"leskle" LCD monitory
"leskle" LCD monitory
chcel by som vediet ci tie leskle LCD monitory maju nejake specialne oznacenie ... popripade ci je to sklo alebo co ... alebo aspon zoznam tych s lesklou obrazovkou ... dakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Kód: Vybrať všetko
2. Označovanie lesklých LCD Výrobcami:
VibrantView - lesklý povrch, vysoký kontrast - Lenovo
CrystalBrite - lesklý povrch - ACER
TrueBrite LCD – ultrajasný displej- Toshiba
CrystalShine – technológia vysokého jasu – ASUS
ColorShine, Glare ColorShine – technológia lesklého displeja - ASUS
Crystal View, SuperFine - FUJITSU-SIEMENS
SuperGlare - leštený povrch s vysokým jasom a kontrastom - MICROSTAR
TrueLifeTM – realistický obraz - DELL
Compaq BrightView - HP
XBRITETM, X-black, Clear Bright - SONY
GridVista - podpora súčasného zobrazenia viacerých okien - ACER
CrystalBrite Dual Lamp (500nits) - ACER
Senzor okolitého svetla – HP-
LLucia
Star
Venujem sa grafike a doteraz som teda vždy odolávala notebookom (tft lcd mi vždy nejako deformovali farby - už len kvôli tomu uhlu pohľadu). Teraz si však už chcem nejaký NB kúpiť*, preto by ma zaujímalo, či GLARE obrazovky aspoň čiastočne zabraňujú tej deformácii - či to vôbec má nejaký vplyv konkrétne na toto?
Asi sa neviem vyjadriť veľmi odborne, tak ma skúste pls správne nasmerovať. Chlapík v Datarte kde som dnes náhodou vošla mi o tom nevedel povedať takmer nič, iba že "Táto sa leskne"... (wtf)
*Samozrejme že dizajny nebudem robiť primárne na notebooku, na to mám stolový počítač, ale občas na intráku budem musieť čosi zrobiť na NB.
Ďakujem
*Samozrejme že dizajny nebudem robiť primárne na notebooku, na to mám stolový počítač, ale občas na intráku budem musieť čosi zrobiť na NB.
Ďakujem
Pokial viem, tak tie leskle maju zivsie farby a lepsie podanie ciernej. Ale neviem co presne myslis, to chod asi skor pozriet do predajne ako sa ti bude obraz pacit.LLucia napísal:Venujem sa grafike a doteraz som teda vždy odolávala notebookom (tft lcd mi vždy nejako deformovali farby - už len kvôli tomu uhlu pohľadu). Teraz si však už chcem nejaký NB kúpiť*, preto by ma zaujímalo, či GLARE obrazovky aspoň čiastočne zabraňujú tej deformácii - či to vôbec má nejaký vplyv konkrétne na toto?Asi sa neviem vyjadriť veľmi odborne, tak ma skúste pls správne nasmerovať. Chlapík v Datarte kde som dnes náhodou vošla mi o tom nevedel povedať takmer nič, iba že "Táto sa leskne"... (wtf)
Ďakujem
-
wolfbb2000
Medium Expert
ja som mal skusenost s notebookom ASUS s tou ich ultra super technologiou pre displej - "Glare ColorShine"
- vyzeralo to uzasne... ale iba v tme...
pretoze pocas dna z toho bolo pri zobrazeni ciernej tak akurat prekrasne sminkovacie zrkadielko, co ma neskutocne vytacalo
no hroza...
maju to ine firmy lepsie vymakane alebo sa da toto cakat od vsetkych takychto displejov?
pretoze pocas dna z toho bolo pri zobrazeni ciernej tak akurat prekrasne sminkovacie zrkadielko, co ma neskutocne vytacalo
no hroza...
maju to ine firmy lepsie vymakane alebo sa da toto cakat od vsetkych takychto displejov?
presne toho by som sa obaval aj ja. na normalnom LCD sa slnko tak neodraza. nemal som moznost porovnat to s tym superturboglare ale myslim, ze naozaj za svetla by tam toho nebolo prilis vidno. display na NB nemoze mat taku svietivost ako napriklad obrovske CRT na stole a tak obraz podla mna nemusi byt dobre viditelny na slnku. takze co sa vlastne oplati viac? dva NB? do tmy s lesklou obrazovkou a do svetla s beznou LCD?
-
LLucia
Star
Asi si idem kúpiť tento monitor... Má niekto niečo proti? 
-
muffy69
Medium Star
No skoro nic len to ze nema DVILLucia napísal:Asi si idem kúpiť tento monitor... Má niekto niečo proti?
NEC ma oznacenie Opticlear... mam 20WGX a ked mi svieti slnko na LCD tak zastrem zavesy
inak super obrazovka odporucam
Ja mam notebook acer chvalabohu s lesklym displejom.Je pravda ze sadost odraza a bal som sa ze ked pojdem v aute neuvidim na displeji nic ale je to pekna somarina.Disp je vidno dost aj na svetle je pravda ze menej ako v tme lebo sa leskne ale neviem ci vam robi problem zatiahnut si v aute zaclonku alebo si dat sveter na hacik a nebude vam svietit.Tak isto doma zatiahnem zaluzie.Ja by som v zivote nebral matny ...