INTERNET CEZ DVE SIETOVKY(ZATUHNE CI DVOJNASOBNA RYCHLOST)??
-
spider-wifi
Light Expert
INTERNET CEZ DVE SIETOVKY(ZATUHNE CI DVOJNASOBNA RYCHLOST)??
Zdravim mam wifi APcko s dvomi portami. Jeden mam pripojeny na jednom PC a druhy na druhom PC(kazdy ma inu IP adresu a kazdy ma nezavislu rychlost 256kb/s). Moja otazka je keby som dal do PC dve sietovky a pripojil ich obe na APcko cez dva kable ci by sa ZDVOJNASOBILA RYCHLOST alebo nie!!!!!!!!!!!!! dik za kazdu odpoved 
-
spider-wifi
Light Expert
-
spider-wifi
Light Expert
-
spider-wifi
Light Expert
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Aby si mohol pouzivat PC ako router, tzn. ze mas k nemu pripojeny modem/adsl modem/wifi/akykolvek iny sposob pripojenia k internetu a tento mozes dalej zdielat ostatnym uzivatelom.spider-wifi napísal:a na co sluzi vo windowseXP moznost ze PREMOSTENIE SPOJENIA??
Prehliadac takuto moznost zrejme nepodporuje, ale niektore sietove programy ano (vela ich ale nebude). Vacsina pouziva default branu v systeme a ta je vzdy iba jednaspider-wifi napísal:a nedalo by sa v nejakom prehliadaci(Mozila, Opera...) nastavit aby pouzival sietovku A a dalsi prehladac sietovku B????
Na to aby si mohol pouzivat dve sietovky by si potreboval velmi dobre napisany program, ktory by dokazal posielat polovicu paketov na jednu sietovku a druhu polovicu na druhu sietovku a nasledne si ich spatne poskladat. V normalnom pripade sa vsetky data hrnu na jednu sietovku (ak sa da nastavit v programe). Toto vsetko sa tyka WAN pripojenia. V lokalnej sieti nie je problem prepojit dva cisco switche/router, dvomi kabelmi (etherchannel) a ziskat napr 200mbit pripojenie.
PS. nauc sa pouzivat tlacitko
-
spider-wifi
Light Expert
-
spider-wifi
Light Expert
este mi na napadlo: kedy som kupil SWICH a do neho by som pripojil oba porty a do PC uz len jeden
- Prílohy
-
- 1.GIF
- (2.77 KiB) 302 stiahnutí
To by nepomohlo. V počítači môžeš mať (normálne) nastavenú iba jednu bránu (teda jedno internetové pripojenie).
// chrono: Tým netvrdím, že to nie je možné. Napr. Linuxové riešenie Routing for multiple uplinks/providers. Ale vôbec netúším, ako by sa to dalo urobiť vo Windowse (jediné čo mi napadá, je urobiť Linuxový router)
// chrono: Tým netvrdím, že to nie je možné. Napr. Linuxové riešenie Routing for multiple uplinks/providers. Ale vôbec netúším, ako by sa to dalo urobiť vo Windowse (jediné čo mi napadá, je urobiť Linuxový router)
-
spider-wifi
Light Expert
-
spider-wifi
Light Expert
multihoming sa da lahsie robit na linuxe, ale podla mna by to nemal byt az taky problem spravit ani s napr. kerio winroute firewall, tam som tiez videl multihoming, ak je to teda ten v spravnom zmysle slova. nikdy som to cezen nerobil (nemal som potrebu), ale predvcerom som bol na certifikacii keriackych produktov a tam sa to riesilo v troska inych suvislostiach, ale proste tam multihoming je
len sa dost obavam, ze to nebude ten multihoming, ktory poznam ja ... (2x NIC a spojenie oboch pasiem ...)
V tomto pripade ani tak nejde o dve sietovky, ale o dve IP adresy na strane klienta, na ktore je smerovany urcity datovy tok. Pokial by chcel vyuzivat obe pripojenia simultanne, musel by mat na strane PC nakonfigurovane obe IP adresy (aliasy) a zabezpecit, ze niektore poziadavky idu von cez jednu adresu a ine zas cez druhu. Najblizsie k tomuto je asi naozaj ten "multihoming", ktory uz bol spomenuty vyssie, ale nie je je to ani multihoming, lebo sa nejedna o dvoch ISP.
Neviem okamzite povedat, ci je v Linux-e mozne rozhadzovanie poziadaviek na dve rozne zdrojove IP adresy.
Neviem okamzite povedat, ci je v Linux-e mozne rozhadzovanie poziadaviek na dve rozne zdrojove IP adresy.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Toto musi mat osetrene priamo software. Softwarovo nie je problem rozlozit poziadavku na "dve fronty" paketov, kde kazda bude mat jednu SRC adresu a pri splneni poziadavku ich nasledne spojit.Robert napísal:Neviem okamzite povedat, ci je v Linux-e mozne rozhadzovanie poziadaviek na dve rozne zdrojove IP adresy.
-
spider-wifi
Light Expert
-
spider-wifi
Light Expert
Je to možné a volá sa to Load balancing.Robert napísal:Neviem okamzite povedat, ci je v Linux-e mozne rozhadzovanie poziadaviek na dve rozne zdrojove IP adresy.
Ja by som asi zvolil Linuxový router.spider-wifi napísal:tak teda kt vychodisko mam zvolit kupit linuxovy router alebo to vo windowseXP nejako nastavit?
-
spider-wifi
Light Expert
no tak ked zvolim ten router, tak kt si mam kupit aby nebol zase pridravy moze vyhovovat tento? alebo doporucte
http://www.alza.sk/edimax-br-6104k-rout ... d44703.htm
http://www.alza.sk/edimax-br-6104k-rout ... d44703.htm