Preco foti K610i tak strasne nekvalitne fotky?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
bukelo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Preco foti K610i tak strasne nekvalitne fotky?

Príspevok od používateľa bukelo »

Mam SE K610i a zistil som ze pri slabsich svetelnych podmienkach to foti strasne skarede fotky (to jest strasne zrno - cerveno zelene male bodky) napr v miestosti, pri umelom osvetleni (aj ked sa nastavi ze ziarovkove svetlo, alebo ine...stale to iste, nic nepomaha).
Jedine co sa stym da este ako tak fotit je von, ale musi svietit slnko a byt bezoblacno, len vtedy sa na tie fotky da pozret aj v PC. Neviem, ale radsej mohli spravit nieco s tym aby sa dalo fotit aj za menej priazniveho pocasia, a nie tam davat 2 megapixle.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

blbe je ze ten telefon nema autofocus ani blesk, takze musis mat vzdy dost dobre osvetlenie, okrem toho sa treba pohrat s vyvazenim bielej, treba vyskusat kazdy rezim
a v ziadom pripade nepouzivat digitalny zoom, to vyslednu fotku uz totalne znici
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

pocuj vsetko bude chce to cas ak mas k610i s cid 49 tak si stiahni cez seus novy firmware a tam je trosku osetrena ta kvalita fotiek zaruku nestracas ale stracas moznost uprav telefonu
Hippiek
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hippiek »

aj ja mam SE k610i a som bol zozaciatku zhrozeny kvalitou fotiek, ale potom ked si pozries exif tak vidis ze ked ma malo svetla tak nastavi ISO na 800 a vzhladom na shitny snimac a optiku je iso 800 strasne vela.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

tak ja mam K750i a ten ma autofocus a ked nemas dobre svetlo ta mozes si aj prisvetlit ta ti nic nepomoze... jednoducho vonku robi nadherne fotky, porovnatelne s digitalom, ale v miestnosti nie... :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pred par dnami som porovnaval foto z mojho K610i a kamaratovej Nokie, uz neviem co to bolo a je to dost vidiet. Ale myslim, ze s tym nic nespravis, jedine ak budes fotit za dobreho svetla. Uz dost, ze tak maly fotacik, ktory je v telefone dokaze robit snimky, ale aby ich robil aj za menej svetla, tak to este nejaky ten rok potrva. Napokon ISO 1600 nemaju ani lepsie fotaky, ktore stoja 15 tisic.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

celkovo ziadny fotak v mobile (ani 3mpix s autofocusom) nefotia tak, ako by si clovek predstavoval... treba vzdy mysliet, ze je to telefon a prisposobit tomu v ramci moznosti scenu.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

tak to sa mýýýýliš videl si fotky s n73 alebo n95 tak to by si mal vidieť čo je fotka k610i je hrozný telefón hm kamoš mal w810i inak skoro to isté ako k 750i a fotky boli velmi pekné a s k800i čo má teraz sú tiež pekné len treba vedieť s tým robiť. Mne osobne sa páčie fotky s n73 na to nemá zatial nič hm a to sa teším na fotky s n95 tam je 5 mpix a to už bude niečo. žiadny telefon nefití dobré fotky ak nemá autofocus. Jak máš autofocus a nehýbeš moc s telefonom tak sú fotky až primoc pekné a a k sa pohráš ešte aj s tým neviem akosa to volá tie somarinky čo sú tam tak je to moc dobré :D
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa low-rider »

k610i ma zle fotky ??? to ste nevideli fotky z nokie 6280
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Matej18 napísal:n95 tam je 5 mpix a to už bude niečo.
bullshit pokial nebude poriadna optika tak to moze mat aj 10Mpix a fotky budu onicom. Silne pochybujem, ze s takou malou cockou to niekedy bude dobre. Ale zase na druhej strane na momentky to staci. Na nejake party to je pohodka.
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

co som videl fotky na mobilmania tak zrovna bulshit to nebol... Som zvedavy na 5mpx mobil od SE
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

will.i.am napísal:tak ja mam K750i a ten ma autofocus a ked nemas dobre svetlo ta mozes si aj prisvetlit ta ti nic nepomoze... jednoducho vonku robi nadherne fotky, porovnatelne s digitalom, ale v miestnosti nie... :?
PRAVEZE robi dobre...pretoze ked sfotis s prisvetlenim tak nevidno az tak nadherne ale vidno dobre,zato ked svotis s K800i s bleskom tak to vyzera takto svotis si kamosa s bleskom a vidno iba jeho je cely biely..a v pozadi tma. Ked sfotis s k750-tkou tak vidno normalne aj kamosa aj pozadie. Ver mi mam pri sebe obidva telefony.
ale je pravda,ze ked sfotim s bleskom cisto v tme tak vidno super. :wink:
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

hornblower napísal:bullshit pokial nebude poriadna optika tak to moze mat aj 10Mpix a fotky budu onicom. Silne pochybujem, ze s takou malou cockou to niekedy bude dobre. Ale zase na druhej strane na momentky to staci. Na nejake party to je pohodka.
optika je podla fotiek minimalne tak welka ako k800 & navyse znackova,carl zeiss vario tessar...to hovori o vsetkom,akurat to doyeb@ali s tym ze tam neni xenon
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

fotky z mobilu budu vzdy na <> odporucam tento clanok spolu s diskusiou
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Matej18 napísal:tak to sa mýýýýliš videl si fotky s n73 alebo n95 tak to by si mal vidieť čo je fotka
ano, videl, pouzival som n73 tyzden.
nehovorim, ze na momentky, ked nie je fotak poruke a pod to nestaci, sam fotak v mobile hodne vyuzivam, ale stale treba mat na pamati, ze velke ocakavania vedu k velkym sklamaniam.
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

presne tak....mali by si uvedomit ze tych mpx je uz dost a mali by sa zamyslat nad poriadnou optikou...cest vinimkaam(N93i)
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

TAk ja mam w810i a foti na dve veci na hovno a nanic ale co ma oco k800i tak ten sa da porovnavat s takim lacnim digifotakom ale k tej k610i ta ma biedni fotoaparat mihli tam aspon dat autofocus
vvert
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

KXX

Príspevok od používateľa vvert »

tak napriklad co som videl na zivo a porovnaval fotky v PC tak SE k510 nastavene 1,3 Mpix je fotka horsia ako na K610 nastevene na 1 Mpix , doplnam ze kvalita pri oboch fonoch bola nastavena na "vysoka" a dokonca co som si vsimol tak 1,3 Mpix fotky z K510 boli take velke v kb, ako na 2 Mpix K610 fotke,takze je to aj horsie :)
bukelo
Medium Star
Medium Star

Re: KXX

Príspevok od používateľa bukelo »

Foto na k610
Prílohy
Foto SE K610i
Foto SE K610i
Liska.jpg (228.41 KiB) 1027 zobrazení
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

low-rider napísal:optika je podla fotiek minimalne tak welka ako k800 & navyse znackova,carl zeiss vario tessar...to hovori o vsetkom,akurat to doyeb@ali s tym ze tam neni xenon
tento carl zeiss je optika do mobilu a nemozes porovnavat s optikov v skutocnom fotaku. Tak alebo ona je to nic moc. Uz to pochopte.
Napísať odpoveď