, ale serie ma ked nieco nejde jak ma :(

ked si v nvidia control panel zvolim zmenu mierky - nech si dam akokolvek a dam pouzit zmeny, tak sa nic neudeje, vlastne mam stale vybratu prvu moznost ked si control panel zapnem znova. Ovladace som preinstaloval ale toto robi vkuse problem. Nie je ale vylucene ze je to vada len pri tychto ovladacoch pre G80. Nestretol si sa s tym nahodou? :)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

hm, ja som to skusal len na notebooku(wide) kvoli jednej specifickej starej aplikacii, tam to islo v poriadku presne tym postupom ako som napisal. mozno ako pises je to problem modernej karty, nejaky bug alebo len smola v kombinacii, vo windowse sa nesmies divit:)
Napísať odpoveď