INTERNET CEZ DVE SIETOVKY(ZATUHNE CI DVOJNASOBNA RYCHLOST)??

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

INTERNET CEZ DVE SIETOVKY(ZATUHNE CI DVOJNASOBNA RYCHLOST)??

Príspevok od používateľa spider-wifi »

Zdravim mam wifi APcko s dvomi portami. Jeden mam pripojeny na jednom PC a druhy na druhom PC(kazdy ma inu IP adresu a kazdy ma nezavislu rychlost 256kb/s). Moja otazka je keby som dal do PC dve sietovky a pripojil ich obe na APcko cez dva kable ci by sa ZDVOJNASOBILA RYCHLOST alebo nie!!!!!!!!!!!!! dik za kazdu odpoved 8)
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

ozaj to pod LINUXOM ide ale neviem ako to ide pod WINXP, ci to treba nadstavit alebo to nepojde
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A ako by si v systeme nastavil, ze chces na surfovanie pouzivat sietovku A a pre tahanie sietovku B, respektive ako by si dokazal spojit rychlost linky A+B??? Podla mna asi tazko.
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

a nedalo by sa v nejakom prehliadaci(Mozila, Opera...) nastavit aby pouzival sietovku A a dalsi prehladac sietovku B????
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

a na co sluzi vo windowseXP moznost ze PREMOSTENIE SPOJENIA??
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

spider-wifi napísal:a na co sluzi vo windowseXP moznost ze PREMOSTENIE SPOJENIA??
Aby si mohol pouzivat PC ako router, tzn. ze mas k nemu pripojeny modem/adsl modem/wifi/akykolvek iny sposob pripojenia k internetu a tento mozes dalej zdielat ostatnym uzivatelom.
spider-wifi napísal:a nedalo by sa v nejakom prehliadaci(Mozila, Opera...) nastavit aby pouzival sietovku A a dalsi prehladac sietovku B????
Prehliadac takuto moznost zrejme nepodporuje, ale niektore sietove programy ano (vela ich ale nebude). Vacsina pouziva default branu v systeme a ta je vzdy iba jedna ;-)

Na to aby si mohol pouzivat dve sietovky by si potreboval velmi dobre napisany program, ktory by dokazal posielat polovicu paketov na jednu sietovku a druhu polovicu na druhu sietovku a nasledne si ich spatne poskladat. V normalnom pripade sa vsetky data hrnu na jednu sietovku (ak sa da nastavit v programe). Toto vsetko sa tyka WAN pripojenia. V lokalnej sieti nie je problem prepojit dva cisco switche/router, dvomi kabelmi (etherchannel) a ziskat napr 200mbit pripojenie.

PS. nauc sa pouzivat tlacitko Obrázok
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

a viete o nejakom programe, kt to dokaze???(ci mam od toho napadu upustit)
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

este mi na napadlo: kedy som kupil SWICH a do neho by som pripojil oba porty a do PC uz len jeden
Prílohy
1.GIF
(2.77 KiB) 302 stiahnutí
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

To by nepomohlo. V počítači môžeš mať (normálne) nastavenú iba jednu bránu (teda jedno internetové pripojenie).

// chrono: Tým netvrdím, že to nie je možné. Napr. Linuxové riešenie Routing for multiple uplinks/providers. Ale vôbec netúším, ako by sa to dalo urobiť vo Windowse (jediné čo mi napadá, je urobiť Linuxový router)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

spider-wifi napísal:este mi na napadlo: kedy som kupil SWICH a do neho by som pripojil oba porty a do PC uz len jeden
Ak by si to spravil ako to mas nakreslene, vysledok by bol identicky s riesenim, ze z AP do switchu pojde iba jedna linka. Cize stale len 256kB.
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

a keby som to pripojil cez daky linuxovy router?
chrono
VIP
VIP

spider-wifi napísal:a keby som to pripojil cez daky linuxovy router?
V ňom by sa to dalo nastaviť (pozri ten Linuxový návod)
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

no dik za navod chrono ale to neviem ci by som vedel v linuxe nakomfigurovatt :(
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

multihoming sa da lahsie robit na linuxe, ale podla mna by to nemal byt az taky problem spravit ani s napr. kerio winroute firewall, tam som tiez videl multihoming, ak je to teda ten v spravnom zmysle slova. nikdy som to cezen nerobil (nemal som potrebu), ale predvcerom som bol na certifikacii keriackych produktov a tam sa to riesilo v troska inych suvislostiach, ale proste tam multihoming je :D len sa dost obavam, ze to nebude ten multihoming, ktory poznam ja ... (2x NIC a spojenie oboch pasiem ...)
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

V tomto pripade ani tak nejde o dve sietovky, ale o dve IP adresy na strane klienta, na ktore je smerovany urcity datovy tok. Pokial by chcel vyuzivat obe pripojenia simultanne, musel by mat na strane PC nakonfigurovane obe IP adresy (aliasy) a zabezpecit, ze niektore poziadavky idu von cez jednu adresu a ine zas cez druhu. Najblizsie k tomuto je asi naozaj ten "multihoming", ktory uz bol spomenuty vyssie, ale nie je je to ani multihoming, lebo sa nejedna o dvoch ISP.

Neviem okamzite povedat, ci je v Linux-e mozne rozhadzovanie poziadaviek na dve rozne zdrojove IP adresy.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Robert napísal:Neviem okamzite povedat, ci je v Linux-e mozne rozhadzovanie poziadaviek na dve rozne zdrojove IP adresy.
Toto musi mat osetrene priamo software. Softwarovo nie je problem rozlozit poziadavku na "dve fronty" paketov, kde kazda bude mat jednu SRC adresu a pri splneni poziadavku ich nasledne spojit.
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

s toho co ste tu popisali mam chapat akoze to mozno ide aj pod windosom XP? a nieje to rozumnejsie cez ten linuxovy router? 8)
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

tak teda kt vychodisko mam zvolit kupit linuxovy router alebo to vo windowseXP nejako nastavit? 8)
chrono
VIP
VIP

Robert napísal:Neviem okamzite povedat, ci je v Linux-e mozne rozhadzovanie poziadaviek na dve rozne zdrojove IP adresy.
Je to možné a volá sa to Load balancing.
spider-wifi napísal:tak teda kt vychodisko mam zvolit kupit linuxovy router alebo to vo windowseXP nejako nastavit? 8)
Ja by som asi zvolil Linuxový router.
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

no tak ked zvolim ten router, tak kt si mam kupit aby nebol zase pridravy moze vyhovovat tento? alebo doporucte
http://www.alza.sk/edimax-br-6104k-rout ... d44703.htm
Napísať odpoveď