Šikana
o
Ja ked som bol malý tak som bol menší ako ostatný.Borci na základnej školy mi to dali pocítiť.Naštactie iba slovne no a niekedy som dostal aj po hlave.Moj starší brat ma naučil pár kopov,a povedal že sa nemam bat.Tak na druhý den opäť prišli "borci" aby som im dal desiatu.Ja som povedal že nie a tak som dostal po hlave.Naštval som sa a dal som mu päsťou do tváre.Začala mu tiect krv z nosa a odišiel.Od vtedy som sa so šikanou nestretol. 
Niečo podobné, sa stalo mne,ale nešikanovali mňa....Bolo to pred pár rokmi(vtedy som mal 13 a brat 11).Môj brácho bol vonku s kamošmi a hrali sa v parku.Ja som bol doma a užíval pokoj
Prišiel k nemu "frajer" v jeho rokoch a začal mu robiť zle(neviem presne čo,ja som tam nebol)A skončilo sa to tak,že bratovi rozbil okuliare a udrel do hlavy..Vtedy prišiel domov celý urevaný....tak mi to vysvetlil,išiel som s ním von nájsť toho "frajera"...Keď som ho našiel,chytil som ho pod krk ,že čo si dovoľuje,že to bude platiť a tak veď to poznáte...ale začal odvrávať tak som ho zhodil na chodník...
Potom prišla celá banda takých sopliakov,no ja som sa začal smiať ,ale to som nepoužil fyzickú silu..(tie okuliare museli zaplatiť aj tak naši rodičia a ani sme to im nepovedali).taký príbeh,ináč,na našej škole som nevidel šikanovanie a ani som nebol obeťou šikanovania....
-
peterkozel
Medium Professional
sikana a sranda z niekoho je celkom husty rozdiel, fakt si myslis ze je sranda keby si musel cvicit, nosit ranajky a znasat kok...iny typu 10.korunacka na brucho?...R1k1nko napísal:vlaste all sikanujeme ved aj vy si niekedy urobite haluz z tych " druhych"
ja osobne to spravim !! ale aj mne to spravia ty co su na do mnou
-
dudinko
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
R1k1nko napísal:vlaste all sikanujeme ved aj vy si niekedy urobite haluz z tych " druhych"
ja osobne to spravim !! ale aj mne to spravia ty co su na do mnou
Kód: Vybrať všetko
Čo je šikanovanie?
Je to vlastne zneužívanie sily a právomoci na úkor druhého, ktoré má niekoľko foriem
- psychické – nátlakovosť
- slovné
- fyzické
Vo fyzickom zmysle môže ísť napr. o nenápadné strkanie, štípanie, bitie, kopanie až po údery nejakým predmetom.
Nemenej devastujúci vplyv na deti majú slovné urážky, prípadne hanlivé, zosmiešňujúce nápisy na tabuli a stenách, odcudzovanie jedla, peňazí, vyhrážanie sa, zastrašovanie.
Každé dieťa, ktoré niekto šikanuje, či už verbálne alebo fyzicky, prežíva emocionálny stres.-
R1k1nko
Darca
tak potom to je sikana ved chudakovi chlapcovi robime toto asi najviac !!dudinko napísal:Kód: Vybrať všetko
Čo je šikanovanie? Je to vlastne zneužívanie sily a právomoci na úkor druhého, ktoré má niekoľko foriem - psychické – nátlakovosť - slovné
ale nebudem rozpravat ze co
-
pinacolada
Guru wannabe
-
P3Bo
Guru wannabe
Myslim ze ak mam kamarata svojho veku a je z tych plnostihlych tak mam radsej k nemu respekt pretoze kamaratovi neflasnem za to ze ho provokujem ale on mi za to tresnut moze. Ina je vec ak hovorime o chudsich. A ked je to kamarat tak sa to nerobi
Myslim ze to sikana nie je ale moze to podlamovat jeho sebavedomie .
-
pinacolada
Guru wannabe
no akurat som pri citani temy o nom rozmyslal ze je to super kamos,vzdy poradi,vzdy pomoze,vzdy pozicia nejake veci ked potrebujem.ale zase ekd ho vidim tak on je taky flipper ze si z neho musim stale utiahnut..neviem fakt.pri inych ludoch sa mi toto nestavaP3Bo napísal:Myslim ze ak mam kamarata svojho veku a je z tych plnostihlych tak mam radsej k nemu respekt pretoze kamaratovi neflasnem za to ze ho provokujem ale on mi za to tresnut moze. Ina je vec ak hovorime o chudsich. A ked je to kamarat tak sa to nerobiMyslim ze to sikana nie je ale moze to podlamovat jeho sebavedomie .
-
peterkozel
Medium Professional
sikana to urcite nie je, zalezi aku ma povahu, mozno mu to vadi ale nic ti nepovie lebo nechce stratit kamosa, ale inak je to blbe si takto utahovat a zvlast ked je pri tom viac ludi...pinacolada napísal:je sikana ak mate kamarata ktoreho povazujete fakt za kamarata ale je troska ovalnejsi tak si z neho robite srandu(lebo mi to neda) a sem tam si do neho udriete(samozrejme ziadny wrestling)?
-
nErD. ' z
Medium Star
Som tiež oválnejšej postavy ale čo s tým narobím
no a nepotrebujem takých kamarátov, ktorý si zo mna strielaju ze ako vyzeram a podobne. Pokial si z nich robim srandu ja nech si robia srandu zo mna ale stale mi pripominat aky som tucny a podobne fakt nepotrebujem. A čo sa týka tých čo si zo mna robia srandu, sú to všetko bezchybní ludia čo nenašli žiadne chyby na sebe tak upozornuju inych na chyby.
Nuž ja som bol "šikanovaný" , tak že prišli za mnou, provkovali ma ( boli dvaja ) neustále robili blbosti, "naschváli" , nadávali atď... ale ja som sa nechcel zaplietať lebo som mal zlé skúsenosti, nuž a raz to prehnali s tými nadávkami ohľadne rodiny a tak som ich neuveriteľne zbil, že som sa až čudoval, kde sa tá sila vo mne berie
, alebo tiež nemám rád keď si vyskakujú do kamošov, raz keď sme stáli pred telecvičnou na telesnej ( museli sme prejsť normálne povonku, ako nebolo to v jednej budove aj s triedami ) , tak sme tam čakali a potom tam dobehlo pár týpkov (spoluobčanov) - cigáňov a začali hercovať robiť tzv. "veľké ramená" a zaútočili naň ho, tak sme sa celá trieda na nich vrhla (no aspoň väčšina
) a vyhnali sme ich
. Alebo, čo má môj spolužiak brata, tak je o 3 roky mladší ako on a že vraj doňho niekto zapáral z jeho triedy, tak sme tam napochodavli 4 o tri roky starší vysokí "kápovia" a dávali sme to povesté otázky : "To čo si robil??..." atď...chudák chalan bol vyhúkaný, ale od vtedy sa ho už nikto nedotkol 
My mame v triede tiez takehoto t-pca ale take chu**** mu nerobimŠu-Do napísal:hmm... SIKANA...![]()
mam spoluziaka ktoremu neuveritelne robime zle... ale zasluzi si to za jeho blbost... robi zo seba debila... (takze jeho problem)
napriklad dnes... spoluziak jedol chleba... a ruku drzal tak ze keby som mu do tej ruky buchol tak chlebik leti na (blbeho) spoluziaka.. tak preco to neurobit... heh.. pekne ho to za**balohlava od masla... potom odisiel z triedy.. ten chleba sme mu potom rozotreli po lavici a ostatok pekne do tasky
potom dosiel... a xudak nevedel co robit
tak teda sa zobral a odisiel zo skoly (nemyslim celkovo, ale iba na dnes (teda newiem ci zajtra dojde
))... ale akoze fakt si to zasluzi... ked je kkt tak to su jeho sracky
Proste vzdy sa najde niekto kto bude cierna ovca skupiny
Inak sa cudujem ze z vasej triedy este neodisiel
//Edit :Inak toto je jeho blbost ? :
spoluziak jedol chleba... a ruku drzal tak ze keby som mu do tej ruky buchol tak chlebik leti na (blbeho) spoluziaka.. tak preco to neurobit... heh.. pekne ho to za**balohlava od masla
-
Šu-Do
Redeemer
no vies... ono sa to casom stale zvysuje ta agresivita voci nemu od nas... uz je s nami v triede stvrty rok... prve dva roky to boli len slovne hracicky... ale ted uz je to aj fyzicky... uz dostal par faciek... ale to ked urobi jednej osobe ci viacerym fakt ze nervy tak potom sa to uz riesi taktoguru07 napísal:My mame v triede tiez takehoto t-pca ale take chu**** mu nerobim
Inak sa cudujem ze z vasej triedy este neodisiel![]()
![]()
![]()
ale zatial si furt necharakterizoval tu "jeho blbost" teda co je dovodom toho co mu robite, aby to nahodou nebolo opacne lebo zatial to tak vyzera...a chvalit sa sikanovanim druhych steba machra nerobi...Šu-Do napísal:no vies... ono sa to casom stale zvysuje ta agresivita voci nemu od nas... uz je s nami v triede stvrty rok... prve dva roky to boli len slovne hracicky... ale ted uz je to aj fyzicky... uz dostal par faciek... ale to ked urobi jednej osobe ci viacerym fakt ze nervy tak potom sa to uz riesi takto