Môže posilovanie zastaviť rast ???

O športe...
UrSuS
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa UrSuS »

hlupost, poslinovanim sa rast nezastavuje, a ten mytus o tom ze sa "vylucuje menej rastoveho" hormonu, or whatever je len mytus ..
btw cinania posilnuju od 12-13rokov, resp. vzpieraju, co je omnoho zatazujucejsie.. este vam pohladam studie o tom rasteni/nerasteni..
UrSuS
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa UrSuS »

Tomasito napísal:P3Bo, moze, zalezi to vsak od mnohych faktorov, z ktorych zakladne uz vyssie spomenul Sviik... trpia tym hlavne dlhe kosti...
zdroj ?
schw33k
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa schw33k »

UrSuS napísal:zdroj ?
žeby sám život a mnoho mnoho dá sa povedať profi cvičencov a naplno trénujúcich ľudí už nejakých tých 8 rokov
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

UrSuS napísal:zdroj ?
Sportovy lekar s takmer 20 rocnou praxou (o.i.) a moj niekdajsi zaujem o tuto tematiku. Tie tvoje studie si vsak rad precitam.

// Nezabudaj vsak na vyvoj diskusie, t.j. na to, co presne tu kto napisal, aby sa to vsetko nespajalo do nejakeho absolutna.

PS: Nauc sa citovat prispevky.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Môže, pretože živiny, ktoré dostaneš, ti môžu vyživovať svalstvo na úkor vývinu-rastu tela. Sry za lajcky povedané.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

:slap:- tak toto je argument :D.Nic v zlom...
jackoff8
Light Professional
Light Professional

dudo02 napísal::slap:- tak toto je argument :D.Nic v zlom...
sry nejsom lekar viem ze som to napisal smiesno ale kazdy pochopi :D
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smoake »

ja si myslim ze ano, aj moj trenewr volleyballu povedal ze nesmiem do 18 rokov chodit do posilovne bo budem maly, ze to sice zvacsuje svaly ale zaroven pozastavuje rast, vsak aj vsetci kulturisti su sice nabuchani ale mali :o
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Smoake napísal:ja si myslim ze ano, aj moj trenewr volleyballu povedal ze nesmiem do 18 rokov chodit do posilovne bo budem maly, ze to sice zvacsuje svaly ale zaroven pozastavuje rast, vsak aj vsetci kulturisti su sice nabuchani ale mali :o
tak potom mate fakt super vyskoleneho,vyborneho,moderneho trenera :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Smoake napísal:ja si myslim ze ano, aj moj trenewr volleyballu povedal ze nesmiem do 18 rokov chodit do posilovne bo budem maly, ze to sice zvacsuje svaly ale zaroven pozastavuje rast, vsak aj vsetci kulturisti su sice nabuchani ale mali :o
Nehnevaj sa ale podla mna su toto uplne sprostost. Vela ludi zacalo cvicit uz od 15 a nic im neni, nespomalilo im to rast ani nic ine, pokial cvicia spravne.
A tvrdit ze vsetci kulturisti su mali je dost odvazne, su tam nejaky mali ale su tam aj normalny a vysoky.
Lamor
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lamor »

Je to striktne individualne - u niektorych to naozaj moze ovplivnit rast alebo podla niektorych studii aj sposobit zhorsenie zraku (dalekozrakost, kratkozrakost ) ale to naozaj zalezi od vela faktorov ako geneticka predispozicia adt adt.
( ale mozne to je ) :)

btw
Lukáš Kumančík napísal:moze lebo tie bunky alebo co to je ti idu do svalov a nie do vysky
M4jk1:-) napísal:ked zdviha velke vahy tak bielkoviny ktory by mal ist do rastu tak sa spotrebuvavaju do svalov
:slap:
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Je to pravda z časti, telo dostáva živiny, ktoré dodávajú veľa vecí organizmu, ak sme ešte vo vývoji(rastieme) a cvičíme tak môže sa nám svalstvo vyvinúť viac na úkor iných partií- ak nedostaneme správne živiny.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Ale to je u každého individuálne.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

trepes pi*ov***, nastuduj si trochu biologiu cloveka. Je pravda, ze kulturistika moze ovplyvnit rast, ale podstatne inym sposobom, ako tu pises ty...
jackoff8
Light Professional
Light Professional

jasne ze ja nejsom doktor alebo nieco podobne a nemozem to rozpisat podrobne ale vidis ze ma chapes aj ty a vsimni tych cinanov jaki su mlai to je pravda
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Dajte tomu cloveku k- za mna, ja nemozem, dik :D

Tvoje nazory, su ako z doby kamennej. Sme basketbalove druzstvo v posilovne sme boli myslim uz v 14rokoch a ver ci never sme vysoki :D
Keby to bola pravda, ziadne mladeznicke muztsvo netrenuje v posilovni atd.. A zober si aj to.. Robis kliky.. posilujes.. to robia aj 11 rocne deti na telesnej vychove. Prestavaju rast? :D
Jediny cvik, ktory mozno ako tak by moohl rast spomalit/zastavit su tlaky lytkami so zavazim na pleciach.. viem ze to sme nikdy nerobili..
jackoff8
Light Professional
Light Professional

no ok presvedcili ste ma aj ked som to cital uz v 3 casopisoch a veril som tomu
Maros.14
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Maros.14 »

Ano je to pravda rast to zastavuje napr. sa spotrebuvava Glutamin ktory je dvolezity pri raste
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ten sa spotrebuvava pri fyzickej aktivite,ako takej...To chces povedat,ze vsetci sportovci maju pozastaveny rast?Ved predsa,ak sportujem,musim mat aj tomu prisposobenu stravu :idea: A ak nemas dostatok "zivin",nemusis ani sportovat a rast sa ti spomaluje :wink:
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

neni tu nejaky doctor, ktory by povedal svoj nazor? Lebo mam 15 rokov a 180CM a sem tam cvicim..ale fakt pocul som 50% nazorov ze posilnovanie zastavuje rast a 50% nazorov ze nezastavuje...Takze si vyberte :D
a este som pocul aj to ze ked cvicis s vlastnou vahou tak to nic nerobi ale ked napriklad dviham tazke vahy na tlaky, teda tazsie ako som ja tak to zastavuje rast.
Napísať odpoveď