Môže posilovanie zastaviť rast ???
Sportovy lekar s takmer 20 rocnou praxou (o.i.) a moj niekdajsi zaujem o tuto tematiku. Tie tvoje studie si vsak rad precitam.UrSuS napísal:zdroj ?
// Nezabudaj vsak na vyvoj diskusie, t.j. na to, co presne tu kto napisal, aby sa to vsetko nespajalo do nejakeho absolutna.
PS: Nauc sa citovat prispevky.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tak potom mate fakt super vyskoleneho,vyborneho,moderneho treneraSmoake napísal:ja si myslim ze ano, aj moj trenewr volleyballu povedal ze nesmiem do 18 rokov chodit do posilovne bo budem maly, ze to sice zvacsuje svaly ale zaroven pozastavuje rast, vsak aj vsetci kulturisti su sice nabuchani ale mali
Nehnevaj sa ale podla mna su toto uplne sprostost. Vela ludi zacalo cvicit uz od 15 a nic im neni, nespomalilo im to rast ani nic ine, pokial cvicia spravne.Smoake napísal:ja si myslim ze ano, aj moj trenewr volleyballu povedal ze nesmiem do 18 rokov chodit do posilovne bo budem maly, ze to sice zvacsuje svaly ale zaroven pozastavuje rast, vsak aj vsetci kulturisti su sice nabuchani ale mali
A tvrdit ze vsetci kulturisti su mali je dost odvazne, su tam nejaky mali ale su tam aj normalny a vysoky.
-
Lamor
Light Star
Je to striktne individualne - u niektorych to naozaj moze ovplivnit rast alebo podla niektorych studii aj sposobit zhorsenie zraku (dalekozrakost, kratkozrakost ) ale to naozaj zalezi od vela faktorov ako geneticka predispozicia adt adt.
( ale mozne to je )
btw
( ale mozne to je )
btw
Lukáš Kumančík napísal:moze lebo tie bunky alebo co to je ti idu do svalov a nie do vysky
M4jk1:-) napísal:ked zdviha velke vahy tak bielkoviny ktory by mal ist do rastu tak sa spotrebuvavaju do svalov
-
kukiak
Addict
Dajte tomu cloveku k- za mna, ja nemozem, dik
Tvoje nazory, su ako z doby kamennej. Sme basketbalove druzstvo v posilovne sme boli myslim uz v 14rokoch a ver ci never sme vysoki
Keby to bola pravda, ziadne mladeznicke muztsvo netrenuje v posilovni atd.. A zober si aj to.. Robis kliky.. posilujes.. to robia aj 11 rocne deti na telesnej vychove. Prestavaju rast?
Jediny cvik, ktory mozno ako tak by moohl rast spomalit/zastavit su tlaky lytkami so zavazim na pleciach.. viem ze to sme nikdy nerobili..
Tvoje nazory, su ako z doby kamennej. Sme basketbalove druzstvo v posilovne sme boli myslim uz v 14rokoch a ver ci never sme vysoki
Keby to bola pravda, ziadne mladeznicke muztsvo netrenuje v posilovni atd.. A zober si aj to.. Robis kliky.. posilujes.. to robia aj 11 rocne deti na telesnej vychove. Prestavaju rast?
Jediny cvik, ktory mozno ako tak by moohl rast spomalit/zastavit su tlaky lytkami so zavazim na pleciach.. viem ze to sme nikdy nerobili..
-
shanoy
Star
neni tu nejaky doctor, ktory by povedal svoj nazor? Lebo mam 15 rokov a 180CM a sem tam cvicim..ale fakt pocul som 50% nazorov ze posilnovanie zastavuje rast a 50% nazorov ze nezastavuje...Takze si vyberte 
a este som pocul aj to ze ked cvicis s vlastnou vahou tak to nic nerobi ale ked napriklad dviham tazke vahy na tlaky, teda tazsie ako som ja tak to zastavuje rast.
a este som pocul aj to ze ked cvicis s vlastnou vahou tak to nic nerobi ale ked napriklad dviham tazke vahy na tlaky, teda tazsie ako som ja tak to zastavuje rast.