"leskle" LCD monitory

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
starone
Light Expert
Light Expert

"leskle" LCD monitory

Príspevok od používateľa starone »

chcel by som vediet ci tie leskle LCD monitory maju nejake specialne oznacenie ... popripade ci je to sklo alebo co ... alebo aspon zoznam tych s lesklou obrazovkou ... dakujem
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

vacsinou maju priponu glare alebo oznacenie ako tu technologiu vola vyrobca - colorshine napr u asus.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

alebo crystal view u Fujitsu-Siemens
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

Kód: Vybrať všetko

2. Označovanie lesklých LCD Výrobcami:

VibrantView - lesklý povrch, vysoký kontrast - Lenovo
CrystalBrite - lesklý povrch - ACER
TrueBrite LCD – ultrajasný displej- Toshiba
CrystalShine – technológia vysokého jasu – ASUS
ColorShine, Glare ColorShine – technológia lesklého displeja - ASUS
Crystal View, SuperFine - FUJITSU-SIEMENS
SuperGlare - leštený povrch s vysokým jasom a kontrastom - MICROSTAR
TrueLifeTM – realistický obraz - DELL
Compaq BrightView - HP
XBRITETM, X-black, Clear Bright - SONY
GridVista - podpora súčasného zobrazenia viacerých okien - ACER 
CrystalBrite Dual Lamp (500nits) - ACER
Senzor okolitého svetla – HP
odporucam do interieru ale ak ces pracovat aj v exteriery tak si neber leskly neufidis ani prt na slnku
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Venujem sa grafike a doteraz som teda vždy odolávala notebookom (tft lcd mi vždy nejako deformovali farby - už len kvôli tomu uhlu pohľadu). Teraz si však už chcem nejaký NB kúpiť*, preto by ma zaujímalo, či GLARE obrazovky aspoň čiastočne zabraňujú tej deformácii - či to vôbec má nejaký vplyv konkrétne na toto? :? Asi sa neviem vyjadriť veľmi odborne, tak ma skúste pls správne nasmerovať. Chlapík v Datarte kde som dnes náhodou vošla mi o tom nevedel povedať takmer nič, iba že "Táto sa leskne"... (wtf)

*Samozrejme že dizajny nebudem robiť primárne na notebooku, na to mám stolový počítač, ale občas na intráku budem musieť čosi zrobiť na NB.

Ďakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

LLucia napísal:Venujem sa grafike a doteraz som teda vždy odolávala notebookom (tft lcd mi vždy nejako deformovali farby - už len kvôli tomu uhlu pohľadu). Teraz si však už chcem nejaký NB kúpiť*, preto by ma zaujímalo, či GLARE obrazovky aspoň čiastočne zabraňujú tej deformácii - či to vôbec má nejaký vplyv konkrétne na toto? :? Asi sa neviem vyjadriť veľmi odborne, tak ma skúste pls správne nasmerovať. Chlapík v Datarte kde som dnes náhodou vošla mi o tom nevedel povedať takmer nič, iba že "Táto sa leskne"... (wtf)

*Samozrejme že dizajny nebudem robiť primárne na notebooku, na to mám stolový počítač, ale občas na intráku budem musieť čosi zrobiť na NB.

Ďakujem
Pokial viem, tak tie leskle maju zivsie farby a lepsie podanie ciernej. Ale neviem co presne myslis, to chod asi skor pozriet do predajne ako sa ti bude obraz pacit.
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Pokial viem, tak tie leskle maju zivsie farby a lepsie podanie ciernej. Ale neviem co presne myslis, to chod asi skor pozriet do predajne ako sa ti bude obraz pacit.
Aha, no to by vlastne mohlo byť to čo mi vadilo na "matných"! Super.
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ešte by ma zaujímalo ... toto matné/lesklé sa týka akých LCD? Len notebookových displayov alebo aj samostatných monitorov? Ď.
wolfbb2000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa wolfbb2000 »

ja som mal skusenost s notebookom ASUS s tou ich ultra super technologiou pre displej - "Glare ColorShine" :roll: - vyzeralo to uzasne... ale iba v tme...
pretoze pocas dna z toho bolo pri zobrazeni ciernej tak akurat prekrasne sminkovacie zrkadielko, co ma neskutocne vytacalo :evil:
no hroza...
maju to ine firmy lepsie vymakane alebo sa da toto cakat od vsetkych takychto displejov?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

LLucia napísal:Ešte by ma zaujímalo ... toto matné/lesklé sa týka akých LCD? Len notebookových displayov alebo aj samostatných monitorov? Ď.
Tak u notasov ako aj u lcd monitoroch je to rovnake, taktiez su aj lekle aj matne.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

presne toho by som sa obaval aj ja. na normalnom LCD sa slnko tak neodraza. nemal som moznost porovnat to s tym superturboglare ale myslim, ze naozaj za svetla by tam toho nebolo prilis vidno. display na NB nemoze mat taku svietivost ako napriklad obrovske CRT na stole a tak obraz podla mna nemusi byt dobre viditelny na slnku. takze co sa vlastne oplati viac? dva NB? do tmy s lesklou obrazovkou a do svetla s beznou LCD?
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Asi si idem kúpiť tento monitor... Má niekto niečo proti? :)
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

LLucia napísal:Asi si idem kúpiť tento monitor... Má niekto niečo proti? :)
No skoro nic len to ze nema DVI :( pokial mas novsiu graficku kartu ktora ma DVI vystup bolo by skoda to nevyuzit
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

kupovat taky monitor sa oplati iba do tmavych miestnosti lebo inak je z toho zrkadlo :wink:
K|OZZY
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K|OZZY »

NEC ma oznacenie Opticlear... mam 20WGX a ked mi svieti slnko na LCD tak zastrem zavesy :) inak super obrazovka odporucam
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Ja mam notebook acer chvalabohu s lesklym displejom.Je pravda ze sadost odraza a bal som sa ze ked pojdem v aute neuvidim na displeji nic ale je to pekna somarina.Disp je vidno dost aj na svetle je pravda ze menej ako v tme lebo sa leskne ale neviem ci vam robi problem zatiahnut si v aute zaclonku alebo si dat sveter na hacik a nebude vam svietit.Tak isto doma zatiahnem zaluzie.Ja by som v zivote nebral matny ...
Napísať odpoveď