HDD - 400/500Gb, 2kusy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

HDD - 400/500Gb, 2kusy

Príspevok od používateľa enter00 »

planujem kupu minimalne jedneho, ale na 90 percent dvoch kusov hdd. SATA II, 400 alebo lepsie 500gb, 16mb cache, 7200rpm, dolezita je pre mna hlucnost a zahrievanie sa. vykon je druhorady, budu sluzit ako storage disky takze v pohode. neplanujem zapojit do raid. (ako systemove pojdu 2x250gb do raid stripping - mozete poradit aj toto :)).
zaujimaju ma hlavne skusenosti, kuknut si ich na homepage viem.
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jeremi »

ja mam velmi dobru skusenost s hdd Hitachi su to jedny s najtiksich diskov v porovnani s Seagatom a WD ine som neskusal
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

O tom, ze Hitachi su tiche disky som pocul uz pred par rokmi, ale ja by som volil jedine WD. Pre Raid by bol najlepsi Raptor, ale ten je dost drahy a tak najlepsia volba podla tvojich predstav bude asi model YS. Je tam predlzena zaruka na 5 rokov + podla popisu je urceny pre Raid, ale neviem cim sa vobec odlisuje od inej serie, no v testoch dopadol YS najlepsie. Storage disky by som volil tiez WD, aj ked mozno by sa dalo uvazovat o Seagate, no tie su podstatne hlucnejsie ako WD.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

http://www.wdc.com/en/products/products ... anguage=en

takze nieco taketo? tiez som nanho pozeral, vyjde do 6tisic.
zatial hlavne riesim toto, system bezi dobre, teda tie dva systemove este vydrzia, viac ma trapi kapacita. a 12tisic predsa len nie je malo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Presne nieco take. Aj tak nemas pri 500GB diskoch na vyber, bud vezmes WD alebo Seagate. Ja by som siel rozhodne len do WDcka, je tichsie a o trosku lacnejsie. Ten model YS by bol najlepsi, ale mas tam na vyber este KS a AAKS, no tie su mozno o dvesto korun lacnejsie.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

to ano, setrit par korun nebudem.
nikto iny nerobi velke disky? resp kopec sprav v aktualitach na roznych weboch citam, ze 750gb disk a pod.
500gb mne vyslo ako idealna kapacita dnes, ma to naformatovanych okolo 470gb, teda 30HD filmov, na druhom prakticky vsetky serialy a mp3.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

750GB mas od Seagate ale cena je tusim cez 12 tisic, takze ak na to mas, tak kludne, ale urcite su lacnejsie 2x 500GB disky. Este mas moznost vziat pole, ktore pripojis do firewire, cena za 2TB je 1000 dolarov (taka mala skatulka, rozmer asi ako krabicka s 10 CD).
marsman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marsman »

no ja tiez chcem kupit disk cca 500 gigovy take nieco ako ty - ale ked som sa pozrel na cenu tak napr - sa mi oplati kupit 2x 320 a este usetrim oproti 500 cca 100 sk a mam 120 giga naviac
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

to hojko - to nie, peniaze viem vyuzit aj ucelnejsie:) uvidim, mozno sa do mesiaca kedy to ideme objednavat nieco nove ukaze.

marsman - hm, cenovo a kapacitou mozno, ale bude vacsi hluk a nemam sata konektorov na rozdavanie:) 2x500 je uz iny pripad, kapacita dostatocna aj na rok dopredu a v podstate maximum co sa v rozumnej cene da kupit.
Napísať odpoveď